Тази рецепта също е много лесна и интересна, отново за почитатели на сладките ястия.
Аз реших в последно време да експериментирам да готвя с плодове. Бях видяла от една приятелка веднъж да прави нещо подобно но с мандаринки. Понеже нямах мандаринки, сложих портокал, получи се много добре. Най - важното е гроздето да няма семки, иначене се получава приятно ястие (а ако трябва да отделяте семките ще ви отнеме цяла вечност). Нарязва се пилешкото месо на дребни късчета, запържда се с малко мазнина в уок тиган, довавясе соев сос и сол. Гроздето се нарязва на половинки и се прибавя към месото. Оставя се около 10 мин. да омекне. Портокаловата кора се настъргва и се прибавя. Портокала се прибавя накрая, 5 мин. преди да се смъкне от огъня. Слага се една супена лъжица брашно, разтврено с малко водичка, понеже гроздето си пуска доста водичка и астието става редичко. Като прибавите брашното да се сгъсти се получава едно приятно гъсто сосче.
Дано ви хареса