Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Апартамент или къща?

  • 8 852
  • 139

Анкета

Къде предпочитате да живеете - апартамент в краен квартал или къща на 10-15км от града?

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 03 яну 2009, 06:47

В последните дни със съпруга ми сериозно обмисляме варианта да продадем апартамента в града и да купим къща 130-140м2 на село. newsm78
В момента живеем в сравнително голям апартамент,ново строителство,в краен квартал,който обаче е с чудесни комуникации,супермаркети,детски градини и т.н. И двамата обаче ни влече към къща с дворче.Сметнахме,че стойността на апартамента горе долу покрива цената на къщата+обзавеждане+още една кола.Говорим за хубава,нова къща. Sunglasses
 Селото което сме избрали е на 15мин с кола от центъра на града,на главен път с чудесен целогодишен достъп,на 6 км от морето и е доста добре уредено-има училище,магазини и т.н. Също е предимство,че там имаме доста познати и социалните ни контакти няма да пострадат.Майка ми ще живее с нас,така че липсата на ясла и детска градина е без значение.
От друга страна,аз съм живяла цял живот в апартамент в града,на село съм била само няколко пъти на гости и се притеснявам от сблъсъка със селския живот.
 ooooh! толкова е трудно човек да реши какво точно иска.....
Виж целия пост
# 1
Добре прецени дали можеш да живееш в къща и на село, ако си свикнала в апартамент. Разликата е огромна - поддръжка на двора, всякакви животинки, шумове..
Виж целия пост
# 2
Добре прецени дали можеш да живееш в къща и на село, ако си свикнала в апартамент. Разликата е огромна - поддръжка на двора, всякакви животинки, шумове..

Това ми е дилемата ooooh!
А това село не е много като истинско село - повечето хора нямат животни, ходят на работа в града или в к.к. Камчия.Повече прилича на предградие на Варна.Но все пак си е село!
Виж целия пост
# 3
Ели,добре трябва да го обмислиш!
Преди 3 г. си купихме къща в едно Монтанско село.
Дъщеря ми - сега е на 31г. - не иска и да чуе да живее в София.Замина сама там и се чувства много добре.Работи си.Тази година не е идвала при нас.Много е щастлива там.
В селото има и един младеж, който също е от София.
Аз живея 47 г. в апартамент.Не мога да си представя,че ще живея на село....
Особено зимата!!!През пролетта и лятото е много приятно.Там живота според мен е по-труден.Когато отиваме на село,бързам да си дойда  в къщи - може би е въпрос на навик.
Според мен къща е по-трудно да се поддържа.Иска се повече грижи.
Най-добрият вариант е апартамент  (за зимата) и къща (за лятото).
Наистина ще ти е трудно.
Вземи лист и химикал.Раздели листа на 2 колонки и пиши положителните  черти за апартамент и за къща СПОРЕД ТЕБ.Който е с повече положителни качества се спираш на него.
Виж целия пост
# 4
Аз 20години съм живяла в апартамент и от девет живея в къща.Има си и своите неудобства,но не бих се върнала в апартамента.Като ида при мама на гости все ми е терсене че не мога да изляза на двора да си изпия кафето или да си запаля барбекюто под беседката.
Аз съм в отдалечен квартал на Своге и преди да го зачислят като квартал си е било отделно село,сега е повече вилна зона.Животни няма освен няколко котки и кучета.
Виж целия пост
# 5
Гласувах за къщата  Peace
Предполагам, че става дума за село от типа на Константиново, което е супер  Peace
Все пак си направете наистина сметката дали ще издържите без денонощен магазин на ъгъла. А също и дали сте готови да поемете огромните разходи по поддръжката на една къща.
Виж целия пост
# 6
Аз също гласувах за къща. До 21-тата ми година съм живяла в къща. Сега 15 г. живеем със съпруга ми и децата в мъничък апартамент. И той горкия е израстнал в къща - на свобода. Та мечтата ни е прилична къща с дворче и да стискам палци  Praynigда я осъществим.Работим по въпроса , живот и здраве напролет почваме да дострояваме една малка , която имаме в нашия си град.
Виж целия пост
# 7
Гласувах за къщата  Peace
Предполагам, че става дума за село от типа на Константиново, което е супер  Peace
Все пак си направете наистина сметката дали ще издържите без денонощен магазин на ъгъла. А също и дали сте готови да поемете огромните разходи по поддръжката на една къща.
Константиново много не го харесвам. Става въпрос за Приселци или Близнаци,в краен случай Бенковски.
Виж целия пост
# 8
Гласувах за къща, но преди това прочетох внимателно какви са обстоятелствата около избора. 27 години съм живяла в арпартамент, а последните 1 и половина - в къща. Има едно особено чувство в живота в къща, което не мога да опиша с думи, но е много приятно.

 Щом всички досадни детайли са уредени - училище, транспорт, магазин за основни неща и съседите нямат кокошки и крави, значи ми се струва добър избор).

В интерес на истината Близнаци е едно от селата, в които бих искала да имам къща, ако съм достатъчно богата да имам някъде празна къща, в която да ходя лятото. За жалост трайно мърдане от София не ми се очертава скоро, нито рязко забогатяване и купуване на лятна къща  Laughing Всъщност за измеренията на голям град като Варна, Близнаци го възприемам като хубав квартал тип предградие  Peace
Виж целия пост
# 9
И аз гласувах за къща.  PeaceСамата аз живея от 9 г. в къща във вилна зона. Преместихме се , когато щях да раждам. Вярно няма магазини наблизо, нито дет. градина, у-ще. Но плюсовете са повече от минусите. Чист въздух, спокойствие и т.н. Пък и с кола стигам за 5 мин. до училището на дъщеря ми. Много внимателно премислете нещата и не купувайте старо.
Виж целия пост
# 10
Честно казано, при подобна дилема - краен квартал или село - бих предпочела село, особено ако е с добра комуникация.
Иначе, между апартамент и къща - апартамент в центъра.
Ако пък имаш възможност и за двете, е най-добре...
Виж целия пост
# 11
Къща,проблема с шумовете бързо се решава с добра изолация и дограма.
Но стоенето на двора през топлите дни за нищо не може да се сравни.
Сега съм в апартамент в Добрич,но с нетърпение чакам пролетта за да се преместя в кв.Рилци.
Виж целия пост
# 12
Къща, докато децата ти поотраснат. После - обратно в крайния квартал.
Виж целия пост
# 13
гласувах за КЪЩА  Peace
израснала съм чак до 20 в къща  Hug и мисля, че никога няма да се примиря да остарея в апартамент  Rolling Eyes макар, че вече 20 обикалям различен тип жилища  Joy
Почти сме на път да осигурим мечтата за къща  Peace живи и здрави, ако успеем напролет да започнем  Praynig
За мен няма поле за сравнение и макар, че има и минуси ...плюсовете на самостоятелната къща са много повече  thumbsup
УСПЕХ в избора  Peace
Виж целия пост
# 14
Eli-pate, сигурни ли сте, че ще ви стигнат парите от продажбата на апартамента за купуването на парцел и построяването на къща?  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия