Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Августинчета 2005

  • 60 806
  • 392
# 390
Малко раздвижване в темата виждам.

Дано им хареса в новите училища на наборчетата. Лъчи ще бъде 9 клас тук, следващата година и тя отива в ново училище - Гимназия вече. Вълнува се много.

Дано им е на късмет на всички!
Виж целия пост
# 391
Irka, любопитно ми е каква е системата в щатско? Със сигурност не е толкова...хъм, как да кажа..., истерична като тук, в БГ.
Иначе по темата - моята девойка се представи далеч под очакваното и на двете матури, в добавка аз окепазих пустото редене на паралелки и сега бодро крачим към трето класиране. Няма нерви, ама който каквото сам си направи...
Виж целия пост
# 392
mona77 тук няма единна система както в Бг и е много различно от градче до градче. В нашето градче всичко е по местоживеене./ние сме в събърб до Чикаго/. Адреса ти определя в кои училища ще ходиш. разделени са на 3 - Еlementary/ Начално училище- от Предучилищна до 5 клс.
Middle/Средно училище - от 6 до 8 клас
high school / Гимназия - от 9 до 12 клас.

Няма кандидатстване както в Бг, но правят тестове с които ги определят кой в какво ниво клас ще бъде. Например ако си много добър по математика, може да си 6 клас, но да взимаш класове за 8клас. така последните години от Гимназията взимаш университетски класове по математика. И с другите предмети е същото. От 8 клас включително правят всяка година  PSAT тестове, с които определят кой как се движи, заедно с текущите оценки. В 11 клас вече започват да правят SAT  тест, с който кандидатстват в Уиниверситет.  Общо взето има напрегнати моменти и тук, но не чак така както седмокласната истерия в Бг. Дори една година да не се представиш добре, на следващата може да се поправиш и да дръпнеш и задминеш връстниците ти. Има такава възможност. не е ако се провалиш на един тест, и край. Определено е по-спокойно някак.
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия