Kaкво да направя от кашкавал?

  • 2 436
  • 7
Доста кашкавал ми се събра в хладилника. Не знам какво да направя.
Оказа се, че дори паниран кашкавал не знам как се прави.
Пак Ви моля за помощ.
Май тук само аз не знам как се готви.  Embarassed
Сигурно има и други, ама не си признават като мен.  Laughing  Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 1
Става и за сиренца, и за кашкавалчета  - стават точно като бухтички, но трябва да се пържат в много мазнина и тя да е добре загрята. Рецептата е следната: 1 жълтък се разбива със 100 г бира и брашно докато се получи много гъста каша / миксера да оставя следи/. Отделно се разбива белтъка и внимателно се размесва с бирената смес  Не се бърка много - белтъка остава на бучици. Кубчетата кашкавал или сирене (става и с пушено) се потапят в сместа и се пускат в горещата мазнина. Бързо се пържат така ,че умната!!
П.с. хубаво е сиренето или кашкавала първо добре да се охлади..
 Wink
Успех!!
Виж целия пост
# 2
Пела ще ти кажа за панирания кашкавал:
значи....нарязваш го на хапки или на по-големи правоъгълници или триъгълници и правиш следното....потапяш парчето кашкавал първо във вода после в галета после в яйце и после пас в галета.Като направиш това с всичките парчета ги слагаш за около час в хладилника да стегнат,за да не се разпаднат при пърженето.Това е.Аз също така правя и кашкавалени хапки със сусам.Само че там последователността при потапянето е следната-яйце-галета-яйце-сусам.Това обаче става доста тежко ядене затова не се яде по много.
Ето и една друга рецепта:

                    Кашкавал на фурна

400гр. кашкавал/настърган/2ч.ч. прясно мляко,75гр.масло,4яйца,1к.ч.брашно,черен пипер,олио

Продуктите се смесват и се объркват добре.После сместа се изсипва в загрята тава с малко мазнина и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Можеш да импровизираш свободно с подправките в тази рецепта.

Дано съм ти била полезна.
Да ви е сладко.
Виж целия пост
# 3
Кураж,белтъка в твоята рецепта на сняг ли трябва да се разбие?
Виж целия пост
# 4
Да и трябва да се действа бъезо ,защото колото повече се бавивиш ,толкова повече спада и съответно пухкавостта намалява..
Виж целия пост
# 5
Замрази си част от него. Можеш да го ползваш на пица.
Виж целия пост
# 6
За да не се разтапя кашкавала го остави за час във фризера,преди пърженето.За панировка използвам същата рецепта,като на Courage,но белтъка го разбивам на твърд сняг.Прибавям и лъжичка ром или водка .
Виж целия пост
# 7
Цитат на: renci
Кашкавал на фурна

400гр. кашкавал/настърган/2ч.ч. прясно мляко,75гр.масло,4яйца,1к.ч.брашно,черен пипер,олио


Renci,
БРАВО.   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap
И тази ти рецепта е страхотна.
С татко си облизахме пръстите.
Много вкусно, а и кашкавала бързо заминава.
Хубавото е, че на другия ден пак става за ядене като го претоплиш на фурната.
Пробвайте момичета.
Аз сложих малко босилек и стана вкусно. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия