Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се запознахте с майките в квартала?

  • 2 455
  • 39
 Може би на някои от вас, ще ви се стори тъпо или дори смешно, но не знам как да се запозная с майките в района  Embarassed. Живея в нов квартал, всички наоколо са новодомци (т.е. запознали са се скоро, а не са расли заедно) и нямаме никакви детски площадки. Има няколко майки, които са си оформили "детски кът", състоящ се от изсипани играчки пред една пейка пред един от блоковете. Дечицата, които си играят са горе долу колкото моя син и се чудя как да подходя за да си играят заедно, а и аз да не обикалям улиците като кукувица? Тук следва да кажа, че никога не съм се опитвала да ги заговарям, не от срам, а по-скоро за да не изглеждам като навлек, което всъщност искам да избегна. Също така не целя да ставам боен другар със съседките, а просто да имам алтернатива за игра на малкия. И така, моля дайте съвет или опишете вие как се запознахте с другите майки от вашия квартал?
Виж целия пост
# 1
 Ами отивате с детето при другите деца,поздравявате и питаш-може ли да си поиграем с вас,ето,и ние носим играчки...Ако забележиш,че не си много желана-кофти,но не вярвам да ти кажат "тук сме си наши и външни не приемаме". Пък покрай децата и възрастните намират общ език.
Виж целия пост
# 2
В подобни ситуции е много лесно, пусни детето и то само ще отиди при играчките и другите деца,а след него и ти. Така стават повечето запознанства покрай децата. Малките намират общ език и ние майките от няма и къде  се запознаваме. Понякога се получават страхотни срещи на майки с деца, друг път майките не си допадат и става лошо.... не допускай да се случи, че тогава дори няма да ти се иска да ходиш на тези пейки. Разбира се носи играчки с които да се включи и твоя син в играта Peace
Виж целия пост
# 3
Просто отиваш и ги питаш  не вярвам да ти откажат  Peace успех .
Виж целия пост
# 4
Не съм се запознавала с майките от квартала, а нашият е голям и има страшно много майки и деца.
Компанията с която се движим се познаваме от тук от там.
И мен някак си ме е срам да тръгна да заговораям хората по улиците или по пейките, не ми е удобно просто.
Виж целия пост
# 5
Децата са добра тема за разговор без да се ангажираш с някакви "по-дълбоки "приятелства.Повярвай ми ,понякога е по-добре да не се познаваш с мамите от квартала Laughing
Виж целия пост
# 6
Много-много не обичам да се събирам на теми "какво ядохте и дали акахте"  Mr. Green, но ми беше скучно в началото, докато децата бяха съвсем малки. Запознах се с няколко майки от квартала тук във форума и после си продължихме приказките в кафенето в градинката. И досега се виждаме 5-6 пъти годишно - кога с децата, кога "по женски", но само с тези, с които наистина си допаднахме.
В градинката не съм се запознавала специално - имах познати физиономии и толкова...
Виж целия пост
# 7
Аз по квартални градинки не съм се запознавала. Единствените "квартални" майки, с които се срещам са от периода ДГ на дъщеря ми. Там се сдушихме по интереси. А когато трябваше да разхождам дъщеря ми по градинки, я оставях тя сама да с запознава и заиграва с тези деца, които й бяха интересни, а аз си четях нещо и си пиех кафето.
Виж целия пост
# 8
Ами просто отидох при тях и се запознахме. Те бяха две майки с две дечица на възрастта на дъщеря ми. После групичката ни нарастна и сега сме 7-8 броя, а станахме и семейни приятели. Децата ни вече ходят заедно на детска градина, направихме си сами детска площадка на кварталното барче и така. Никога не сме били против нови попълнения то и затова постоянно нараства групичката ни.
Виж целия пост
# 9
 Ще пробвам съвета с директния подход и носенето на играчки  Peace. Разговорите за храни, памперси и гърнета също не са моята страст, така че се надявам да се окажат мами с други интереси, поне така изглеждат.
 Всъщност аз си имам една мама приятелка, при това от форума, но не се виждаме често - всеки си има някакви програми и задачи.
Виж целия пост
# 10
При нас съществува друг проблем-и децата ,и майките им са ужасно необщителни и като че ли са винаги сърдити.Моето дечко е много общително и слънчево дете,а едва мина годинката.Отива при някое детенце,застава пред него,без да каже нищо,пипа го по ръчичката,старае се "да се запознае".Детето не реагира по никакъв начин.Това се случи няколко пъти.Аз ходя по нея,защото ме е страх да не падне.И гледам да не се завираме много-много при децата точно заради неудобството от мълчанието на чуждото дете-сякаш не сме желани там.
Веднъж едно момиче,доста по-голямо,на около 6 годинки дойде при нея и почна да я бута.
Друг път останах изумена и проятно изненадана-едно момченце на люлката я гушна и поиска да я люлее.Същото това момченце се заговори с нея и я покани на игра.
С майките от квартала не ми се иска да се запознавам,не заради друго,ами защото нито ми се говори,както вече се спомена "за акане и папане ",ами защото не ги намирам за приятна компания-повечето пушат около децата си,хвърлят си фасовете където сварят,заедно с памперсите...Прави ми лошо впечатление просто.....
Виж целия пост
# 11
И мен ме няма хич по класическото висене в градинките. Изкарах една зима като кукувица с първото ми дете - в нов квартал, без телефон - беше безкрайно отдавна, когато ГСМ бе още рядък лукс. Напролет вече се запознах със съседките - имаше още три деца на възрастта на сина ми - децата отраснаха заедно, с комшийките си помагахме, без да съм ставала сърдечно близка приятелка с тях.
Виж целия пост
# 12
Айде успех със запознаването. Аз пък съм общителна, не ми пречи да се говори за акане, гледане, ядене. В началото просто няма за какво друго да се говори. Там сте заедно точно заради малките и естествинно тях ще обсъждате.
Виж целия пост
# 13
Много-много не обичам да се събирам на теми "какво ядохте и дали акахте"  Mr. Green,


В градинката не съм се запознавала специално - имах познати физиономии и толкова...

Не съм искала да се запознавам с каквито и да било майки  Tired

Докато беше още малко бебе бяхме нон- стоп на разходки, в движение- по паркове, на Витоша и т.н. Бяхме си самодостатъчни  Laughing

Като попорасна- по съвсем естествен начин тя си намери много приятелчета, но с майките им хич не ми се е искало да се запознаваме, общуваме, сприятеляваме и т.н.
Виж целия пост
# 14
Аз бях в същата ситуация преди време,нещо хич не ми допадаха наборките на щерката и по точно майките им.Нещо не ми върви да ми пушат в лицето на детето,а сме в парка или да се чувствам като навлек.И си седях сама или с приятерките,които идваха да ни виждат или скиторех много.Веднъж обаче се заговорих с една мама/бяхме на една пейка,че са кът/-оказа се моята кр. група и покрай нас се заформи голяма група, та вече сме към 10 и повече мами.Та мисълта ми е ,че понякога нещата просто се случват,ако попаднеш на точните хора.Пожелавам ти успех!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия