Въпрос към тези от вас които са с кухня-трапезария-хол в една стая

  • 6 131
  • 23
Здравейте,
Предстои ми преместване в ново жилище, където кухнята и хола са в едно общо помещение. Имам силен абсорбатор на Фабер, но още преди да съм започнала да готвя се страхувам че всичко ще омирисва ужасно. Rolling Eyes Ясно е че абсорбатора ще поглъща миризмата донякъде и ще се отваря прозорец, но все пак искам да попитам тези от вас които са с моят случай до каква степен миризмата от говенето остава или се усеща. Все имам чувството че всичко ще се вмирисва, особено ако се пържи нещо... ThinkingКак се борите с неприятните миризми? Чудя се дали има и някакво средство - от рода на някакво апаратче или нещо такова което допълнително да спомага премахването на миризмите...
Благодаря на всички за споделените мнения! Hug
Виж целия пост
# 1
при нас е така, като кухнята е в най вътрешната част на помещението.и нашия абсорбатор е фабер и нямам проблем с ужасно умирисване.много рядко се усеща, обикновено когато пека във фурната- но това е нормално.
Виж целия пост
# 2
При нас е така и не съм имала проблем с ужасно умирисване.Усеща се малко,но като отворя и двата прозореца се проветрява за няколко минути.Не се задържа миризма дори когато пържа.
Виж целия пост
# 3
Усеща се. Ние направихме стъклена стена между кухнята и хола.
Виж целия пост
# 4
А бе то  се знае ,че ще мирише,ама какво да се прави.И аз си комбинирах дневна с кухня,убедена съм,че от миризмите няма да се оттървем,ще проветряваме  и това е
Виж целия пост
# 5
Усеща се, разбира се - докато се готви, но се усеща и печената риба на комшиите от долния етаж и лучената яхния на съседката отляво. С редовно проветряване и свестен аспиратор неприятните миризми се елиминират, вече две години ни е общо помещението и нищо не се е вмирисало на готвено.
Виж целия пост
# 6
              Не го мисли толкова  Hug Преди да направим ремонта и да събера трите помещения в едно, готвех на балкона, защото предишните собственици така тъпо бяха обзавели кухнята, че нямаше място за печка  ooooh! Та тогава много повече се усещаше като готвя и аз не знам защо. Може би някакво течение да е разнасяло миризмата... Thinking А и нямаше абсорбатор. Сега мирише само докато готвя, после бързо се отмирисва. Вярно нямам опит с пърженето, много рядко правя такива неща. Не може да се избяга от миризмите, но може би по-неприятно е бръмченето на абсорбатора - тогава се започва едно усилване на телевизора ...  Laughing
Виж целия пост
# 7
зависи и от големината на помещението и от наличието на отваряеми прозорци - моето е доста голямо имам фронтален и страничен прозорец в кухненската част и въпреки всичко пак се усеща миризмата - по-лошото е ако имаш завеси - а аз имам доста - попива, няма как. ако можеш сложи си от аспираторите по 90 см, не от 60. моят е 60, но котлоните ми са двойка и хваща почти всичко. при мен проблемът е от фурната, защото я вградих на второ ниво - т.е на нивото на тялото - над нея е шкаф и няма как абсорбаторът да хване цялата миризма от нея.
Виж целия пост
# 8
Миреше докато се готви, след това като се почисти, измият посудите и се проветри, миризмата намалява, като до няколко часа напълно изчезва, като ние нямаме абсорбатор(под наем сме).  Аз обаче не пържа, почти всичко, което готвя е във фурната.
Виж целия пост
# 9
Усеща се, естествено. Според мен, който твърди, че не се усеща е защото се свиква с миризмата все пак. Tired Проветрявам много, особено ако готвя риби и т.н. Най-тъпото е когато ще идват гости, гледам да свърша бързо с готвенето, че да оставя 1-2 часа за хубаво проветряване. Първоначално тази идея за кухня/хол на едно ми се видя чудесна, но вече не чак толкова. Thinking


Усеща се, разбира се - докато се готви, но се усеща и печената риба на комшиите от долния етаж и лучената яхния на съседката отляво.

И аз така - най-обичам сутрин за закуска да ми мирише на лучец....  Sick Sick
Виж целия пост
# 10
Абсорбатора/ аспиратора/ ни е  Еуролукс и няма миризми, а кухнята е в най- вътрешната част от помещението, далеч от прозорците. Наистина, отвън влизат повече миризми, отколкото остават от нашето готвене. Предполагам, че ако пържиш много или използваш фритюрник ще мирише повече.

Лурдес Настина зависи какво готвиш. У нас не пържим, не използваме много "лучец", но ако го правехме не гарантирам дали нямаше да си мирише с дни. Темата е друга, но при първа възможност за жилище с отделна кухня ще се възползвам. Придпочитам бардака около печката да си остава само за най- близките.

ПП Ако ползваш абсорбатор, т.е. не е уред, който извежда въздуха навън, а абсорбира миризмите и връща същия въздух обратно в помещение, може и да мирише. Ако имате комин ще ползваш аспиратор.
Виж целия пост
# 11
И аз съм чувала,че с аспиратор не се усеща миризмата при готвене. Ние сме с абсорбатор и не мога да кажа,че не мирише, но пък се отмирисва веднага щом приключа с готвенето. При пържене обаче трябва да мине доста време преди да спре да се усеща миризмата и затова готвя по-здравословно ( свела съм до минимум приготвянето на пържени храни Simple Smile )
Виж целия пост
# 12
Абсорбаторът и печката ни са в светлата част на холокухнята, точно до прозореца. Миризма на готвено не се усеща. Това, което много ме дразни обаче е шумът. Не може нещото да си се готви, а човек да си седи в дневната, без постоянното боботене да му къса нервите.
Виж целия пост
# 13
Докато готвя, се усеща. Обаче и в старото жилище, където кухнята беше отделно помещение, пак се омирисваше целият апартамент, докато траеше готвенето. Изобщо не мога да твърдя, че от хола човек не можеше да подуши какво къкри на котлона.
След като приключа с манджата/печивото, оставям аспиратора поне още 15-20 мин. да работи, а и проветрявам стабилно. Най-лошо е положението с кюфтетата и шницелите. Затова почти съм ги изключила от менюто.
Виж целия пост
# 14
И ние сме с общо помещение, но миризми не се усещат(с изключение на кисело зеле на фурна Wink), с аспиратор на Бош сме и съм доволна.Ако пържа, мирише докато готвя, но ако е вариво/печиво изобщо не се усеща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия