Сладки "Динени резенчета"

  • 29 772
  • 158


Много красиви и вкусни сладки. Ще впечатлят малки и големи, предполагам особено ефектни за детски тържества, за училище и детска градина. Аз нямам деца да им се порадват но и ние им се радваме.

Продукти:

120 гр. захар
150 гр. масло
1 яйце
265 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
ванилия или бадемова есенция (аз сложих ванилия и ромова есенция)- ароматизатор на вкус.

дребни стафиди или ким в оригинал за семчиците. Или шоколадов чипс набучен напречно. На мен не ми хареса със стафиди, по-меки не се набучват лесно, а с ким хептем, той дори не е черен. Шок. чипс нямах, затова ползвах за семчици сушени чаени листенца от черен чай.

Маслото със стайна температура се разбива със захарта с миксера до побеляване, кремообразен вид и увеличаване на обема. Около 10 минути. Добавя се яйцето и ванилията и добре се разбива обще веднъж. Добавя се брашното и бакпулвера и се замесва гладко тесто. На мен ми пое повечко брашно- регулирайте си до получаване на нужната консистенция като пластилин. Полученото тесто разделяме на 3 топки- голяма, средна и малка.



Най-малкото топче боядисваме в зелено с кулинарна боя, най-голямото- червено. Средното оставяме небоядисано.



Тук по рецепта топките се оставят за 2 часа в хладилник да престоят- аз не съм ги оставяла.

Пригответе си лист хартия за печене. Върху нея разточваме бялото топче на правоъгълник с размери 22/9 см ( при мен се получи към 26/12, отчитам даже че би било по-добре още по-тънко)



Тестото при разточване може леко да се къса, но с ръка си помагаме-лепи се като пластилин.

От червената топка правим цилиндър с дължина като дължината на белия правоъгълник. И го разполагаме в края на бялото тесто така:



С помощта на хартията увиваме плътно руло:



Зелената топка разточваме на правоъгълник със същите размери като белия. И разполагаме полученото вече руло в края му:



Навиваме стегнато руло с хартията, оформяме добре кръгла форма и поставяме във фризер да се стегне или за 1 нощ в хладилника. (на мен ми престоя нощ във фризера).

Стегнатото вече руло изваждаме и леко като отпусне нарязваме на кръгчета с дебелина по половин сантиметър (не по-малко защото ще се начупи).
Като отпусне тестото, пооправяме формата и набучваме семчиците. Този етап на мен лично ми отне най-много време, предполагам с чипс става по-бързо и лесно.



Затопляме фурната до 180 градуса. и поставяме сладките за 10 минути. Аз точно отчетох 10 до секунда. При изваждането сладките са леко надутички и още много меки. Докато са мекички нарязваме кръгчетата на 2 половинки. При изстиване стягат и държат отлично форма.

Това е цялата философия- да ви е сладко и да зарадвате близки и познати!

Благодаря за търпението да дочакате постването на всички етапи!




Виж целия пост
# 1
Добре изглеждат, но как се приготвят?
*ще почакаме
Виж целия пост
# 2
Ще почакаме,че ми е интересно Grinning

Утре ако ми остане време ще се опитам да ги спретна.
Виж целия пост
# 3
изглеждат невероятни,браво...  bouquetще ги направя непременно
Виж целия пост
# 4
  bouquet
Браво! Това наистина е нещо нестандартно и много, много оригинално!
Виж целия пост
# 5
Интересни са Peace,но дали не може да се разрежат още преди да се изпечат?
Виж целия пост
# 6
Интересни са Peace,но дали не може да се разрежат още преди да се изпечат?

Не. Тестото е меко и мястото на срез няма да е равно. Ще се сплеска, ще се размаже. След изпичане става идеален разрез. Wink
Виж целия пост
# 7
виждала съм ги ..с коментар 4е изобЩо не били вкусни , но затова пък са ефектни  Peace
Виж целия пост
# 8
Не защото аз съм ги постнала, аз все пак също ги правих по чужда рецепта, но сладките са си чудесни на вкус (поне на мой).
Бисквитки от маслено тесто са си- т.е. стават си "пясъчни" сладки. Вкусът предполагам е въпрос на използваните аромати за тестото. Ако семките са от шок. чипс, допълнително шоколадов привкус вероятно имат.

Няма да кажа че е нещо ново като вкус, пясъчните бисквитки са може би най-разпространените, но са си много вкусни даже. Нежни и топящи в устата. Важно е да не се препичат, внимавайте да не ги предържите. Който не е пекъл подобни, не се ориентирайне по външен вид за готовност! Засичайте точно време и вадете от фурната дори да ви изглеждат сурови. Wink Предържани стават твърди и външен вид ще загубят.
Виж целия пост
# 9
Страхотно изглеждат Grinning
Браво хеnia!
Виж целия пост
# 10
Ох , прекрасни си ги направила    bouquet   , направо да ти запраказват Simple Smile
Ако ми кажеш , че си ги омесила и с онзи чудесен миксер...ммм...мъка , мъка....и заФист ме обливат Simple Smile  Wink
Незнам защо бях решила , че е някакво тесто с кокосови стърготини и без печене...
Виж целия пост
# 11
браво,динено време,динени сладки.
някой ден Ще ги спретнем с малката
Виж целия пост
# 12
Невероятно изглеждат Shocked непременно ще ги направя ,благодаря за рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 13
Просто фантазия Grinning

Сълзи ми потекоха от тези малки сладки резенчета, честно.

Само едно ме притеснява - че се ползват сладкарски бои...
Повече ми идва да ги нацелувам в чинията, отколкото да си хапна някое...Grinning
Виж целия пост
# 14
и мен ме притесняват боите,но не заради хапването а заЩото моите докарват едни странни цветове.не може да се познае цвета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия