Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

за нощното кърмене

  • 1 361
  • 7
здравейте мами:)
нашата дъщеря е на 2 1/2 м.... от няколко дни си пропуска последното дневно хранене /около 10/, но за сметка на това през нощта си се буди /към 2-3/ и си похапва...
искам да ви питам много ли е садистично да я събуждам към 10, за да се храни и да пропуска нощното кърмене? и това изобщо ще свърши ли работа?
прегръдки и усмивки на всички Laughing  Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 1
здравей
аз ли4но не бих събуждала беб4ето,мисля ,4е то самото си показва от какво има нужда,може би май4ета,които имат опит в съдаването на режим,щ те посъветват нещо,аз сам от тези майки,които трябва да хранят бебенцата си по няколко пъти нощем,за да си съхраня за дълго време кърмата.моето детенце е на почти 6 месеца и я кърмя поне по 3 пъти нощем ,но се свиква:)решението е твое
Виж целия пост
# 2
agneshka,

Не мисля че буденето ще свърши работа. По-вероятно е да стане кисела и трудно да заспи пак. Ако не можеш да я кърмиш, както си спи, по-добре пропуснете.

Нощното хранене не бива да те притеснява. По време на сън нивата на пролактин (хормона, отговарящ за лактацията) са най-високи. Чрез кърменето през нощта стимулираш производството на мляко.

Успешно и дълго кърмене.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: svetlana79
и я кърмя поне по 3 пъти нощем ,но се свиква:)

аз чак се засрамих  Embarassed  Embarassed  Embarassed  с моето едно ставане през нощта.

 ''Ако не можеш да я кърмиш, както си спи, по-добре пропуснете. ''
ами ще пропускаме - сега тя е шефът
 Grinning
благодаря ви момичета!
Виж целия пост
# 4
И моите бебета правеха така - т.е , първо отпадна кърменето в 10 , но това в 3-4 продължи за първото ми дете до навършването на 2 месеца , а за второто ми - до навършване на 4 месеца . Като , подчертавам,  те съвсем сами спряха да се будят , аз нищо не съм правила по въпроса . Второто ми дете беше на моменти - ако една нощ не се будеше  , то следващите две се будеше , но лека - полека престана окончателно като направи 4 месеца . Липсата на нощно кърмене не доведе до намаляване на кърмата . Сутрин в 5-6 направо "преливах" и винаги изцеждах останалото за да си имам малък склад .
С други думи , не бих будила детето , то само ще си покаже по-късно. Успех !
Виж целия пост
# 5
Цитат на: nadia
Сутрин в 5-6 направо "преливах" и винаги изцеждах останалото за да си имам малък склад


По колко изцеждаше? Кога даваше тази кърма?
Виж целия пост
# 6
Различно , средно от 60 до 100 мл . Събирах в шише на Авент до 2 дена в хладилника , после пълнех торбичка на Авент - и във фризера . Давах я ако решах да изляза , и , по-късно , когато заболях и не биваше да кърмя поради приема на силни лекарства - този "склад " позволи бебето ми да е на кърма още цял един месец !!!
Виж целия пост
# 7
вече съм убедена, че няма да я будя! благодаря Надя!!!!:)))
а иначе и аз имам такъв склад - вече ми е пълна половината камера...
прегръдки на всички!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия