Как да приготвя вкусни спагети?

  • 87 700
  • 53
Здравейте на всички,
прияли са ми се спагети, но отдавна не съм правила. Затова приемам всякакви идеи.
Виж целия пост
# 1
Сваряваш спагетите в подсолена вода,отцеждаш ги и ги заливаш над чешмата в гевгир със студена вода,колкото да ги облее само.Изцеждаш и после гарнираш със някакъв сос ,който си решила,че ти се хапва
*пилешко месо със сирена и сметана
*задушен спанак с кашкавал и сметана
*кайма с доматен сос
*с пармезан
* с масълце и сирене

и още хиляди варианти...Ако нещо те интересува от тези варианти вече ще напиша подробно рецептичка...
Виж целия пост
# 2
Аз ги правя с доматен сос с чубрица и босилек, слагам гъби и шунка и като е готов соса слагам една малка кофичка заквасена сметана. Поръсвам хубаво спагетите с кашкавал и заливам със соса.
Виж целия пост
# 3
Аз ги обожавам  така: сварявам спагетите ,като сервирам слагам няколко лъжици от  доматен сос  задушен с гъби и кайма / с много подправки- босилек, чубрица,черен пипер.../,настърган кашкавал и майонеза.
Виж целия пост
# 4
Може ли тази рецепта със спанака, че ми стана интересно, защото много обичам спанак.
Виж целия пост
# 5
Може ли тази рецепта със спанака, че ми стана интересно, защото много обичам спанак.
Разбира се  Hug
Спанака се задушава и се пасира.
Сварените спагети се заливат с гореща мазнина и се добавя 1 кофичка заквасена сметана,объркват се добре,добавя се спанака и се наръсва обилно с кашкавал(или пармезан)
Виж целия пост
# 6
От години правя спагетите само на фурна и стават божествени.
Сварявам един пакет спагети и ги охлаждам.Отделно задушавам една глава лук с 500 гр кайма, домати, черен пипер и кимион.Добавят се и други подправки на вкус.
След това изсипвам половината спагети в тава,покривам със соса, слагам натрошено сирене и задължително топено сирене поне 300гр.То е много важна съставка на крайния вкус.Освен това се разтапя и става много приятно.Добавям и нарязани маслини.
От горе слагам останалите спагети и заливам с 3 яйца + 1,1/2 к кисело мляко.Запича се до зачервяване.
Много е вкусно, ако се сервира с млечно-майонезен сос.
Виж целия пост
# 7
Наскоро една приятелка ми кажа интересна рецепта за спагети:Сваряваш си спагетите, отделно си правиш сос с доматено пюре, гъби, лук и кайма - в тавичка слагаш спагетите и ги заливаш със соса разбъркваш хубаво и след това си правиш сос Бешамел, с който заливаш спагетките да се получи като капаче запичат се и ставали много вкусни, аз още не съм ги пробвала, но при първа възможност ще ги опитаме и ще пиша за резултата и от личен опит.
Виж целия пост
# 8
Наскоро една приятелка ми кажа интересна рецепта за спагети:Сваряваш си спагетите, отделно си правиш сос с доматено пюре, гъби, лук и кайма - в тавичка слагаш спагетите и ги заливаш със соса разбъркваш хубаво и след това си правиш сос Бешамел, с който заливаш спагетките да се получи като капаче запичат се и ставали много вкусни, аз още не съм ги пробвала, но при първа възможност ще ги опитаме и ще пиша за резултата и от личен опит.

Майката на моя приятелка ги правеше така още по комунистическо време.
Казваше му на това Лазаня  Grinning
Виж целия пост
# 9
Рецепта за спагети карабонара, запържват се в олио нарязан на ситно или още по- добре стрит чесън, бекон и малко сол.
Сварените спагети се изцеждат от водата без да се охлаждат и се слагат направо в тигана с чесъна и бекона, разбъркват се хубаво и към тях се прибавя на тънка струйка, като се бърка непрекъснато разбити отделно 2 жълтъка, сметана и настърган кашкавал или сирене пармезан.Бърка се около 1, 2 минути, докато жълтъците минат топлинна обработка и се сервират топли.
С дом.сос, кайма и гъби също стават много вкусни, но рецепти вече гледам има Peace
Виж целия пост
# 10
Ммммммммммммммм, Карбонарата е баш като за мен.
Благодаря 4е сподели, Линдита!
Виж целия пост
# 11
В последно време ги правя само със заквасена сметана и кашкавал + някакво пушено месо.
Ще пробвам тези с доматен сос Peace (това беше вместо запис Blush).
Виж целия пост
# 12
Рецепта за спагети карабонара, запържват се в олио нарязан на ситно или още по- добре стрит чесън, бекон и малко сол.
Сварените спагети се изцеждат от водата без да се охлаждат и се слагат направо в тигана с чесъна и бекона, разбъркват се хубаво и към тях се прибавя на тънка струйка, като се бърка непрекъснато разбити отделно 2 жълтъка, сметана и настърган кашкавал или сирене пармезан.Бърка се около 1, 2 минути, докато жълтъците минат топлинна обработка и се сервират топли.
С дом.сос, кайма и гъби също стават много вкусни, но рецепти вече гледам има Peace

Тъкмо щях да препоръчам някоя италианска истинска рецепта , каквато е и на Линдита .
Нали е половин италианка , та така доверете и се и я направете по рецептата която е дала .
А аз понеже нямам време да пиша ще дам един линк с итал. рецепти със снимки .
Линдитка , ако и се превежда може да удари едно рамо на тези които им харесат рецептите от този сайт . Wink Hug
http://ricette.giallozafferano.it/Conchiglioni-ripieni-di-funghi … -besciamella.html
http://ricette.giallozafferano.it/Rigatoni-terra-e-mare.html
http://ricette.giallozafferano.it/Penne-al-ragu-di-verdure.html
А този сайт го намерих преди малко , сега и аз ще го разгледам .
http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=64e3d5480975948bd510af … &#entry646376
Виж целия пост
# 13
обичаме спагети в къщи...тук съм
Най-лУбими са карбонара
Виж целия пост
# 14
У дома най-се харесват спагетите с доматен сос с кайма.
Запържвам много лук+рендосано морковче,прибавям каймата,след като се запържи прибавям доматено пюре+малко лютеница,подправки по избор,може и гъби.Става много вкусно.Дъщеря ми си добавя в порцията и майонеза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия