Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

  • 247 121
  • 678
# 660
Др Рахвалиева  в София   http://zabolekar-bg.com/   
 Съпруга ми е с Пародонтит  - напреднал. От повече от  година се лекува при Др Рахвалиева и състоянието му се подобри драстично. Прочетох, на зад в постовете, че след операция с костозаместващо вещество е имало  болка и продължително страдане, при него нищо такова не се случи, изключая дискомфорта при хранене, а операциите бяха две, през някакъв малък интервал от време - 10тина дни. Имобилизацията на зъбите  тя му направи със шина, без да умъртвява живи зъби и сега е на поддържаща терапия, която е по-скоро хигиенична, отколкото лечебна - никакви медикаменти, само почиствания със улразвук и спрей... Оказа се, че години на ред преди не само е бил лекуван неправилно, но и никой не е обяснил нещо елементарно: как сам да си помогне, миейки  зъбите по точно определен начин.

Здравейте, каква е цената на подобна операция за слагане на костозаместващо на 1 зъб при вашата стоматоложка- др Рахвалиева. БлагодаряБлагодаря
Виж целия пост
# 661
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали добър пародонтолог в Пловдив за консултация. Изтетох темата, но бих се зарадвала, ако някой изкаже по - актуална информация Simple Smile Става въпрос за свличане на венец на един зъб, та искам да направя консултация със специалист.
Виж целия пост
# 662
Здравейте,

Ще изчета по-обстойно темата, но някой може ли да сподели ориентировъчни цени за лазерно лечение на парадонтит. В клиниката Мастърдент (София), ми назначиха няколко процедури лазерно  лечение с NDYag лазер. Една процедура струва.. 400 лв. Намирам крайната цена за твърде висока, но все пак не съм запозната и с цените на останалите места. Нямам обичайните симптоми на парадонтит, венците ми кървят сравнително рядко. Съответно бях изненадана от наличието на два джоба с дълбочина 9 мм.
Виж целия пост
# 663
Здравейте,четох,четох и какво излиза няма лечение за тази парадонтоза! Аз ходя от 4-5год на парадонтолог Дг. Таргова-Варна
Без да разбера и без да съм уведомена какво ще ми правят в Мед.унвиверситет сложиха ми упойка-и ... 580лв.Оказа се ,че са ми правили дълбоко почистване-кюретаж на горните няколко зъба.
Полсе се започна всеки месец почистване на между зъбното пространсво 30-40лв.Разни други процедури 50-60лв.Лазер от 80 до 180лв.Следва Уж подобрение и съвет да сложа брекети.Да слоцих брекети,след 2год е време да ги махна.През тези 2год най-дългия период в който не съм посещавала Таргова е4-5м,след което гредаа.Пак лазер,почистване,и така  5м лазер,почистване...Сега иска да ми прави присадка-но аз вече финансово издъхвам. На всичкото след брекетите следва смяна на 12 коронки.
Е как и кога ще спра  да посещавам дентален кабинет?
Използвам интердентални четки,ел.четка,зъбех душ,вода за уста и паста препоръчана от лекаря!
Казаха ми за жабурене сутрин с 1с.л био зехтин-после се пие-ако не се лъжа.Вечер  с био хлебна сода-тя не се пие.После обичайното почистване.
Виж целия пост
# 664
След жабуренето био зехтина не се гълта.
Това жабурене аз го правех с шарлан. В крайна сметка след лазери, почистване - дълбоко, плитко, една камара пари по стоматолози, зъбите ми не спряха да се клатят. Извадиха ги - сложиха мост подкова. Сега отвреме навреме пак се възпаляват венците ми, но вече се изморих да ходя по зъболекари. Отделно от това горните ми зъби може би от пародонтозата пък се закривиха кой накъдето иска.
Страх ме е да тръгна отново по зъболекари. Worried
Виж целия пост
# 665
Лечение няма...само временно подобрение
Виж целия пост
# 666
И аз това казвам.

Една торба пари изсипваш. И те хокат че не си миеш зъбите добре, и ти си виновен.

Лечение няма...само временно подобрение
Виж целия пост
# 667
М дааа...и аз затова спрях. Оная ме дрънкаше по 120 кинта на посещение и дори не ми обясни кат хората кво и що, а питах. Аааа само разбрах, че иска да ми вади горните мъдреци, че никва работа не вършели, само ми пречели и щели да развалят и предните...
Виж целия пост
# 668
Аз посещавам редовно парадонтолог от около 8 години, и на този етап съм много доволна от резултатите.

Според мен има няколко фактора за успех в овладяването на проблема - етапът на пародонтита, изборът на специалист, постоянството.
При мен имаше проблем с отдръпнати частично и кървящи венци, когато потърсих специалист. Не се е стигало до разклатени зъби.

Оттам последваха подвенечно чистене на камък, костозаместваща терапия, пре-лекуване на умъртвени зъби с непочистени добре канали, смяна на стари и лошо направени пломби (една от които бе направо стопила венеца), вадене на мъдреци.
Имам и доста пломби, правех често кариес още от дете.

От около 3-4 години, ако не и повече, не се е появявал кариес. Венците отдавна не кървят, розови и здрави са.  
През 4 месеца ходя на почистване на камък, и това е поддържащата терапия, с която е овладяно положението. И разбира се, хигиената и правилното почистване на зъбите от моя страна.

Всичко това е съпроводено със съответните финанси, които изобщо не са малко, но поне виждам резултата и съм много доволна.
Виж целия пост
# 669
Опонирам ти веднага  - 2017 имах една единствена пломба в устата. Нямах разрушени зъби, нямах умъртвени, нямах дори кариеси.
Хигиената ми стана безупречна, след като ми показаха как да почиствам.
И въпреки това, при мен положението прогресира - и четирите ми шести зъба са с вертикално топене на коста, доста агресивно.
Да уточня, че 2017г имах само един дълбог джоб на 26 зъб. Останалите три джоба се появиха и задълбочиха именно на фона и по времето, когято бях най-мотивирана и чистех като луда, посещавах на два месеца пародонтолог, чистех на три месеца, спазвах всичко което ми бе казано. Само на челна стойка не застанах - знам ли, може и за това да не се е получило при мен, заради стойката...
Виж целия пост
# 670
Съжалявам за лошия Ви опит, но аз бих потърсила друго мнение при друг специалист.
Виж целия пост
# 671
Този факт, посочен от Free Soul, ми направи впечатление: "Оттам последваха подвенечно .......... смяна на стари и лошо направени пломби (една от които бе направо стопила венеца)".

Точно този факт нито един стоматолог не си го признава, все ние не можем да си мием зъбите и не спазваме добра хигиена.
Виж целия пост
# 672
На другите шести зъби, нямах кариес, нямах пломба, здрави и прави си бяха. Но коста...се топи.

За плломбите - до организъм си е. Говорила съм със стоматолог, виждал пломби изпляскани като кюфте, но проблем с венците нямало. Може и обратното - да е перфектна пломбата, но пак да се скофти коста и венеца.
Третото също е възможно - проблемът да идва от лошото изпълнение.
Изобщо - свят шарен, зъби различни...

Но да, права си, не съм чула да си признае някой, че си е оставил ръцете.
Виж целия пост
# 673
Това с лошите пломби беше от предишната зъболекарка. Ние цялото семейство бяхме много доволни от нея - работеше евтино, беше много любезна и внимателна, и така 10на години....Но си остави ръцете...
Аз реших да търся парадонтолог, когато вече с години ми кървяха венците, а единственото което предприемаше зъболекарката бе два пъти годишно да ми слага антибиотик. Не ми каза - венците са проблем, не ме посъветва да отида на специалист...Явно тя не се справяше.

И когато намерих парадонтолог, той се хвана за главата. Стопеният венец бе от напляскана безформена пломба, част от материала преминал в междузъбното пространство и  се бе забил във венеца, направил джоб и възпаление, и "изял" венеца - определиха го като "карфиол", толкова безформен бе станал.
Други пломби същите - безформени, грозни. И наистина част от тях падаха няколко месеца след слагането им. Но тогава нямахме много база за сравнение, бяхме доволни от цената и любезното отношение.

После тази евтина цена ни излезе през носа, дето се казва, да оправим всички поражения.
Виж целия пост
# 674
нямам нито една пломба в устата , а съм на 45 години
нямам кървене, нямам разклащане , венците ми са розови, но костта ми се топи
от две години не съм ходила , предполагам още се е стопила
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия