Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Режим

  • 1 574
  • 10
Моето бебе е на 2 м. 10 дни. Досега не сме успели да си създадем някакъв режим на хранене. Два дни се храни относително регулярно (през около 3 часа, сам се буди), на следващия - ревове и кратко нервно сукане през час и половина-два, после спи по 3-4 часа и пак ревове... А чета за други бебета на същата възраст, които са "влязли в релси" на 5 хранения на ден, да речем... Моето и през нощта се буди и го кърмя. Най-дълго издържа без мляко от 9-10 вечерта до към 1:30 - 2 часа.
Да, има колики, напоследък е и болен, но това не е от вчера... Дали ще влезе в някакъв по-предвидим ритъм? Това нормално ли е или аз нещо греша?
Виж целия пост
# 1
Слънчицето си е съвсем наред. Много от бебетата не възприемат режима и се кърмят " на поискване ". А за нощното хранене - трудничко е. И сутрин си малко неадекватна, но храни го и не го дръж гладно. Освен това при нощното хранене стимулацията на гърдите е най-силна и нивата на пролактин най-високи.

Така, че бебчо си е влязал в "ритъм". Остава сега и мама да се нагоди.

И да оздравявате бързо.
Поздрави.
Виж целия пост
# 2
Аха, знаех си аз, че в мене е проблема - въпрос на гледна точка на майката и на настройка от моя страна Simple Smile Хм, и така докато се храни с мляко? А аз не обичам, когато не мога да планирам нещата...  Laughing
Иначе за нощните хранения си напълно права, Raya - толкова съм неадекватна, че на сутринта не помня колко пъти съм го кърмила - един или два... Един-два пъти дори съм задрямвала Embarassed и като се събудих - гърдата почти изпразнена, бебето и то спи, но продължава да примлясва от време на време, картинка... Добре че не се случва толкова често, че ме е страх да не го изтърва  Shocked
Възможно ли е бебето да плаче през нощта, но малко и тихо и аз да не го чуя? Тогава да остане гладно?!!  bash
Виж целия пост
# 3
Не мисля, че бебето може да плаче тихо от глад. Или плаче или не плаче. Всъщност, когато има колики може да мрънка или да изплаква насън. Бебетата реагират по един и същи начин на глад и на болка - сучат. Това ги успокоява, стопля ги и им раздвижва перисталтиката.

Защо не кърмиш в леглото, подпряна на две-три възглавници. Така и да заспиш (аз редовно си придремвам), бебето ще си лежи на корема ти и ще си примлясква. Пробвай. Най-добре първо през деня, за да можеш да свикнеш с позата и да се "устроиш" удобно.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: Raya
Не мисля, че бебето може да плаче тихо от глад.


Ами нали имало случаи, когато бебето спи дълго, защото е изтощено от глад... Нали не винаги дълбокият сън е знак за ситост, може и да е знак на глад!...   33uu

Цитат на: Raya

Защо не кърмиш в леглото, подпряна на две-три възглавници.


Ако ми е удобно така ще се отнеса, че може и до сутринта да откараме на автопилот... Но ще пробвам!
Виж целия пост
# 5
Цитат на: malina_m
Ами нали имало случаи, когато бебето спи дълго, защото е изтощено от глад... Нали не винаги дълбокият сън е знак за ситост, може и да е знак на глад!


Това се проверява по памперса. И по-точно по пишкането. Ако пишка много и често - не е гладно. Помня, че сменях памперса на всяко ядене. Винаги беше напишкан, че и наакан даже. Значи излизат по около 7-8 памперса на денонощие.

Пуснах статия за поспаливите бебета. Има и друга в темата "Библиотека". Там можеш да видиш какви са другите симптоми на гладното бебе.
Виж целия пост
# 6
Благодаря, ще прочета!
Виж целия пост
# 7
Здрасти!

И аз да ти кажа, че повечето неща, които пише по книгите за режима не се потвърждават във все повече случаи.

И аз си мислех, че има нещо нередно до третия месец малкия да спи по 6 часа през нощта и от третия нататък (сега сме 8,5м.) да ми се буди на 2,5-3 часа като по часовник. а си мислех, че е нередно, защото по книгите така пише, че след третия месец си прави режим. Големи глупости. Правилнмо си решила да си промениш психическата нагласа, защото там е проблема. И аз като се настроих, че ще се храним по-често нощем и нещата се  оправиха. Хубавото на храненето без режим е, че детето е по-спокойно. При нас например почти не усетихме когато са прорязали първите зъбки.

Нощно време и аз съм заспивала в седнало положение с бебо на ръце. Но после като разбрах, че нощното кърмене ще продължи, смених системата. Бебо спи до мен на леглото. Когато го кърмя се местя от едната му страна на другата и за 10 мин. приключваме (като винаги си има изключения на периоди на 40-60 мин. безсъние).  

Само че нека другите мами ти кажат някоя по-удобна поза. Моята, настрани на лакът не мисля, че е удобна.

Не мисля, че гладно бебе спи, или това са изключения. Обикновено гладно бебе реве като заклано. Това е моят опит. Рев, който не можеш да сбъркаш.
Виж целия пост
# 8
И аз кърмя легнала през нощта, а даже често и през деня - използвам случая, за да си почина от шетнята. Не стоя на лакът, полягам си добре, а ръката ми минава над главичката на бебо. Той е на нивото на гърдата ми, легнал на леглото. С другата ръка придържам гърдата. Много често задрямвам, но само като промърда бебо, се събуждам. Ако не полягам при кърменето се сбърквам от умора и не издържам.
Виж целия пост
# 9
Успокоихте ме относно режима... Дано проблемът да не е в мен, в кърмата или в количеството й... Така и не можах да се науча да определям дали бебето е изсукало добро количество или не. Когато реша, че е заситено, ми ревва след час и половина и суче, като че ли е държано гладно 5 часа. И обратното. Решавам, че е сукало малко, а то се отнася в сън за 3-4 часа.
Иначе е от ревливите, може би наистина няма да пропусне да заяви, че е гладно както трябва...

А за кърменето легнала в леглото... не знам, страх ме е, че ще задремя, ще се обърна и ще захлюпя бебето. Веднъж пробвах, съвсем в началото и наистина задрямах (колко ми трябва през нощта...) От тогава, като се събудя, първата ми мисъл е: има ли бебе около мен  Shocked и чак след това поглеждам в леглото му.
Виж целия пост
# 10
Имах в предвид бебето да е върху тебе, а не до тебе. А ти да лежиш по гръб, подпряна на възглавници. Така със сигурност няма да го захлупиш. Не знам, как да обясня по-нагледно. Все едно гледаш телевизия в леглото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия