Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Можем ли да бъдем приятели с бившите?

  • 4 736
  • 43
Вече знаете моята история,разделени сме със съпруга ми,без да сме се карали и без скандали,по други обстоятелства-заради майка му,поне така аз си мисля де...
Както и да е,от няколко дни ми се върти в главата един въпрос-Можем ли да бъдем приятели с бившия?Ние все още не сме разведени,но все пак сме разделени.Въпреки това се виждаме или чуваме почти всеки ден покрай детето.Той го взима за събота и неделя,дори сега е отпуска и предложи да го взима наобяд,за да се наспивал добре,че в градината почти не спи.Т.е. в някои неща ме отменя и имаме нормални взаимоотношения,въпреки че за някои наши познати те са по-скоро перверзни.Та,ние поддържаме някакви взаимоотношения...Аз все още много го обичам,обожавам го и въпреки,че тези наши срещи ме радват,те ме и натъжават,защото дори не мога да се докосна до него-та той е вече бившия.Опитвам се да се държа приятелски,но понякога нотката на ревност се прокрадва в ума ми.Въпроси от типа-Ами сега къде е,дали не е с някоя,какво ли прави???? понякога ме влудяват,а това не е типично за едно приятелство.И затова се чудя,можем ли да бъдем приятели или всичко е фалш?Любовта по-силна ли е от чуството за приятелство?
Виж целия пост
# 1
С риск да ти прозвуча малко грубо, пиша откровено: важната си ти! Ако си сигурна(както изглежда), че за него вие сте минало, започвай срочна самопсихотерапия, за да се излекуваш, доколкото е възможно, от любовта си. Никак няма да е лесно, нито ще стане бързо. Затова колкото по-скоро се захванеш с това, толкова по-добре. Знам, че на чувствата не може да се заповядва. А при нас жените положението е още по-тежко, защото ни е генетично заложено да робуваме на чувставата си. Обаче...ако не се борим сами с това, се обричаме да сме нещастни, подтиснати и вечно страдащи по загубената любов. А твоето детенце има нужда от здрава и хубава мама. И ти имаш нужда да се чувстваш добре. И според мен изходът е един: малко като Мюнхаузен,който се издърпал сам за косата. Опитай се сама да се убедиш, че няма смисъл да подклаждаш чувставата си. Да, той е бащата на Малчо, но ти имаш нужда от обич и ще я търсиш другаде. Стискам палци! Борбата (вътрешната) ще е жестока.
Виж целия пост
# 2
Наистина е супер трудно и се надявам времето да излекува раните ми...
Виж целия пост
# 3
Ще!(ги излекува). Пиша от опит. И знам, че е възможно, стига да успееш да се отърсиш от обожанието си/обичта си към бившия. Вярвай, че винаги има и по-добро. Дори засега да не го срещаш и да не ти се случва. Ако той не вярва и не мисли, че ти си жената за него, значи е така. И вината не е в теб. Просто Твоят човек е друг. Една българска феминистка организация има готин девиз "По-добре сама, отколкото зле придружена!". А да си с мъж, който не те обича (даже и ти да го обожаваш) си е Голяма Лъжа в живота. И мъка и за двамата.
Айде, горе главата! Мъже бол! Макар и повечето да не струват Twisted Evil
Ако се уважаваш и обичаш, значи знаеш, че заслужаваш най-доброто! Ако не ти, то поне детенце заслужава да има щастлив мама, за да се чувства сигурно и щастливо, нали?!  bouquet
Виж целия пост
# 4
Точно в твоя случай не може да сте приятели, защото ти го обичаш и се надяваш на промяна. Това няма да е приятелство, а изчаквателна позиция, възможно най-близо до него. Ако го чувстваш приятел няма да се измъчваш ако той продължи с друга , а ще се радваш за него. Способна ли си?
Виж, ако искаш този мъж - прави' нещо, времето НЕ работи за теб! Колкото по-дълго разделени, толкова повече той свиква с това положение и намаляват шансовете да се съберете. АКо седиш и чакаш проблемите да се разрешат от самосебе си , може развръзката да не по вкуса ти. Недей да се носиш по течението, а вземи инциативата за собствения си живот! Помисли хубаво какво точно искаш, направи си стратегия и я следвай! Обаче пасивното поведение не е стратегия!
Виж целия пост
# 5
Ами Карен,досега все аз съм била активната страна и искам да видя какво ще се случи ако този път си пасувам...пък живот и здраве ще видя какво ще ми сервира съдбата.
Виж целия пост
# 6
Не можеш ли да получиш вътрешна информация от някой от неговите или общите ви приятели? Тряба да научиш той какво мисли, ами ако отново те чака? Като гледа, че този път нищо не предприемаш, може да мисли, че наистина е свършено и няма смисъл....
Хрумна ми нещо - покани го на "прощална" вечеря със свещи, много от любимото му питие и други изкушения (и ти сред тях), накарай го да с е отпусне, под влияние на алкохола може да си каже много неща, може и да го съблазниш, накарай го да те види такава, каквато те е обикнал, да си спомни (сам) прекрасните ви моменти и да иска още! Ако не се поддаде нищо не губиш, може да спечелиш една приятна вечер със скъп човек.
Виж целия пост
# 7
не.
където е имало любов, не е останало за приятелство.

милк - не е приятел. не е била. няма и да бъде.
Виж целия пост
# 8
Миличка, ти сама си отговаряш на въпроса  Grinning

Опитвам се да се държа приятелски,но понякога нотката на ревност се прокрадва в ума ми.Въпроси от типа-Ами сега къде е,дали не е с някоя,какво ли прави???? понякога ме влудяват,а това не е типично за едно приятелство.

Не може да си равнодушна към човек с който си споделяла толкова много и когото си обичала. А приятелите са за да споделят и си помагат!
Ти как би посъветвала приятеля си (бивш съпруг) ако те попита например какво да прави с жената с която е сега, как да се сдобрят или нещо подобно. Мислиш ли че ще си прителски способна да дадеш адекватен отговор?

Можете да сте само в добри приемливи вазимоотношения в името на детето. А и за да не си усложнявате живота е по-добре да се поздравявате по улицата........[/color]
Виж целия пост
# 9
милк - не е приятел. не е била. няма и да бъде.
Говориш за себе си в трето лице?  Thinking
Виж целия пост
# 10
И аз все се каня това да я питам!  Laughing
Виж целия пост
# 11
Карен,идеята ти за тази прекрасна вечеря е наистина невероятна,но незнам как би се осъществило това.Аз не живея сама,а с родителите си и с малкия естествено.А наистина би било невероятно,ако се съгласи де...Но,нямаме си терен,за съжаление.
А относно приятелите,всички си мълчат като пукъли и все казват-Ами ние не сме го чували,не сме го виждали....той не говори за това.Но аз знам,че ме лъжат...
Нали знаеш в такъв момент всеки се прави на ударен.
Виж целия пост
# 12
Ако не друго поне правя всичко,за да го изкушавам отдалече,т.е. без да имаме директен контакт.Сутринта си направих прическа-ходих на фризиор,после съм на маникюр...обличам се секси.Нека наистина види какво може да изгуби...
Виж целия пост
# 13
Само така! Нека му потекат лигите като те види и като се сети какво го чака в къщи/мърморещата мама имам предвид/ да му стане още по-гадно, че не си край него да си те гушне в този момент.
Виж целия пост
# 14
На това се надявам.Поне,ако не друго съм запазила духа си и доброто си самочуствие и му го показвам постоянно.Надявам се тактиката ми на безразлична съблазнителка да има ефект.Поне така съм чувала...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия