Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Много висока температура при дете на 2г

  • 1 472
  • 8
Моля за съвет как да сваля температура.От снощи е с 38,5-39,5 и не спада! #CrazyДадох нурофен,сложих две свещички ефералган ,но под 38 не слиза.В бърза помощ,след като им развалихме съня ни изписаха сироп за гърло и ни изпратиха да сваляме т. #2gunfire
Виж целия пост
# 1
Аз редувам Панадол или Нурофен с Хексалгин на 4 часа. Също така може да му сложиш чорапки с оцет на крачетата. Но непременно го заведи и при вашата педиатърка.
Виж целия пост
# 2
Освен с температуро понижаващи, с компреси с вода и оцет на челото и в сгъвките на ръцете и краката.
Виж целия пост
# 3
През 4 часа редувай Нурофен с Ефералган свещички.В най-краен случай Хексалгин(килограм-капка)
Виж целия пост
# 4
Можеш да редуваш парацетамола нурофена и хексалгина през 2 часа. Някъде мамите бяха писали че се намазва разбит белтък по гънките - пробвах-помага. Само трябва да следиш като се зачерви мястото да го измиеш.Също пробвай компот или чай от малини. Но на всяка цена намери причината за тази температура. Ако е от гърлото едно мазване с гранофурин ще свърши работа.
Виж целия пост
# 5
След тежка и безсънна нощ вече сме малко по-добре.Педиатърката каза че има летен вирус с много висока Т,повръщане и разтройство!Вече сме с по-ниска Т -37,2 .Ще слагам и свещички за повръщането.
Благодаря на всички за съветите!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Забравих да кажа че гърлото не и е зачервено !Заспалите в бърза помощ са за  #2gunfire.Добре че не ги послушах и да давам  сироп.
Виж целия пост
# 7
сега е лято и можеш дапробваш да охладиш детето така да се каже "механично" - съблечи го (само да не е на течение), прави му компреси с хладка вода, остави го по потниче и гащички, идеята е самото тяло да се охлади. виждала съм няколко пъти да слагат деца във вана с хладка вода и така да им смъкват температурата. това е в лондон де, то тук някои схващания са точно противоположни на българските, но пък това специално за температурата помага.
Виж целия пост
# 8
веcи
как е детето оправи ли се вече?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия