Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ВЕЧЕ?

  • 3 473
  • 18
Момичета прочетохте ли в "Зачатие" за безплатните имунологични изследвания?
Аз се свързах с д-р Конова от ВМИ Плевен и тя ми каза 1 че могат да участват жени от цяла България.Нужно е да се изпратят кръвни проби в Плевен,като от там те ще ги изпратят за изследване в Израел при Проф.Шоенфелд.Изследват се 25 им.показатели.Цялото изследване е безплатно,като се заплащат само 10 лв. за транспортни разходи.

Какво мислите?Аз май ще пробвам.Срока е до петнайсти юни.

Знае ли някой от вас,колко струват такива изследвания в България,и колко показатели изследват у нас.
Изследването е за жени с проблемно забременяване или повтарящи се аборти.
Виж целия пост
# 1
Excuse me??? До ИЗРАЕЛ Confused:  Confused:  Confused:  Confused:  Confused:  Confused:  Confused:

Това най- близкото място до България ли е дето може да се пратят тези тестове?
Виж целия пост
# 2
Нямам представа Мамо Фин.Предполагам че става въпрос за съвместен проект.
И аз още се чудя дали да се включа,защото не съм съвсем убедена.
Виж целия пост
# 3
renci такива тестове се правят и у нас. Не мога да се сетя сайта на който пишеше повече подробности...но ще го потърся и ще ти го пратя......(търся)........а...намерих го:

Антифосфолипиден синдром /АФС/

 Нормално имунната система образува антитела срещу бактерии или вируси. В случаи на АФС имунната система започва да “греши” и да образува антитела срещу клетки и тъкани на собствения организъм. Най-често процесът е безсимптомен, но могат да се появат и характерни оплаквания. Антифосфолипидният синдром има две основни форми – първичен  и вторичен, който съпътства други основни заболявания. Най-често се засяга отделен индивид, но е възможно да има и фамилен характер.

 Наличие на антифосфолипидни антитела се доказва при пациенти с :

-         повтарящи се спонтанни аборти;

-         мъртъв плод във втория триместър на бременността;

-         неочаквано малки бебета;

-         прееклампсия през бременността;

-         мозъчни инсулти, с развитие на обратим или необратим неврологичен дефицит;

-         преходни нарушения на мозъчното кръвообращение;

-         мозъчни инфаркти;

-         мозъчни венозни тромбози;

-         епилепсия;

-         трансверзални миелопатии;

-         синдром на Guillain-Barre и хорея;

-         тромбози на вени и артерии.

Антифосфолипиден синдром  се проявява и в съчетание с:

-         тромбози на бъбречните вени;

-         болестта на Адисон;

-         исхемия на червата;

-         синдром на Буд-Шиари;

-         тромбоцитопения

-         автоимунна хемолитична анемия;

-         идеопатична тромбоцитопенична пурпура;

-         аномалии на сърдечните клапи

-         ендокардит на Либман-Сакс

-         артериална хипертония;

-         хиперхолестеролемия и други.

 Присъствието на един от изброените симптоми и положителен тест за специфични антитела доказва наличието на Антифосфолипиден синдром.

 Лабораторна диагноза на Антифосфолипидния синдром:

При подозрение за проявление на АФС е необходимо да бъдат проведени изследвания за доказване на наличието на антифосфолипидни антитела, които се разделят на две основни групи:

-         автоантитела срещу фосфолипиди /кардиолипин/

-         автоантитела срещу белтъчни кофактори /бета2-гликопротеин I B2-GPI/

 Автоантитела срещу I B2-GPI се приемат като доказателство на автоимунен процес, който е в основата на развиващия се АФС

 При лабораторно изследване се установяват и други отклонения от нормалните стойности като активирано парциално тромбопластиново време, фалшиво позитивен тест за сифилис, тромбоцитопения и др.

 За да се дефинира, че даден пациент има Антифосфолипиден синдром е необходимо 8 седмици след първия кръвен тест той да се повтори и отново да бъде положителен.

 Лечение при доказване на АФС:

 Лечението е в зависимост от нивото и вида на антителата, както и от клиничните прояви на Антифосфолипидния синдром.

При наличие на бременност, освен рутинното проследяване на хода на бременността е необходимо  и периодично изследване за състоянието на АФС. Най-често се провежда монотерапия с аспирин, а при по-тежки случаи в комбинация с антикоагуланти или имуномодулиращи средства.

 При случаи с тромбози се прилага хепарин, с последващо поддържащоо лечение с таблетна форма на антикоагуланти. Задължително е лечението на хипертонията, корекция на високото серумно ниво на холестерола, както и спиране на приемане на контрацептивни таблетки и тютюнопушенето.

 Желателно е продължителността на терапията и лечебната схема да се консултират с лекар-специалист в съответната област.

 В центъра се извършват изследвания за следните антифосфолипидни и антинуклеарни антитела:

-         L- phosphatidyc acid

-         L- phosphatidyl-L- serine-L

-         L- phosphatidyl-DL- lysine

-         L- phosphatidylcholine

-         L- phosphatidylinositol

-         Cardiolipin

-          2 – гликопротеин-I

-         Анти-нуклеарни антитела (ANA)

-         Анти-ДНК антитела


а иначе сайта е: http://web.hit.bg/genov/imunologia.htm

Обаче не казвам че е добре точно в тази лаборатория да се изследваш. Аз имам правено изследване там за антиовариални антитела...но храня големи резерви. Колкото до цената - ами знам колко струваше моето изследване - 80 лв.
Виж целия пост
# 4
Тиа, мерси за този линк не го знаех.
А иначе по темата за безплатните имунологични изследвания Мели ще доразясни в клуба ( а и тук ще и кажа да пише) повече информация като се върне защото не се е прибрала още от София, тъй като тя поддържа връзка директно с д-р Конова.
Виж целия пост
# 5
Cygnus само да не ме разберете погрешно - не правя реклама нито на лабораторията нито на доктора .....

Не че е лош човека - ходих при него преди....но има неща които са доста притеснителни около него и практиката му. Нищо лошо не казвам...просто аз си имам едно на ум.
Виж целия пост
# 6
За кой това? Ако е за Генов аз тъкмо му пращам писмо за сътрудничество и партньорство със сдружението щото на тоя сайт дето си поставила имаше личен негов е-мейл. Да го пратя ли?
Виж целия пост
# 7
Cygnus ако искаш ще ти дам повече координати на доктора Генов.

Това което мога да ти кажа за него е следното - човека е много мил (въпреки че в клуба в дира имаше ужасяващи мнения за него)...но поне аз съм с впечатления че е мил. Но.... докато се лекувах при него той ми препоръча да пия утрогестан...който купувах от него на цена 30лв.....в аптеките е 15 лв. До колкото четох темата за цените на изследванията - моите са на доста по-скъпи цени от нормалното....някой от тях. Правила съм ги при него (в Света София).
Когато в клуба в дира разпитвах за моите антитела ми отговори едно момиче, което каза че и тя му е била пациентка и тя също имала същите антитела...и познавала и други негови пациентки все с тоя проблем - той предписва едни хапчета на билкова основа....и след 4 месеца вече нямаш антитела (малко странно звучи за да е съвпадение).

Решението си е твое дали да му пишеш. Иначе той като шеф отделение "Стерилитет и инвитро" вероятно може много да помогне на сдружението и каузата ако се захване.
Но ако ще му пишеш - моят съвет е да не е на електронната поща - когато ми даде сайта си (преди 3 месеца) никак не беше наясно с тия интернетски неща...та не знам колко често си я чете.
Виж целия пост
# 8
Ти в София ли си?
Ако искаш да ти  го пратя на док и да го изпринтиш и да го занесеш ако имаш път насам. Права си - от толкова писма дето пратихме май само хартиените са прочетени  Grinning
Хората не са като нас май да копат по цял ден и нощ на компютрите   Grinning
Виж целия пост
# 9
От София съм...но никак нямам път на към него. А и не ми е наблизо за да ходя до там - в другия край на града ми е. Защо не му го пратиш по пощата на адреса в клиниката - онзи от сайта.
Чесно казано съжалявам че ти отказвам така - но аз малко престанах да ходя при него без да му дам обяснение...и не ми се ще да ме разпитва защо така...та за това ти отказвам. Извинявам се за което.

Адреса е:
София; ж.к. Разсадника, бл. 22А, вх. Б /партер/
СПЕЦИАЛИЗИРАН АГ ЦЕНТЪР “ВЯРА”
Виж целия пост
# 10
няма проблем, ще намерим начин да го пратим  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Мама от Финландия
Excuse me??? До ИЗРАЕЛ Confused:  Confused:  Confused:  Confused:  Confused:  Confused:  Confused:

Това най- близкото място до България ли е дето може да се пратят тези тестове?


Мама от Финландия, това е ЕДИНСТВЕНОТО място, на което могат да се изследват 25 антитела БЕЗПЛАТНО само за 200 български жени и само до 15 юни.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Tia
такива тестове се правят и у нас


Tia, такива тестове НЕ СЕ ПРАВЯТ у нас. Както и да броим антителата от този линк, не стават 25. И определено не са безплатни.
Виж целия пост
# 13
Meli от всякъде съм склонна да се съглася с теб. Аз далеч нямах предвид че изследването тук и това в Израел са напълно еднакви...още повече след като прочетох инфото, което си пуснала.
Само това не разбрах - има ли някакъв критерий за подбор на жените, които да бъдат изследвани...или е на принципа първи дал проба, първи изследван? Ходи се специално до Плевен за да се даде пробата или? Ако не ти представлява трудност би ли обяснила механизма (ако мога така да се изразя) на кампанията?
Аз имам открити антиовариални антитела и до сега никой не ми е дал смислен отговор какво да си ги направя, лекуват ли се, как може да се "притъпи" въздействието им.
Виж целия пост
# 14
Tia, няма подбор, защото срокът е кратък. Взимат ти кръв от вената 5 мл, в която и да е лаборатория, центрофугират я и ти дават отделения серум в стерилно шишенце. Изпраш го по куриер на адреса на д-р Конова. Тя се занимава точно с такива имунологични проблеми. В Плевен успешно прилагат лечение при жени с антитела.

Най - добре първо й позвъни по телефона, за да не объркам нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия