Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?

  • 14 486
  • 372

Анкета

В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

Незнам дали се интересувате от астрология за дните от седмицата. Ето какво намерих:
Седемдневната седмица не е възникнала случайно. Смята се, че шумерите първи са въвели седмицата. Числото седем, не е избрано случайно. Шумерите са се прекланяли пред седем главни божества. Те са знаели за седемте планети и са правили предсказания по тях. Така е възникнала и нашата седемдневна неделя.
Не винаги седмицата е започвала с понеделник. Началото на седмицата, при различните народи, започва от различни дни. Шумерите, както и древните юдеи, считали за начало на седмицата - съботата, а персийците-четвъртък. По времето на средновековието седмицата започвала с неделя.
В древността, всеки ден от седмицата е бил свързан с влиянието на определена планета. Всеки ден е имал своето поверие и символика, а на хората се препоръчвало определено поведение.


НЕДЕЛЯ - СЛЪНЦЕ
Това е активен и творчески ден, истински празник, радост и успех.
В неделя се препоръчва започването на нови дела, започване на лечение, защото в този ден на седмицата започва цикъла за възстановяване силите на организма. В неделя трябва да се започва всяка творческа работа.
Едновременно съществуват и забрани. Например, в неделя не се препоръчва усамотяване и затваряне в себе си. Забранява се за сключване на съмнителни сделки и връзки със съмнителни хора, да се впуска в рисковани начинания.


ПОНЕДЕЛНИК - ЛУНА

Понеделник - неспокоен, променлив ден. На първи план излизат емоциите и капризите, появяват се романтични настроения мечтателност. Луната символизира женското начало, и за това понеделникът се счита, за ден покровителстваш жените. Древните астролози твърдят, че момичетата, които се появяват на света в тоз ден на седмицата, ще станат прекрасни майки и домакини, истински хранителки на домашното огнище.
Понеделникът е доста нервозен ден и за това е добре да се върши домашна работа. Да се пътува, кратко или по-дълго се счита за неразумно. Пътникът, могат да го очакват многобройни неприятности и случайности. Но, така както Луната е свързана с водата, благоприятни се считат морските и всички водни плавания.


ВТОРНИК - МАРС

Вторник се счита за активен ден, с рязък, взривен характер. Във вторник са се раждали рицарите, героите, борците. В древността вторник се е считал за крайно тежък ден. Счита се, че именно в този ден започват войните, извършват се военните преврати, установява се диктатура.
Това е ден за активно начало, борба, резки промени и смели инициативи. В този ден на седмицата не трябва да се стои със скръстени ръце. Напротив, необходимо е да има повече инициатива. Вторник се счита за неуспешен, за колективна работа и общуване с близките, тъй като той поражда конфликти. Компромиси и примирие са почти невъзможни.


СРЯДА - МЕРКУРИЙ

Срядата в древността е свързвана с Меркурий - покровител на търговията, знанието и писмеността.
Срядата е любознателна, възприемчива към новата информация, комуникациите, суетата. Хората родени в сряда, се считат за хитри и ловки.
Този ден е подходящ за пътуване, търговска дейност, приключване на сделки, нови запознанства, преписки. Проблемите могат да се решават кротко, без конфликти. Астрологията не препоръчва да се занимава в този ден с държавни работи, да се общува с началството. Срядата изисква максимално внимание.


ЧЕТВЪРТЪК - ЮПИТЕР

В древността Юпитер се е наричал "звезден крал", а съответно четвъртък е станал кралски ден. Хората, родени в този ден привличат към себе си внимание и предизвикват уважение. Те се считат преродени водачи, пазители на закона. От тях са се избирали жреци и законодатели.
В този ден се препоръчва изучаване на религия, закони, възстановяване на справедливост. Четвъртък е посветен на решаване на социалните проблеми, свързани със законите, държавността, обществото и религията. В този ден е противопоказано уединението, сключване на търговски сделки и нови запознанства.


ПЕТЪК - ВЕНЕРА

Петък е бил посветен на богинята на любовта, чувствата и красотата. Счита се, че тези хора, които са родени в този ден, носят мир, хармония, красота. В петък се раждат естети и миротворци, лентяи и лакомници.
Този ден се счита за неудачен за романтични запознанства и сключване на брак. Едновременно с това, трябва да се избягват всевъзможните излишества, да се поддава на пагубни страсти. Във всичко трябва да се съблюдава умереност.


СЪБОТА - САТУРН

Още един критичен ден, който в древността е свързван с владетелите на подземния мир. В този ден се раждат философите-отшелници, не вписващи се в общоприетите рамки, шпиони, инквизитори. Съботата се счита за ден на самопознанието, обособеността и социалните контакти.
Съботата се счита за най-добър ден за уединение, концентрация, размишление за смисъла на живота. Едновременно с това, в този ден човек може да го обземе мъка, вътрешно безпокойство, тежест. Древните астролози твърдят, че неправилното поведение в събота води до насилствена изолация. В събота не се препоръчва дълъг път. Това е лош ден за нови начинания. Работа може само да се завърши, да се постави точка на нещо.
Виж целия пост
# 1
моето слънчице се роди в неделя
благодаря за интересната информация
Виж целия пост
# 2
А какво е общото между деня, в който се раждаме и семантиката на дните на седмицата. Значи, щом са родени в неделя, моите деца никога не трябва да сключват съмнителни сделки, но пък е препоръчително да започнат да се лекуват.
И двамата са родени в неделя.
Виж целия пост
# 3
Вторник и неделя.
Виж целия пост
# 4
Големият ми син е роден в понеделник,а малкия във втолник,но пък и давмата са на една и съща дата,само месеците са различни.
Виж целия пост
# 5
Неделя.
Виж целия пост
# 6
Петък  Grinning
Виж целия пост
# 7
В четвъртък.
Беше ми интерсно да прочета.   bouquet
Виж целия пост
# 8
Четвъртък, но докторите ми се бяха заканили от понеделник да ми предизвикват раждане! Laughing
Ако ме бяха оставили, да си раждам нормално, без предизвикване, можеше да е и друг ден. Crossing Arms
Виж целия пост
# 9
В четвъртък. Интересна информация, не бях срещала досега.   bouquet
Виж целия пост
# 10
Неделя.
Виж целия пост
# 11
И Дани е в четвъртък.Благодаря за информацията!   bouquet
Виж целия пост
# 12
Каката в сряда,
малката в неделя.
Виж целия пост
# 13
Баткото в неделя  , мъника в четвъртък .Тъй като и двамата са с планирано секцио имах възможност да си избера дати и дни .Посъветвах се с моя позната ,която се интересува от номерология и  ми обясни някои неща за дните, и тяхното значение , за това реших да си ги родя в тези дни   bouquet
Виж целия пост
# 14
Трябваше да извадя старото календарче, че да видя. Дияна е родена в четвъртък.
Интересно е, но не мисля, че може всички да се сложим под един знаменател и да се разделим на 7 основни групи. Няма да е интересно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия