1/3 ч.ч. зехтин
3/4 ч.ч. захар (50:50 кристална и Мусковадо кафява)
1/4 ч.ч. разтопен мед
1/4 ч.ч мляко прясно
2 ч.ч. брашно (при мен станаха 2 1/2 ч.ч. препълнени)
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. хлебна сода
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. инд.орехче
1/2 ч.л.смлян карамфил
1 ч.л. смлян джинджифил
В дълбока купа разбиваме олиото със захарта около 3мин. Добавяме меда и млякото и пак разбиваме добре.
В друга купа смесваме останалите продукти и на порции ги прибавяме към първата смес до получаване на стегнато тесто, което оформяме на пита, увиваме в прозрачно филио и в хладилника за поне 1 час, а може и до 3 дни (така поема по-добре подправките).
Ако съхраняваме тестото повече от час е добре преди да го разточим да го извадим от хладилника за 10-тина мин. След това го разточваме в/у хартия за печене - така наистина става идеално за работа. Дебелината е 0.5 см. Формичките "потапяме" в купичка с брашно, за да стане фин отрязък и след това при печенето да си запази формата.
Тестото не се мачка много.
Пренасянето на отрязаните формички да не става с ръце Само с шпатула или широк нож!!! Пекат се в предварително загрята фурна на 170'С за 8 мин. Стават наситина много бързо и по-дълго печене дори и с 3-4мин. ще ги изгори (моята фурна е с вентилатор и аз пекох на 160'С). Веднага са готови за консумация, защото са меки и направо се топят Днес останаха само 2 и са все така меки.