Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Диспраксия

  • 14 419
  • 53
# 45
Много ви благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 46
Малко да побутна темата напред от доста време никой нищо не е писал.Моята дъщеря е с диспраксия и нещата са доста сериозни във връзка с обучителните и дефицити,в момента е на 13г в седми клас и имаме доста пропуски и дефицити в обучителния процес.Ако по коледа стават чудеса а аз искам да вярвам в това то си пожелавам това да е последната толкова трудна за нас година и от следващата неща да се развиват по добре.
Виж целия пост
# 47
Здравей Светле,

Дано Коледните празници да ви донесат много успехи на дъщеря ти!

Четох преди време темата за повръщанията ви, не знам намерихте ли решения?
И моята дъщеря е много чувствителна - трудно пътува, не може да понася в магазини, не поняса студ и подобни. Все трябва да избираме.

А за ученето - последните дни наблюдавам, за жалост от личен опит, как претоварването влиае зле на децата. За сега материала е сравнително лесен за дъщеря ми, но явно всички допълнителни сборници и неща са й дошли в повече, защото от няколко дни забелязвам тикове. Много е крехък баланса от търпимост и устойчивост на психиката. Понякога децата е по-добре да могат да откажат, отколкото да се натоварват, докато избие под други форми Sad
Виж целия пост
# 48
Танче ние повръщанията ги овладяхме незнам дали съм писала ние сме на хомеопатия нас ни следи Петко от аптеки Хера.При нас проблема е голям тя до тази година беше в частно училище  контактуваше с деца на нейната възръст но го закъса с обучението сега я преместих и лъсна незнанието а то е много................ в момента в който я натиснат да учи а тя нежелае изобщо дава страхотен отпор при нея ученето е съпроводено с няма неискам немога защо не ми е приятно и затова споделих и в темата просто е драма.побутвам темата и други мами да пишат за децата си с диспраксия,къде учат ,как ги приемат останалите деца,учители и т.н?
Виж целия пост
# 49
Специално изрових темата, за да пусна за това улеснение - алтернатива на връзките на обувки - https://www.youtube.com/watch?v=BMZ_GZCzkrM . През почивните дни го видях в един магазин, не сме го пробвали още. Купихме първите маратонки с връзки, но като гледам каква мъка е ученето на връзването, мисля, че ще й дойде добре на дъщеря ми.
Преди време се бях затъжила, че не знам как ще се научи да си реже ябълка на правилни части, но видях и такова приспособление. Също видях, уредче за делене на белтък и жълтък.  Не знам още колко приспособления ще открия, но явно има развитие.
Да си гледат, ученето, самочувствието, разбирането.BlushHeartBlush
Виж целия пост
# 50
Здравейте. Какъв специалист може да постави тази диагноза? Детето ми е изключително непохватно, непрекъснато изпуска играчките си, бавно се храни, цапа се доста (на 5 г. и 8 м. е), чака да му помогна да се преоблече и преобуе, по- бавен е в сравнение с връстниците си, не умее да реди пъзели, да рисува не може. Има и артикулационен проблем. Водя го 2 пъти седмично на логопед.
Виж целия пост
# 51
Моят син е с диагноза Дислексия, потвърдена от доста психолози и логопеди. Нещата при него се случват бавно и трудно но се случват. Сега ще е 11клас, и има огромен напредък в обучението и способностите му.
Аз съм много доволна от детската психиатрия на Александровска болница. Там има направени 2 оценки, и препоръките им са доста полезни. Децата минават на оценка от Логопед, Психолог и психиатър.
Виж целия пост
# 52
Диспраксията ни е посочена от център "Пумпелина".
Подкрепям напълно, че Александровска болница е добро място за обследване.
Виж целия пост
# 53
Да побутна малко темата. Синът ми е почти на 7, наесен ще е 1ви клас. Скоро го диагностицираха с диспраксия. Когато беше на 3 тепърва започна да проговаря. Година и половина ходихме на логопед. В детската градина беше по-бавен, малко мързелив, непохватен, своенравен, палав.... Затова пък няма проблем с математиката, буквите и звуковете го възприема трудно, обича да изрязва, апликира и рисува, въпреки, че картините му са примитивно. В спорта го няма, дори не миже да тича правилно Sad Та отскоро пак тръгнахме на логопед и той ни диагностицира. За съжаление, тръгвайки на училище няма да имаме възможност да посещаваме вече този специалист. Някой може ли да ми препоръча добър логопед, про който да водя детето почивните дни. Разбира се, имам един куп притеснения дали ще се справи в 1 клас Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия