Безплатни съвети при покупка на пиано,акордиране на пиано.Грижи за инструмента.

  • 29 675
  • 68
# 15
 byschmidt - преподваш ли?
Виж целия пост
# 16
За Бьозендорфер ще трябва и кожата си да продам Mr. Green за да го купя.Разпитвах и ми казват да взема Кавай, тъй като имало части и евентуални ремонти биха били по-евтини.Аз съм много предубедена за Кавая. LaughingПак съм в изходна позиция.А евентуален Болдуин на колко години максимум трябва да бъде.Аз бих гледала нещо под 15...но аз толкова и разбирам.

П.С.Интересуват ме  uprights,не console пиана.Правилно съм се ориентирала,нали? Laughing
Виж целия пост
# 17
Не преподавам Шани,
Иначе трябва да се разкъсам ... а ми се живее Simple Smile
Поздрави
Виж целия пост
# 18
ophie,
upright, да.(пиано,не роял)
Кавай не е върха на сладоледа-никак даже..Пианата стареят различно-виждал съм пиана на над 100 г с прекрасен звук и механика.
Важно е как са поддържани.Не отивайте без акордьор.Не е никак скъпо да си платите консултация.Най-добре е някой който ви е препоръчан от човек за да не попаднете на ... Simple Smile
Виж целия пост
# 19
byschmidt ,мерси за отговорите.

П.С.Кой от вас двамата е в Ню-Йорк.Може да ви ползвам услугите съвсем скоро.... Laughing
Виж целия пост
# 20
Аз съм в България.
Виж целия пост
# 21
byschmidt, разбираемо е, че не харесваш електриките.
На мен ми се нравят е. пианата. Естествено, съм лаик и само външно им се кефя. В ТМ има едни готини ел. пиана...
Та освен YAMAHA, която ти недолюбваш, кое друго си заслужава?
Виж целия пост
# 22
Боя се че ел.пианата не са моята специалност и не обичам да давам съвети за нещо в което не съм вещ.
Иначе в къщи имам Roland FP1 и съм доволен(вече доста години), но почти не свиря на него понеже имам акустичен инструмент.
Yamaha в електрониката са добри Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Вчера отидох да акордирам едно прекрасно немско пиано "Менцел".
Оказа се че по вирбелите(това за което са закачени струните) има ръжда.Ако го бях акордирал сигурно половината от тях щяха да се скъсат в основата си поради тази причина.В кабинета на пианото имаше три огромни празни буркана,1 кг. прах ...тъжна гледка. Това е още един пример за това че бурканите не са "универсално" решение.Те бяха празни което показва че в помещението е сравнително сухо.
Но ръждата по вирбели и струни е в следствие на прекомерна влага.Извода е че бурканите са останали пълни през дъждовен период и са довели до това състояние.А инструмента е прекрасен..и сега се налага ремонт струващ половината от стойността на пианото а всичко това е можело да бъде избегнато с влагомер за 20 лв.Колко жалко.Дано някои от вас не повторят същата грешка.По-горе съм описал как да се грижите за пианото си.То изисква внимание повече от мебел.
Хубав ден на всички.
Виж целия пост
# 24
Интересна тема. Като се прибера вкъщи ще проверя каква е влагата в стаята с пианото. Иначе и аз слагам вътре буркан с вода. Но мисля, че у нас въздухът е по-сух. Поне малчо се будеше нощем заради сухия въздух.
Иначе не съм акордирала пианото от около 12 - 13 г. Не свиря на него от 1998 г. сериозно, а само придрънквам 1 път на 3 месеца.
byschmidt , ние слагаме вътре торбички с нафталин. Тази практика отхвърлена ли е вече или не? 
Виж целия пост
# 25
Нафталин е добре.
Толкова дълго да не акордирате пианото си е много вредно.Дори целият строй да пада горе-долу равномерно-все по-трудно ще става да задържа строя след акордиране поради деформации в гнездата на вирбелите.Идеалният случай е две акордирания в година,но дори и веднъж е приемливо-особено ако инструмента е качествен.
Виж целия пост
# 26
Да, но като не го ползвам защо да го акордирам толкова често? Едно време го акордирахме всяка година, а после малко по-рядко...
Пианото ми е Рьониш.
Виж целия пост
# 27
За да не съсипете инструмента.По-добре го продайте или подарете на някое талантливо дете.Напрежението между струните и лирата е много сериозно и дори да не се свири тези сили действат и деформациите са налице само след няколко години.Ремонта по-късно може да ви струва колкото пианото..За едно пиано най-сигурният начин да го съсипете е да не го акордирате дълго.Би ми се искало да не е така, но това е истината.Рьониш, без да са блестящи, са по-добри от руските пиана(в ГДР се произвеждаха преди 1989 г.).На мен ми харесва звукът им.
Виж целия пост
# 28
Схванах, че ще го съсипя, но не ми се разделя с инструмента.  Confused
Виж целия пост
# 29
Ваше право си е Simple Smile
Явно държите на инструмента и в такива случаи винаги става някое малко чудо...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия