Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препоръчайте лекар

  • 620
  • 6
Знам, че ми е доста рано - 5г.с., но искам да Ви попитам за контакти телефони и т.н. на лекари в София, които извършват биохимичен скрининг и фетална морфология! Чух, че доста се чака за час и затова искам да съм готова от рано! Искам да попитам и още нещо, защото от всякъде ми подават различна информация - каква е ориентировъчната цена на изслезванията, тъй като доколкото разбрах те не се поемат от здравната каса при положение, че не си в рискова група!Но тъй като брат ми се роди с увреждане, а също и детето на зълва ми със спина бифида съм доста притеснена и искам да си направя всички изследвания! Искам да ми пишат мами от София,които скоро са си правили изследванията и са запознати! Тук във Враца дори не ме осведомиха за съществуването на тези изследвания, а трябваше сама да се ровя в нета!
Виж целия пост
# 1
В София биохимичен скрининг се прави само в Майчин дом (на ул. Здраве 2). Лабораторията се намира на 14 ет. и работи от понеделник до петък от 8 или 8.30. Взимат ти кръв от вената, няма значение дали си яла преди това. Резултатите са готови след 4-5 работни дни. Всеки лекар, който ти следи бременността може да те прати там. Лекарят трябва да пише в коя гестационна седмица си и колко дни, защото е важно за изследването.
Ранният скрининг се прави 11- 13 г.с., а късния 16-18 г.с. От резултата зависи дали ще те посъветват да правиш амниоцентеза.
Леко бременеене Hug
Виж целия пост
# 2
Благодаря, аз мисля да си правя ранния за мое успокоение!
Виж целия пост
# 3
Дори и да си в рискова група, пак се плаща. БХС-то беше около 30 лв. - за него не се чака т.е. не е нужно да се записваш по-рано.
ФМ е 50-80лв. в зависимост от това, къде я правиш. Пусни си търсачката за координати и прецени къде да отидеш.
http://www.mcfemina.com/ - това са координатите на Фемина, аз ходих там.
Други опции са Мазнейкова, Марков, и т.н.
М/у. др. добре е да звъннеш предварително, защото сезонът е отпускарски. 
Трябва да имаш впр. и че в  Майчин дом за БХС-то искат нова снимка от ФМ т.е. не по-стара от 3 или 5 дни ... нещо такова беше, та не е лошо да съчетаеш мероприятията.
Леко бременеене желая.
Виж целия пост
# 4
биохимичен скрининг не съм правила, но за фетална морфология мога с чисто сърце да ти препоръчам доц.Томова - 0887 60 68 30. Мене ме прегледа в клиниката на гинеколога, който ми следи бременността, защото имат уговорка, така че не знам къде преглежда по принцип, но като и се обадиш ще се разберете. Моята морфология беше през 19 г.с. и си записах час около месец и половина преди това. Лека бременност и успешни изследвания newsm10
Виж целия пост
# 5
И двете изследвания ги правих в клиниката на Мазнейкова,платих общо 80лв.Останах доволна и почти не се чакаше за прегледа.Но това беше миналата година,сега незнам как е.Успех и лека бременност!
Виж целия пост
# 6
inesita, предполагам че са ти казали да пиеш фолиева киселина, особено, щом имате случай на спина бифида в семейството, ма за всеки случай и аз да напомня.
 Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия