Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли закон срещу кучешките изпражнения?

  • 16 754
  • 199
Синът ми вече 5-ти път стъпва в кучешко ако, 2 откоито на едно и също място пред блока. Забележете, точно под люлката, така,че като сядаш да стъпиш вътре! При нас няма бездомни кучета или поне почти няма.Казаха по новините, че има бум на кучешка тения в момента.
Искам да знам има ли някакъв закон срещу стопаните, които не събират изпражненията на кучето си?Сестра ми живее в САЩ и казва,че там това е задължително,има си и специални торбички. Но явно това е въпрос на манталитет. Аз си нося торбичка, ако се наложи спешно малкия да ходи по нужда да ходи в нея, а някой мърляч дори не си прави труда да гледа къде кучето му ака.
Има ли такъв закон?Вас това притеснява ли ви?Какво можем да направим?
Виж целия пост
# 1
Лично аз не знам дали има закон. Говореше се за глоби. Но понеже отдавна не гледам куче и не съм се интересувала.
Остават препоръките, за пликчета и т.н. Въпросът е дали се спазват.
Вчера с бебешката количка правихме слалом по тротоара пред съседния блок. Дияна буташе количката и се изцепи "ауу, за малко да мина".
Виж целия пост
# 2
И да има закон каква е файдата , като не се спазва.
Аз лично съм виждала и по софийските улици човек с куче и торбичка за изпражнения , но за съжаление само веднъж .
А докато ги стигнем американците още мноооого ще трябва да почакаме , а и  я ги стигнали я не...
Виж целия пост
# 3
Въпрос на манталитет е.В повечето градинки е забранено разхождането на кучета(със знак),но на кой му пука.Да не казвам,че животните са без намордници.
Има закон,според който дори общинските пясъчници трябва вечер да  се покриват,за да не могат бездомните животни да ги използват за тоалетни.Но някой виждал ли е това да се случва?Синът ми редовно носи в ръка някой  животински екстремент #Cussing out
Виж целия пост
# 4
Мисля (но не съм сигурна), че всяка община приема наредба в тази връзка, така че със сигурност някаква нормативна база има. Проблемът в България не е липсата на закони, а контролът по спазването им и неналагането на санкции!

И в нашия парк е пълно с кучешки изпражнения, че и с конски  ooooh! Май вече на никой не му прави впечатление и го приемаме като част от пейзажа... Tired
Виж целия пост
# 5
То си е въпрос на възпитание. И да има закон, кой ще контролира?! Едва ли има начин във всяка градинка по един полицай, или който ще да е, да гледа къде акат домашните кучета. Или поне  в нашата държава няма начин.  Mr. Green
Скоро срещнах едни познати с кучето им, направи ми приятно впечатление, че жената обра каквото имаше за обиране в найлонова торбичка, след като кучето си свърши работата. Това е похвално.  Hug
Виж целия пост
# 6
Уф,най ми е смешно като започнат кучкарите да пишат по форумите как събират изпражненията на любимците си.Как от толкова висене по градинките, един не видях да го прави!!?
Виж целия пост
# 7
Имам куче и не му събирам изпражненията, но никога не го водя по детските площадки. Все едно някой дебне помиярите къде ходят. За разлика от тях моето животно е обезпаразитено.
И някои мами да престанат да плюят по кучкарите като самите те изхвърлят пампарси през балкона и около кошчетата!
Хайде успешен ден Peace
Виж целия пост
# 8
Имам куче и ако случайно някога го разхождаме с бебето в градинки или паркове където има деца, просто не го пускаме да си върши "работата" там. Не искам дъщеря ми като прохожда да стъпва в кучешки л..на. Не бива кучетата да се оставят да акат по тротоарите, а стопаните им да се правят на разсеяни.  #Cussing out Ако примерно имаме среща в Южния парк и ще взимаме кучето с нас го разхождаме набързо предварително за да се изходи и после отиваме там.
Ако видя някое куче да ака, там където играят деца вероятно бих се разкрещяла. То ние българите най-разбираме ако някой ни кресне...  Confused
Виж целия пост
# 9
Това с кучетата и техните изпражнения е ужасно явление, явно на нашите географски ширини. Само като си помисля какви болести разнасят, направо настръхвам... Искрено се надявам да се вземе някакво отношение по въпроса от съответните органи. Само да отбележа, че преди около 4-5 години имаше бум на деца, заразени с кучешка тения  #Cussing out
Виж целия пост
# 10
Имам куче и не му събирам изпражненията, но никога не го водя по детските площадки. Все едно някой дебне помиярите къде ходят. За разлика от тях моето животно е обезпаразитено.
И някои мами да престанат да плюят по кучкарите като самите те изхвърлят пампарси през балкона и около кошчетата!
Хайде успешен ден Peace

Ти си се объркала нещо нали?
Ето, признаваш, че не събираш изпражненията на кучето си, може би в сравнение с тези на помиярите, ти миришат на цветя и рози.
Уверявам те, гнусно е!
Не съм виждала в квартала ни някой да хвърля памперси от балкона/не казвам, че е невъзможно/.Виждах, обаче, че в градинката пред кооперацията ни кучешки изпражнения.Градинката е мъничка, нищо особено, с няколко рози.Е, как да не се ядосаш!
Ивето, много жалък начин си намерила да се успокояваш, че не вършиш нищо нередно!
Това, че някой се държи като простак, автоматично ли ти дава правото да го последваш?
И на теб успешен ден!
Виж целия пост
# 11
То това е въпрос на възпитание и манталитет. Както и воденето на кучетата без намордник или пък отвързано оставено пред супермаркет (веднъж 2 кучета хъски стояха отвързани пред входа на супермаркет, докато стопанина им си пазарува). Както и хвърлянето на фасове по улицата или непрекъснатато чоплене на семки на пейките в парка и хвърлянето на люспите точно пред пейката, където обикновено си играят всички деца.

А да не говорим, че в Северен парк има конна полиция през деня, голяма атракция за децата, ама конете си свършват голямата работа точно на главните алеи и никой не чисти след тях.
Виж целия пост
# 12
Какъв закон срещу кучешките акита??? #Cussing outНяма закон срещу бездомните помияри.......та някой ще ти мисли за  закон за акита #Cussing out.. Thinking Много обичам животните, но направо се отращавам като виждам на кво приличат парковете и градинките.......целите са минирани и зарити в акита. На българина му трябват ГЛОБИ...ТОВА МУ Е МАЙКАТА. Честно казано до сега не съм видяла нито един човек, да се събира акито на кучето.  Thinking
Виж целия пост
# 13
И пред нашия блок едно семейство си пуска кучето да си върши работа в градинките. Само веднъж ги видях, направих забележка и помолих да си изчистят изпражненията на любимеца. Направиха го, но... вече не го правят. Постоянно ли трябва да ги дебна?

Иначе закон едва ли има. Мисля трябва да се налагат глоби, но от кой и как да стане, не знам.
Виж целия пост
# 14
Няма такъв закон.
Неприятно е, но това е положението. Задължение на общината е да почиства парковете и градинките. Нашата градинка никога не е чистена. По въпроса за стопаните на кучета - да, би било хубаво да си събират изпражненията, но това би било логично ако държавата правеше нещо, което да ги улесни. Когато аз имах куче и чинно си плащах данъци за него (паралелно с данък смет, който отива именно за тази цел) даже нямах право да го возя в градския транспорт. Е защо тогава хем да плащам хем да нямам никакви права. Кучето си беше с паспорт, намордник и платени данъци. Научих го да не ходи по тротоарите и го разхождах по забутани градинки.
Иначе ако започнем темата за манталитета могат да се дадат хиляди примери за неприятни изпълнения. Наред с кучешките акита има и милиони фасове, които са "продукция" на майките, седящи до пясъчника или на пейките. Хиляди пъти съм виждала памперси, оставени до пейката, на една ръка от кофата. Да не говорим за големите деца, които масово се изпишкват и изакват в градинките, съвсем близо до налични тоалетни. Не говоря за 1-2 годишни деца и за места като Борисовата градина и Южния парк, а за съвсем цивилизовани места - примерно миналото лято един баща изакваше дъщеря си в една кашпа до градинката на Кристал. детето беше поне на 5 години , а в радиус 30 метра има поне 15 кафета, ресторанти, сладкарници и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия