Относно неистинските сирена и кашкавал

  • 55 007
  • 754
Оказа се, че изключително известни фирми, чиито продукти редовно пазарувам, са произвеждали официално - да, сирене и кашкавал с растителни мазнини, като:
"Хелиос Милк" ЕООД, гр. Айтос

"Милтекс-КК" ЕООД

"Бор Чвор" с. Дълбок извор,

"Млечни продукти" ООД, с. Маноле

"Жоси" ООД, с. Чернолик

"Родопея-Белев" ООД, гр. Смолян

"Дарко" АД, гр. София

"Май дей" ООД, гр. София

"Дядо Либен" ООД, гр. Копривщица

"Българско сирене" ООД, гр. Хасково - представяте ли си???

Виж целия пост
# 1
Ами то на етикетите си пише , че са с растителна мазнина. newsm78
Виж целия пост
# 2
Аз пък днес изядох 2 кренвирша без да се усетя, че не съм махнала цялата опаковка (найлончето де) Embarassed
Виж целия пост
# 3
Аз пък днес изядох 2 кренвирша без да се усетя, че не съм махнала цялата опаковка (найлончето де) Embarassed
Интересно мнение по темата за сирена и кашкавали.

Благодаря на авторката за линка. Марката, която аз консумирам не е в списъка, но ще погледна етикета другия път.
Виж целия пост
# 4
Има тема "Черен списък на хранителните продукти", при това вече е пуснат линк към този списък.
Виж целия пост
# 5
Да, ама аз в готварския нямам работа.
Виж целия пост
# 6
Хо-хо, тази Коледа правих шоколадова глазура на един сладкиш. Три! различни вида краве масло пробвах, докато уцеля четвърто,  наистина чисто- т.е. да не се разделя на слой масло и олио при разтапяне на водна баня.
Мен друго ме вълнува, хванах преди няколко дни по новините цени на някои хранителни продукти на борсата. За моя огромна изненада цената на олиото и брашното бяха по високи отколкото тези в големи магазини ( на някои марки естествено, но все пак). Каква е възможността за фалшификация точно на тези продукти? Ще се радвам ако има някой запознат да сподели.
А също така дали използваните растителни мазнини са вредни по някакъв начин или проблемът е в неспазването на технология и/или несъответствие с обявеното на етикета съдържание.
Виж целия пост
# 7
Големите вериги купуват с големи отстъпки, имат договорки с борсите или направо с производителите.
Виж целия пост
# 8
teodora34 - А колко са фирмите които не си признават че бухат боклуци в сирене, кашкавал, колбаси, хляб, мляко и какво ли още не.

Суровия свински бут е по-скъп от пушения такъв - къде е логиката - в саламурата с която го инжектират!

Сиренето - кой в БГ чака сиренето да зрее 40 дни както е по БДС. Дори най-реномираните фирми го оставят максимум 10 дена. Стандартното е 4

А освен растителни мазнини има:

Млечен протеин
Картофено брашно
Картофени влакнини
Сухо Мляко
Соев гранулат
Соев протеин


Да изброявам ли още?

Намери отнякъде един брой на списанието на Асоциацията на месопреработвателите в България и прочети статии с заглавия от рода на: "Картофените влакнини задържат успешно мазнините в малотрайните колбаси дори при термична обработка"

Пусни си един кренвирш "от месо" в микровълновата на максимална мощност за 2 минути и разгледай крайния продукт.

Купи си "ръжен" хляб и се замисли как хем е ръжен хем е мек като дунапрен.

Опитай да изкиснеш в студена вода за 24 часа сирене от най-евтиното в магазина.


Както се казва - Бон Апети.

В София с доста търсене съм намерил две места откъдето купувам ръжен или типов хляб който е твърд, плътен и тежък. И пак цвета му не е същия като на соц ръжените хлебчета.
Виж целия пост
# 9
Аз пък сега си мисля...след като публично обявиха, че няма истинско сирене под 7лв, колко ли производители ще започнат да вдигат цените и да спекулират  Flutter
Виж целия пост
# 10
Ето ви тук сравнителни тестове на някои продукти - сирена, кашкавал, мляко, масло и др. http://www.bnap.org/
Забелязвам, че в последно време се вдига доста шум, много се надявам наистина да се стигне до въвеждането на  норми и стандарти, както и на контрол и солени глоби.
Виж целия пост
# 11
Аз пък днес изядох 2 кренвирша без да се усетя, че не съм махнала цялата опаковка (найлончето де) Embarassed
Интересно мнение по темата за сирена и кашкавали.

Мда, и мъжът ми намира асоциациите ми за странни. За да поясня само, мнението ми трябваше да се схваща като нещо от типа: "едно време нещата бяха различни- кис.мляко се режеше с нож и се разваляше за 3 дни, нямаше растителни мазнини, а целуфанчето имаше различен вкус от кренвиршите."  ....работя върху стила си Laughing
Виж целия пост
# 12
Смях! Националния център по стандартизация и метрология знаете ли в каква сграда е? Знаете ли какви заплати получават? Имате ли идея повечето хора, които работят там на каква възраст са!
Аз имам: -пред разпадане; -смешни; -над 50 годишни болшинството.

Какво следва от сбора? Никаква мотивация за работа и високо ниво на подкупност.
Работила съм там година и половина, верно, отдавна беше, но виждам, че нещата не са се променили, а напротив- фактите сочат, че положението е крайно неприемливо. А закони има.
Виж целия пост
# 13
Още миналата година протестираха млекопроизводителите,и се бореха за правата си да продават тук млякото си,на нормални цени...Никой не им обърна внимание тогава...Аз писах няколко пъти че ще стигнем до там да се вайкаме какво консумираме,но...Е сега ви е ясно на всички че от 15 години поне ядем боклуци...Но питам аз какво ще промените с това?!Дали утре някой ще застане със въпросните протестиращи,които повдигнаха въпроса,на КППтата?!Едва ли...След още 20 години когато организмите ни се разпаднат от липса на нормални вещества във млечните продукти и местните,отново ви чакам в поредната тема"Абе вие чухте ли?!Видяхте ли?!Какво да правим..."
Виж целия пост
# 14
Не съвсем по темата, но... кажете нещо за натровеното дете с кисело мляко със сода каустик?  Shocked Детето ще се оправи, доколкото разбрах, но съм ужасена. Ако някой знае подробности, нека каже. Sad Млякото било "Искра"... Моля се за детенцето да няма последствия.  Praynig
Търсих тема, не видях...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия