Постен гювеч и със свинско месо

  • 2 612
  • 10
За тези които обичат гювеч!

Вегетариански гювеч

1/4 кг. зелен или жълт боб
1 - 2 моркова на кръгчета
Предварително се задушават. Слагат се в тавичка и в нея се нарязват още
2 - 3 глави лук
5 - 6 чушки Сиврия
1 - 2 тиквички
1 патладжан
150 гр бамя
1/2 кг картофи
5 - 6 домата
1 връзка магданоз
сол на вкус
червен пипер
2 к.ч. олио
малко вода
Разбърквам и слагам в тавичка, покривам с фолио и във фурната, като станат готови продуктите, махам фолиото и оставам да се запече. Ако го правя с месо, сварявам предварително свинското месо и го слагам в тавичката да се пече по същия начин, като вместо вода слагаме малко от бульона на месото. Може да се направи и в пръстенен гювеч.

Това е постния гювеч:



А това със свинското месо:

Виж целия пост
# 1
Ох,то много вкусно бе,ама на нас ни изгоря фурната и за сега не мога да готвя нищо,а ги имам продуктите,е пилешко аз ще сложа де,но ми се иска да го направя.Моля някой да каже на микровълнова дали ще се получи,балгодаря.
Виж целия пост
# 2
На гости ядох тая вкусотия, приготвена в много особен гювеч, един разлат такъв, беше с месо, помня, че стопанката наслага и всичките подправки, които имаше в градината си. Е, стана нещо толкова вкусно, че не е за вярване. Копвам си  рецептата за по-добри (хладни Grinning) времена и непременно ще си го приготвя.

 Inadar, благодаря за вкусното предложение, с тия съставки няма как да не се получи нещо божествено!   bouquet
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви! Вече си мислех, че никой не обича гювеч. Спомням си, че като дете въобще не го обичах заради смесването на толкова много зеленчуци. Много обичах една друга лятна манджичка, чушки Сиврия нарязват се и се запържват, след това се добавят към тях домати нарязано и се запържва, като стане готово слагаш 1 - 2 яйца разбъркваш и готово.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви! Вече си мислех, че никой не обича гювеч. Спомням си, че като дете въобще не го обичах заради смесването на толкова много зеленчуци. Много обичах една друга лятна манджичка, чушки Сиврия нарязват се и се запържват, след това се добавят към тях домати нарязано и се запържва, като стане готово слагаш 1 - 2 яйца разбъркваш и готово.
Тоест - миш-маш  Grinning  Hug
Виж целия пост
# 5
да Laughing
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви! Вече си мислех, че никой не обича гювеч.
Аааа, не така  Naughty .Мъжлето много обича , дори си запечатваме в буркани за зимата  Peace
Мерси за рецептата за миш-маша.....тъкмо щях да ровя из нета  как се прави  Embarassed, никога не съм яла,и си нямах на идея как точно се прави - виждала съм в порции , но нали знаеш как е когато готвиш   нещо ,а дори не му знаеш вкуса ,а само визията,все нещо те притеснява ,дали ще се получи .
Виж целия пост
# 7
Вие се прехлъсвайте колкото си искате на миш маша,а на моя проблем никoй няма да отговори така ли,ок,ще кажа на мама,че повече с вас не искам да играя.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 8
Вие се прехлъсвайте колкото си искате на миш маша,а на моя проблем никoй няма да отговори така ли,ок,ще кажа на мама,че повече с вас не искам да играя.  Heart Eyes
Embarassed
Зависи от МВ- на майка ми е с грил - така че става да се направи и там .
В нея съм пекла преди години и пиле с ориз и пиле с картофи , получава се екстра  Peace,със загар и всичко останало .
Моята ,аз я исках малка,и само за претопляне - не исках с грилове и др такива екстри - исках просто да топля храната на дечко от детската кухня- в нея не става- евентуално ориз или картофи мога да сваря - но гювеч с тази невероятен загар - не  Naughty.
Извода - в мама в МВ-да става, в моята - не ,не става  Peace
Дано се включи някой с по добър съвет от моя   bouquet
Виж целия пост
# 9
Ох, много вкусно изглежда.
Аз ще го пробвам с телешко.
Виж целия пост
# 10
Постния гювеч е много любимо мое ядене.
Като ти видях снимките..... Crazy
Утре ще го спретна  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия