Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Извънматочна бременност

  • 2 442
  • 3
По какво мога да позная, дали имам извънматочна бременност? Къде мога да прочета повече по въпроса. Благодаря предватително.
Виж целия пост
# 1
Признаците обикновено са:
тъмно кафяво кървенисто течение,
болки от едната страна/ниско долу/
нарушения в храносмилането

Но при всички положения не можеш да си поставиш диагнозата сама.Задължително трябва да посетиш специалис гинеколог и той да ти каже дали съмненията ти са основателни.
Аз лично ти препоръчвам да не отлагаш.
Виж целия пост
# 2
Ето http://www.google.com/search?q=%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0 … B5&lr=lang_bg
Виж целия пост
# 3
Аз имах извънматочна бременност преди 7 години. Доколкото си спомням (слава богу, всичко се забравя!) всичко започна така:
Закъсня ми 5 дена и след това изведнъж получих силни болки (като предменструални) по-фиксирани вдясно. След това се появи червеникаво- кафяво кървене и аз реших, че отново не съм успяла да забременея.
Кървенето си продължи да е слабо, кафеникаво и от време на време имах болки ниско в корема.
После не знам защо се усъмних нещо (май ми се прияде нещо нетипично) и си направих тест (беше на 9 тия ден от закъснението на М.). Тестът беше положителен и аз се зарадвах и реших, че е цветна бременност.
По- късно обаче болките се засилиха, появиха се нещо като контракции и изхвърлих нещо наподобяващо зародиш (поне така си мислех аз). Това всъщност е било от лигавицата на матката. След това кървенето стана чисто ярко червено, но не силно- капеше си бавно чиста кръвчица.
Нямах ясно изразени стомашни проблеми, поне не постоянни. Но периодично ме наболяваше отдясно.
След дълги недомлъвки от страна на доктора ми (но пък ме викаше често на видеозона) той ми предложи отново да направя тест за бременност- пак беше положителен.И понеже в матката не се виждаше нищо на видеозона- диагнозата беше ясна. Оперираха ме почти веднага и ми отстраниха тръбата.
За щастие вече си имам две прекрасни дечица, така че този кошмар го забравих много бързо.
Ако имаш съмнения, веднага отиди на лекар. Днес техниката е по- развита и диагнозата може да се постави доста бързо, а това е жизнено важно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия