Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Апартамент или къща?

  • 8 852
  • 139

Анкета

Къде предпочитате да живеете - апартамент в краен квартал или къща на 10-15км от града?

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 03 яну 2009, 06:47

# 15
Живяла съм и в апартамент и в къща.
И дума не може да става за сравнение - в къща е в пъти по-добре, пък било то и на село.
С кола се стига навсякъде и то бързо.
Виж целия пост
# 16
Апартамент. Аз съм от хората, които не могат да виреят в къщи. Не мога и да си представя, че ще се къпя на бойлер и ще паля печки. Абсурд просто. Освен това не обичам да си копая в градинката, нито ме влече какъвто и да е селски начин на живот. Обичам си апартамента и макар че мъжът ми много настоява за къща ще трябва да си намери друга жена. Аз за това не ставам.
Виж целия пост
# 17
Твърдо за къща.Цял живот съм живяла само в къща.Живея на 20 мин. път от центъра на София,имаме 3 вида гр.транспорт,детска градина,средно у-ще,аптеки,магазини,кафенета,ресторанти.Алтернативи за отопление има всякакви ние лично сме на газ.Градината сме засяли с трева и цяло лято седим на двора и децата тичат на воля.
Виж целия пост
# 18
Близнаци е супер,бяхме лятото там на гости на приятели.За няма и 15 мин.стигнахме до центъра на Варна,в София за 15 мин.не мога да стигна до супера само.Аз съм за,самите ние ще се ,местим в къща.Знам неудобствата,но преимуществата са несравнимо повече.
Виж целия пост
# 19
За децата в много отношения е по-добре да са в града. Ще порастнат и ще искат да излизат с приятели, да имат извънкласни занимания и т.н., което означава, че някой трябва да е ангажиран с транспортирането им от място до друго място.
Мечтите за къщичка с дворче са ок, но къщата изисква много време и средства за поддръжка. Ако купите стара къща това означава смяна на керемиди ако се налага, или поне припокриване на покрива,качествени улуци, поставяне на външна изолация, евентуално смяна на дограма и т.н. Двора е също хубаво нещо, но си иска поддръжка - дори най-обикновен райграс да насеете отиват доста пари за подготовка на почвата, за самото семе, след това започва напояване, косене и т.н. ))

Обмислете добре нещата и то основно дали и доколко ще е удобно на децата. Те не могат да карат кола и трябва да се съобразяват с градският транспорт.
Виж целия пост
# 20
Това са несравними неща - все едно да сравниш лада и мерцедес. Къщата е друг поглед към живота. Чувстваш се свободен във всеки смисъл на думата. А свободата навсякъде се заплаща. И затова аз съм готова да платя тази цена, за да е чувствам СВОБОДНА и да ми е хубаво и спокойно, когато се прибирам у дома. Защото апартаментът  е общежитие ако ще и да е 400 кв.м и да е супер лукс.
Виж целия пост
# 21
Да живееш в къща извън града е несравнимо удоволствие. Транспортирането на децата не е проблем. Ако са малки,така или иначе ги води родител,като порастнат си ходят сами където и да живеете. Едно нещо само не трябва да забравяте - цената на удоволствието е много висока. Grinning
За нищо на света не бих се върнала в апартамент.Успех!
Виж целия пост
# 22
Зависи си от човека.
Живяла съм дълго в апартамент (като малка ходех при баба ми в Шумен в къща). В момента живея в къща - ами не ми харесва и това е.
Виж целия пост
# 23
Къща разбира се. Казваш, 4е е на 15 минути от града? Я питай софиянци колко време пътуват за да отидат на работа?
Виж целия пост
# 24
Лелеее, сигурно аз съм нещо сбъркана. Като чета другите, че живеенето вкъщи е удоволствие...
Имаме 2 къщи близо до София - едвам издържам повече от 3-4 дни там през отпуските, а уикендите обикновено пращам децата и половинката, а аз гледам да си търся работа у дома, за да не ходя с тях. Откачам в къща - и не говоря за многото усилия по поддръжката, многото разходи и т.н., а за самото усещане за тишина, пустота, направо дивотия (при това, изобщо не е диво място, а е достатъчно уредено селище и има добри комуникации, заведения и т.н.).
Някак в апартамента се чувствам в пъти по-сигурна, по-защитена и ми е по-удобно. Да не говорим, че не завися от кола, за да отида до магазина или на кафе с приятелки, или да заведа децата на курсове - мога да отида дори пеша...
А и поддържането на апартамент изисква в пъти по-малко усилия и ресурси...

Разбира се, мъжът ми е на противоположното мнение и мечтае да се преместим в къща...
Виж целия пост
# 25
       И аз съм твърдо за къща, но в село близко до голям град. Дай боже до 2 години да сме готови с нашата. Хич няма да ми липсват 20-сетината котки на съседката, които отглежда в общото мазе. Нито шумът от непреключващия ремонт на съседа, вече 3 месеца, без да признават обедната почивка от2 до 4 /това над апартамента на свекър ми/. Девер ми живеят в центъра на Пловдив, до едно от най- оборотните кафенета в града. Не могат да си отворят прозорците вечер. Понеже паркингът отпред е платен, всички паркират зад блока, а там са прозорците на спалните им. Цяла нощ някой пристига, друг си тръгва, тропане на вратите на колите, викове.
       
Виж целия пост
# 26
Живяла съм и в къща и в апартамент, определено в къща е много по-хубаво. Изисква повече усилия за подръжка, но това не смятам, че е пречка за младо семейство, във всички други отношения превъзхожда апартамента. Говоря за къща в централен квартал, така че удобствата на инфраструктурата съществуват. Но ако трябва да живея извън София - не мога да се реша на такова нещо на този етап, може би след време ....
Виж целия пост
# 27
Къща разбира се. Казваш, 4е е на 15 минути от града? Я питай софиянци колко време пътуват за да отидат на работа? Peace
Виж целия пост
# 28
Къща разбира се. Казваш, 4е е на 15 минути от града? Я питай софиянци колко време пътуват за да отидат на работа? Peace

Ами ако 15 мин. е от селото до града и отделно се брои времето до работата, т.е. това са си още 15 мин. отгоре...
Виж целия пост
# 29
Къща на село е перфекто, но за семейство с по-големи деца. Или с много малки.  Grinning Като станат ученици, до към 8 клас трябва да си постоянен шофьор. До училище-както и да е , но извънкласните занимания-език, спорт, срещи с приятели и т.н. Ако децата са повече, съответно заниманията им може и да се разминават. И ти постоянно насам-натам, не става, според мен. Виж докато не ходят на училище или вече са в гимназията е перфектно-къщата си е къща!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия