Стана вкусно.
Татко ме похвали и каза да го споделя с Вас, защото е страхотно.
ПИЛЕ С ГЪБИ И ДРУГИ
Необходими продукти:
1. 2 бр. пилешки бутчета;
2. 200 гр. гъби;
3. 2-3 моркова;
4. 2-3 пиперки /зелени или червени/;
5. 1 глава лук;
6. 1-2 стръка целина;
7. 1/2 връзка магданоз;
8. 4 с. л. олио;
9. 3 с. л. брашно;
10. 2 ч. л. червен пипер;
11. 1 ч. л. сол;
12. 1 ч. л. босилек;
13. 1/2 ч. л. черен пипер.
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се сваряват в 1 литър вада с малко сол.
Отделно се задушава лука и олиото /винаги с малко вода/, после се прибавят морковите и пипера, накрая нарязаните гъби. Когато останат само на масло се слага червения пипер и остатъка от водата, в която са врели бутчетата, заедно с тях накъсани на парченца. Остава се да заври. В купичка се размива брашното с няколко лъжици от соса на манджата. Готовата гладка смес се връща обратно в тенджарата, след 10 минути се отделя от огъня. Накрая се прибавят солта, подправките, целината и магданоза.
Приятен апетит, на тези които ще пробват.