Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гастроезофагеален рефлукс

  • 192 131
  • 562
# 555
Прилагам и снимка на мотилиум
Виж целия пост
# 556
Виж целия пост
# 557
Виж целия пост
# 558
Здравейте, проф.Бранков. Момчето ми вече на година и 10 дни, повръща още от раждането си в началото на фонтан, след въвеждане на АР мляко премина в постоянни регургитации, поне 4-5 между всяко хранене. Спи на повдигнато матраче, яде по начесто в по-малки количества. Преди две седмици започна лечение с Мотилиум 4 x 0.1  ml от инсулинова спринцовка, защото мотилиума е на капки. Назначеното лечение е от д-р Лазарова за 1 месец. До тук няма никакво подобрение. Посетихме и друг гастро, който към лечението с мотилиум, добави и нексиум от 20mg, половин таблетка вечер и ако спре да връща по 1/4,докато стане един месец лечение. Притесняваме самия нексиум, има ли друго лекарство, с което може да се комбинира. И другия ми въпрос пиенето на вода води веднага до връщане, всички доктори казват да не давам много вода, но все пак сега лятото... Не знам какво количество вече е нормално за него.

Трябва да имате търпението да изкарате целия курс, като спазвате указанията на д-р Лазарова. Някои педиатри вместо Нексиум предписват фамотидин. В аптека Ерудита на Хр.Ботев 122 (впрочем както и във всяка друга аптека, но там са специализирани в приготвянето на такива лекарствени форми) могат да приготвят прахчета от 5 мг за прием сутрин и вечер. Дозировката на Motilium Tropfen е 3 Х 1 мл (10 мг) за деца над 12 години и 35 кг, така че за малко дете би трябвало да бъде наистина според предписаното 0,1 мл. Аз лично бих удвоил дозата (4 х 0,2 мл).
Давайте я половин час преди хранене. Вода давайте в други интервали примерно 1 час след хранене.
Виж целия пост
# 559

Здравейте, на всички майки с деца със гастроезофагелен рефлуск. Каня всички вас на събитие организирано от Фондация "Аме", насочено към децата и бебетата със това заболяване. При интерес или въпроси не се колебайте да ми пишете.

Биляна Лавчева
Фондация "Аме"

https://www.facebook.com/events/2338439549710475/
Виж целия пост
# 560
Здравейте, бих искала да опиша симптомите и на моят син, който е на почти 3 месеца. Храни се изцяло с АМ, от няколко дни насам има хриптене в нослето, извива гръбче докато спи и понякога това извиване е съпроводено с плач, зачестиха и газовете, не повръща, не потича храна от устичката след хранене, уригва се шумно, напоследък започна много да се лигави и да мушка ръчички в устата. Храни се добре и наддава нормално. Съмненията ми са за рефлукс, педиатъра препоръча да наклоним леглото под ъгъл 40 градуса и едно спрейче Тонимер за нослето. Замислям се дали да не посетим специализиран лекар .
Виж целия пост
# 561
Здравейте,
всички бебета имат нормален (физиологичен) рефлукс. Това е поради незрялата функция на стомаха и хранопровода. С възрастта нещата се регулират. При вас нещата не са сериозни. Имайте търпение. Следвайте указанията на педиатъра.
Виж целия пост
# 562
Благодаря за бързият отговор, успокоихте ме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия