Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НГДЕК

  • 77 329
  • 419
# 405
Много благодаря за информацията! Дали имате спомен кои са учебниците, на кои издателства?
Виж целия пост
# 406
Съжалявам, но не помня. Все пак беше преди три години.

Допълвам си поста, защото последният е мой и да няма два поредни:

Наскоро бяха приключени снимките на филма "Книговезецъ", който разказва историята на Христо Иванов -  големият български революционер, участник в двете легии, църковната борба, Априлското въстание и Сръбско-Българската война.
Филмът е проект по история на девети "а" клас, който цели популяризирането на личността на Христо Иванов.
На 29 юни в ютюб ще бъде качен трейлърът на филма, а самият филм ще бъде качен на 3 юли.


Това съобщение видях днес във ФБ.
Гордея се с нашите деца от НГДЕК!
Виж целия пост
# 407
А и нашите деца, с Жълто цвете, бяха по старата учебна програма и в 7.клас учиха антична история, а сега по новата учебна програма се учи българска.
Учебниците тогава бяха на Просвета, Анубис и Булвест.
Моят син също не е ходил на уроци, само на консултациите организирани от НГДЕК. Бях му купила и разни помагала с тестове и решаваше тях.
Виж целия пост
# 408
Мирта, добре, че си ти. Аз въобще не знаех, че по новата програма е друго. Но така или иначе няма страшно. На консултациите винаги подробно казват как да се подготвят учениците и има достатъчно време до изпита.
Виж целия пост
# 409
Благодаря ви момичета, най сетне някой да каже за изпита след 7 клас:)).
Ние нямахме консултации тази година, заради ситуацията. Има качен конспект с примерни тестове и се готвим по него. Дано успеем!

Поздрави
Виж целия пост
# 410
Предната година като литература за подготовка бяха посочени всички учебници по история, одобрени от МОН. Отделно бившата ни учителка по история /от училището, в което детето учеше тогава/ й даде малка книжка с теми по история. Благодарение на тях стана ясен форматът. Ако детето прочете всички учебници, като разглежда и онагледяването - снимков материал,  то ще е готово за изпита. Консултациите бяха много полезни.
Виж целия пост
# 411
Ами не е само четене, иска си се задълбочено учене на факти и събития, изглежда трудоемко честно казано..но ще видим. Пишем по-важните дати на листове и лепим по стените да запамети. Отговорът на ист. въпрос също ми се струва не лек..., Но каквото пък е писано.
Виж целия пост
# 412
Да, отговорът на исторически въпрос не е лек. Съгласна съм.
Ние имахме късмет, че учителят по история в основния курс само така изпитваше децата - писмено да развият въпрос. И те се научиха. Тест им даваше един или два пъти годишно. Затова и на сина ми това му беше по-лесната част дори.
Виж целия пост
# 413
Много ви благодаря за споделената информация- и без това не успявам да открия курсове по история за кандидатстване в тази гимназия в интернет. Като попитах преподавателката му по история в училище дали има нужда по принцип от курсове/ уроци за тази подготовка,тя не успя да ми отговори, фокусира се върху формата на изпита в НГДЕК и така и не разбрах да търся ли курсове или не. Както и да е, и без това ще стане твърде много курсове по Бел, математика и история.
Виж целия пост
# 414
Здравейте, ще се радвам да споделите информация за изучаването на  "съвремените езици". На сайта пише италиански, испански, английски..Може ли да си избираме езиците и по колко часа имат на седмица? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 415
Учениците и техните родители при записване подават заявление, в което посочват какъв чужд език искат да изучават. По този начин се делят и паралелките като възможностите са немски, италиански, френски, английски, испански и руски език.
Колко часа на седмица не знам, не мога да открия хорариума, който беше качен в сайта.
Виж целия пост
# 416
Благодаря и аз това от сайта видях. Ще се радвам да се включат мами с опит:)
Виж целия пост
# 417
Гергина Тончева е починала.
Виж целия пост
# 418
Мир на душата й! Поклон пред личността и делото й!😣
Виж целия пост
# 419
Светъл път на г-жа Тончева!
Отиде си един истински съвременен будител.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия