Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търка си нослето и не може да спи!

  • 5 793
  • 19
Здравейте! От известно време като заспива малкият си търка носа - с ръчички или пък в леглото/количката. А снощи направо не можа да заспи. Приспивам го и като го преместя в леглото почва да се върти, да търка очета и нослето, почва в матрака да се търка, вследствие на което се обръща по корем и съвсем се разсъннва и почва да мрънка и да плаче, ако не го взема. Докато го гушкам да заспи отново, продължава да си търка носа в блузата ми.
Друго нещо, което ме притесни... докато се кърмим на спалнята, понякога му се пълни нослето с кърма  Shocked почва да се чува едно хриптене... понякога се оправя сам, друг път му помагам с помпичката. А вчера видях, че докато го кърмя от едната ноздра направо си капе мляко.  ooooh!
През нощта, като си го взех при мен след като не можа да заспи, му сложих главичката върху ръката си, за да я надигна и евентуално да не се пълни нослето. Обаче пък така много се изпотява милия.  Rolling Eyes
Междудругото ни от два дена леко покашля, не знам дали има връзка.
Какво му става на това дете, не знам?  newsm78
 smile3547
Виж целия пост
# 1
заведи го на лекар. колкото по-бързо, толкова по-добре.
Виж целия пост
# 2
Със сигурност ще го заведа още днес, педито е следобедна смяна. Имаш ли нещо предвид? Междудругото, сега си спинка без проблем.
Виж целия пост
# 3
точно защото нямам и затова. върти ми се из главата нещо за сърбежите при бебетата и връзка с кръвни показатели, но не помня, при всички случаи докторът си е доктор, аз няма какво да гадая, че и да го изтълкувам неправилно  newsm78
Виж целия пост
# 4
За сърбежа, не знам на какво се дължи, но точно в този период, и дъщеря ми беше така. Спи и се търка очи, нос, ама направо и се зачервяваше, ама не иска да заспи. Носехме се на ръце, и накрая се отпускаше. При нас физиологически проблеми нямаше, просто по-емоционално детенце. На мен все ми изглеждаше, че на детето му се спи, ама не знае че трябва да затвори очички и да се отпусне, и докато не я притиснех до мен, не заспиваше. Сега вече е ок, сама си спи.
А колкото до това течене  на кърма, от носа, и според мен трябва да се консултираш с лекар  Peace
Виж целия пост
# 5
Чела съм за случаи при които по време на кърмене в носа на бебето попада кърма. Специалисти съветват да се правят почивки по време на кърмене и бебето да суче в по-изправена поза, за да се избегне този проблем. И моят съвет е да се консултираш с лекар  Peace
Виж целия пост
# 6
заведи го на лекар. колкото по-бързо, толкова по-добре.

 Peace
Виж целия пост
# 7
заведи го на лекар. колкото по-бързо, толкова по-добре.
проблема не е за подценяване.
Виж целия пост
# 8
и ние си търкаме носа и очичките преди да заспим, но в крайна сметка с малко помощ от мен -гушкане, люшкане и  заспиваме. Мисля, че това е признак, че и му се спи на бебчко, но за твое успокоение заведи го на лекар.
Виж целия пост
# 9
Дано да няма нищо притеснително и лекарят да ви успокои. Не ми се иска да споделям опита на моята приятелка, за да не се притесниш, но при тях това хриптене от нослето се оказа, че е от силно уголемена трета сливица и след броени дни ще го оперират детенце. Пожелавам ви при вас да не е така и да се окаже нещо незначително.
Виж целия пост
# 10
Щом имаш някакви притеснения, свързани с бебето, заведи го на лекар.
Когато Алекс си търка очичките и носа, значи му се спи. Като по-малък си скубеше и ушите.  Laughing
Един път му се случи да излезе мляко от носа - като много малко бебе, казаха, че е нормално.
Това е моят опит по темата, но така или иначе ние тук можем само да гадаем.
Виж целия пост
# 11
И мойта бебка е по същия начин, който описва joya. Особено когато е уморена и превъзбудена не може да се отпусне и да заспи. Търка си очичките и носа до почервеняване, върти се... Много трудно заспива, щото напоследък не дава и да я люшкам - иска все във вертикално положение да бъде. Какви ли не тактики прилагам вече, за да й помогна да се отпусне...
Виж целия пост
# 12
Върнахме се от лекар. Преслуша му гърдичкичките за кашлицата - дробчетата са чисти. Каза ако зачести или се усили (той покашля 2-3 пъти на ден), пак да отидем.
За нослето - явно си пълни устата повече, не може да го преглътне цялото и остатъка връща през носа. Ако остават остатъци от млякото в нослето, може и затова да го дразни. Препоръча да му повдигам повече главичката като го храня и да почиствам нослето с физиологичен разтвор няколко пъти на ден.
Явно всичко си е ок.  Peace
Виж целия пост
# 13
браво  Peace
Виж целия пост
# 14
браво Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия