Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ГЛАУКОМА 2

  • 91 777
  • 360
# 345
На мен ми е още по-интересно какво означава израза: "помагат при глаукома"!  newsm78
Ако ВОН е компенсирано оперативно, но е увреден очния нерв, какво лечение ще "помогне" очния нерв?
Може да се каже, че някои билки влияят на ВОН, или на ретината, но не и на очния нерв, или обратното! Надявам се статията за билките да е пусната от човек достатъчно компетентен по проблема глаукома!!!
Виж целия пост
# 346
Моя близка вече година ползва капки Латанопрост, по едно накапване на ден и поддържа добро очно налягане с тях. Предписа и ги д-р Емил Николов, лекарят от очна клиника "Униклиник" във Велико Търново, след доста обстоен преглед, какъвто съм преминала и аз. Прегледът, дори и на възрастен е доста подробен, включващ очен скенер(ОСТ), компютърна периметрия, преглед на ъгъла на предната камера на окото и т.н.т. Очното налягане се измерва по няколко способа  и се взема решение след внимателна интерпретация на всички резултати. Зрението, особенно при деца също се изследва по няколко начина вкл. и т. нар. Vision-Tester, с фороптер и по стандартния начин.
Знам, че стига глаукомата да се открие навреме и да се проследява правилно, то в 99% от случаите се поддава на лечение с правилно изписаните за случая капки.
Виж целия пост
# 347
Здравейте.Детето ми има вродена глаукома.На 7 месеца е.След 2 неуспешни операции в Грайфсвалд при Клеменс,сега решихме третия път да бъде във Вюрцбург по препоръка на доц.Петкова.Ще помоля някоя от БГ мамите,която е посещавала клиниката в този град да се свърже с мен по телефон(0887775020)или на лично съобщ.,за да си изясня някои неща.Благодаря ви.
Виж целия пост
# 348
Здравейте,детето на моя колежка е на 3 месеца,преди 10 дни откриха ,че е с глаукома.Предстой операция в Германия.Моля ви ако има оперирани деца   пишете.
Виж целия пост
# 349
Здравейте.Моето внуче е на два месеца и също е с вродена глаукома.Предстои операция в България,но аз съм малко скептичен.Ще помоля, ако някой знае къде е по добре у нас или в чужбина.Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 350
Здравейте отново, моето внуче претърпя 4 операции,но все още не е добре.Започвам да се притеснявам, че от толкова много упойки ще му увредят мозъка.Доц.Петкова след всяка операция казва, че е добре,но после нещата отново се влошават.Започвам да си мисля, че нарочно ни бавят за да вземат пари и това много ме притеснява.Доцентката казва, че фонда за лечение на деца в чужбина сега не работи и отново следва операция.Моля някой по запознат с проблема,ако може да ми обясни,че направо се побърках от притеснение.Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 351
Моето дете също е с вродена глаукома. 10 години бяхме на капки,после се наложи да направим 3 операции.В момента е добре,без терапия сме.При всеки нещата се развиват различно.Операциите са правени от доц.Петкова.
Виж целия пост
# 352
Благодаря за отговора и се радвам за вас, дано и при нас нещата да се оправят.На 8 юли отново сме на операция,но доц.Петкова каза само в краен случай.Ако е добре налягането няма да я оперират.
Виж целия пост
# 353
Здравейте, мили родители,
 искам да ви попитам какви изследвнаия се правят на децата за установяване на глаукома и при профилактичните прегледи? Правят ли на децата ви т.нар. ОСТ излседване с лазер? Въпросът ми е - каква опасност за очите крие лазерното изследване- в смисъл- лазерът от самия тест може ли да увреди окото, до каква степен и след колко време може да се покаже това увреждане?
Виж целия пост
# 354
Здравейте,виждам че отдавна не се пиши в темата.Надявам се вашите мъници да са добре.На моето дете лятото му откриха глаукома.Оперираха и двете оченца във Варна.Д-р Драганов извърши операциите.Това което ме притеснява е че след контролния преглед се върнах в Лондон и тук много ме бавят с прегледа и не знам какво да правя.От октомври месец ме мотаят и ми дадоха час чак за март.Мисля че това е доста време без преглед и никакво лечение.Моля за съвети.
Виж целия пост
# 355
Здравейте,предстои ни скенер на очите,моля ви препоръчайте най доброто място за това изследване!Да е съвкупност от спецеалисти и апаратура.....
Виж целия пост
# 356
Здравейте,
Пиша силно притеснена за момченцето си, което е на 11 месеца.  Детето ми е с големи очи  без никакви други проблеми за момента. По съвет на Доц. Алексиева е нужно изследване на ВОН за да бъде ясно какво се крие зад големите очи на сина ми.  Моля ви за поммощ с по-подробна информация за симптомите на болестта и съответно протичането на изследването на ВОН под упойка. Предварително благодаря
Виж целия пост
# 357
Здравейте момичета и четох доста но съм и много притеснена. Сънът ми е на 1год и 11м. Правих му операция за глаукома обаче след 2 седмици му се поду клепача нормално ли е това или трябва да се притеснявам, да не би да е някаква инфекция?
Виж целия пост
# 358
Здравейте,моят син е на 3 г и 3 м,след няколко месечно ходене по лекари ,стигнахме до софия при д-р Чернодринска,която в прав текст (след като казах ,че имам огромно притеснение за глаукома)каза,че не може да се ангажира с диагноза без измерено ВОН и още два компонента.Лятото при първия преглед се оказа че лявото око е -5.5 а дясното е ок.Лявото е и видимо по голямо от другото (вчера го мериха 14мм,а дясно 11мм) някак си като се загледам и седи по сиво от другото...Не каза нищо друго за да не ме плаши,но пусто майчино чувство не ме пуска... на 19 ти сме на изследването с пълна упойка(дано само да е здрав до тогава,че искат да не е боледувал 10 дни преди интервенцията).
Пиша ви като цяло,т.к видях,че вие дори сте правили вече няколко интервенции.Бихте ли ми разказали какво да очаквам при евентуална глаукома,ще може ли с капки да се регулира налягането или трябва отново да се прави операция,как следите налягането в последствие,всеки път ли е под упойка?
Виж целия пост
# 359
Като избирате очен лекар, гледайте техниката му. В днешно време няма такова нещо като "добър лекар" без техника. Пуф машината задължително трябва да има и тахиметър, за да ви измерят и дебелината на роговицата за 1 мин. а не да ходите на очен лекар 3 пъти за тази цел и да си хабите сума време, пари и направления на вятъра защото ДКЦ-то или болницата не могат да намерят съвсем неголяма сума за по-нова техника. Питайте имат ли тахиметър още като си записвате час и ако нямат бягайте от там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия