Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Училище за кърмене

  • 1 434
  • 14
На 08.06.2004 в Център за бременни започва Училище за кърмене.
Училището се провежда отделно от курсовете за бременни и всяка бъдеща или настояща майка, която се интересува от кърменето на бебето, е добре дошла.
Занятията ще се провеждат във вторниците от 18 ч. Ще са 5 или 6 лекции. Таксата ще е минимална - да се покрият разходите по консумативи (за ксерокопия на материали, които ще се раздават и т.н.).
Занятията ще обхващат практика и теория на кърменето.
Малко по-нататък веднъж месечно ще се провеждат сбирки за майки, които кърмят и бременни жени, които се интересуват от естественото хранене на бебето. Повече информация ще има на лекциите, както и във форума.
За кърмещите майки, които имат проблеми, ще има безплатни консултации по телефона.
За повече информация 032/27-11-52 (Център за бременни жени)
Виж целия пост
# 1
а в София, няма ли някой да организира такова нещо?
Виж целия пост
# 2
Буу,
аз посещавам курса за бременни и бях на лекцията в понеделник за ваксините, когато обяви за училището. Мисля, че наистина е страхотна идея и голям жест от твоя страна да отделяш от времето и силите си да помагаш на всички бъдещи и настоящи мами с кърменето...
Ще посещавам училището редовно, наистина искам да кърмя живот и здраве след месец и половина когато се появи бебчо, и ти и форумът сте това, което ми дава сили да вярвам, че ще се справя и да знам, че правя най-доброто за бебето си!
Благодаря ти, и до вторник, да се запознаем вече "официално"  Grinning
Виж целия пост
# 3
Радвам се, че има интерес към въпроса. Желанието ми е колкото се може повече майки да кърмят успешно бебетата си!
Виж целия пост
# 4
Вчера мина първата лекция в Училището за кърмене : “Защо да кърмим? Предимствата на кърменето за бебето и майката. Как функционира гърдата по време на кърмене”.
Следващата седмица лекция няма да има. Следващата лекция ще е на 22.06. – вторник, от 18 ч. Темата ще бъде “Бебето е тук – начало на кърменето в болницата”. Ще се обсъждат: Психическа и физическа подготовка за кърмене. Първа среща с бебето – начало на кърменето. Ранно поставяне на гърдата. Пози за кърмене. Правилно кърмене – какво значи това? Търсене и предлагане: установяване на ритъм  на кърмене. Колко често да кърмя? Как да се справим с жълтеницата. Цезарово сечение и начало на кърменето.

За повече информация: 032/27-11-52 (Център за бременни жени)

Ще се радвам, ако някоя от майките, които присъстваха, сподели мнението си – тук или в Лично съобщение, за да имам представа как върви.
Виж целия пост
# 5
Boo, dokolkoto razbiram pravish vsichko tova ot sxrce, a ne za vxznagrajdenie /ne, che e osxditelno ako e za vxznagradenie/! Naistina ti se vxzhishtavam i se radvam, kogato sreshtam takiva hora makar i ne lichno.
Виж целия пост
# 6
къде в софия има такъв център за бременни някой знае ли?
Виж целия пост
# 7
къде в софия има такъв център за бременни някой знае ли?
Виж целия пост
# 8
Изкарвам темата нагоре, за да напомня за следващата лекция на 22.06. Всички желяещи са добре дошли - бременни, мами и татковци.
Виж целия пост
# 9
зная за училище "ма-ма" които имат лекции и за кърменето - както и за други неща. Обаче 1 лекция е 15лв.
Виж целия пост
# 10
Тези лекции са по 2 лв. От тях 1 лв е за Центъра за бременни, който е организация за обществена полза и в него работят доброволки, а другия е за ксерокопирани страници, които раздавам на момичетата и помощни материали, които да използвам по време на лекцията.
Виж целия пост
# 11
Но има ли такова училище в София!?
Виж целия пост
# 12
Доколкото ми е известно, не. Мисля, че тук организирахме единственото в страната, съжалявам, че не е достъпно за всички.
Виж целия пост
# 13
А може ли някъде във форума да се пусне малко информация за тези, които не могат да посещават училището?
Виж целия пост
# 14
Целия Форум за кърмене и захранване на бебето е посветен на тези въпроси. Организирах го с помощта на другите майки във форумите именно, за да могат всички, които нямат възможност да посещават подобно училище (което е само при нас засега) да получават информация.
Във Форума за кърмене и захранване редовно се пускат теми, обхващащи практически всички страни на въпроса. Някои от тях са преведени от руски, английски и американски сайтове. Информацията е съобразена с УНИЦЕФ, Световната Здравна Организация, Американската Академия по Педиатрия, Канадското Педиатрично Общество и Международната Млечна Лига Ла Лече.
Прочети темите в Библиотеката и разгледай Форума - сигурно ще намериш интересни неща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия