спешно, крем-пита

  • 1 761
  • 8
Момичета помагайте. Снаха ми ще идва на гости и
поръча крем-пита. А аз не знам как cook. Но тя е бремена pregnant
как да и откажа? Споделете рецепта...
Виж целия пост
# 1
 atwork ku-ku
Виж целия пост
# 2
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1731.msg29463 -заповядай
Виж целия пост
# 3





Аз я правя по мързеливият начин:
бутер тестото го режа на квадрати и запичам на 180 градуса.
През това време правя крем без варене на Д-р Йоткер.
Изстиналите квадрати им отрязвам капачета,пълня с крема и отгоре поръсвам с пудра захар.

ето още една Крем-пита с готови кори

Виж целия пост
# 4

Приказна рецепта,майка ми само така я правеше.Ех,детство...................................................,така ми се дояде. Heart Eyes.
Виж целия пост
# 5

Приказна рецепта,майка ми само така я правеше.Ех,детство...................................................,така ми се дояде. Heart Eyes.
Два пъти я правих по тази рецепта  smile3501 за авторката - РАЗКОШНА Е.
Виж целия пост
# 6
Днес си мислих да направя крем пита и попаднах на тази тема . Много я обичат вкъщи , само че аз я приготвям с млечен крем и юфка . Вкусът е неустоим .
Виж целия пост
# 7
Препоръчвам на всички желаещи да хапнат по 1 крем пита
да отскочат до стария град Созопол!
Там срещу "скромната" сума от 5,90 лв за едно мижаво
парченце ще се насладят на невероятния и вкус !!! newsm78
В Несебър пък тя струва само  Rolling Eyes  2 лв!
Така, че Ви препоръчвам да слагате тавите във фурната
и да се развихрите в кухнята!
Благодаря за рецептата[/color]
Виж целия пост
# 8
Ето тук давам рецепта  на оригиналната "Бугаца-Серес"-това е една много хубава гръцка рецепта.


1 пакет кори за баница
1 литър и половина прясно мляко
160 гр захар
120 гр грис /от дребния/
1 пакетче нишесте /аз сложих на Др Йоткер ванилия/
4 яйца /аз сложих само 2/
1 пакетче ванилия
пудра захар

В една тенджера слагаме прясното мляко със захарта да се стопли на котлона и после добавяме размитото нишесте с малко мляко и гриса, яйцата предварително разбити. Бъркаме постоянно докато се получи гъст крем. Покриваме със кухненско фолио за да не получи коричка и оставяме да поизстине.

Разделяме корите на две и започваме да нареждаме в тавата първата половина като мажем всяка с разтопено масло /по-добре тавата да е правоъгълна/. Слагаме крема и подреждаме втората половина от корите. Нарязваме на парчета и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.След като се опече поръсваме обилно с пудра захар и канела,но тези които не желаят канела,може само с пудра захар
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия