Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето си завърта главата надясно-имам ли повод за притеснение?

  • 3 870
  • 11
От известно време забелязвам,че бебка си завърта главата предимно надясно.Преди,когато я слагах да спи настрани и я подпирах,си спеше така,както я оставя,но когато стана силна,вече се избутва по гръб и главата задължително надясно.В право положение си я държи изправена,завърта я на двете страни,но като че пак предпочита дясната си страна.Дали така и е удобно,защото като я оставя в кошарата и така гледа към мен или имам повод за притеснение?Нарочно започнах да я слагам наобратно с цел да си завърти главата наляво и така да ме гледа,но още не се ориентира.Към какъв специалист да се обърна-ортопед,невролог?
Виж целия пост
# 1
Ортопед за главата - едва ли. По-скоро като отидете на консултация, сподели с педиатъра на бебето. Мисля, че имаше подобна тема преди време, даже реших, че тази е същата. Според моето скромно мнение нямаш повод за притеснение. Бебето тепърва ще укрепва Peace.
Виж целия пост
# 2
Прегледай тази тема.
Мисля,че щом като е изправена не я накланя,няма проблем,но се консултирай с педиатъра на детето.Той вече ще прецени дали трябва да ви изпрати на специалист.
Виж целия пост
# 3
Благодаря,момичета,явно при много деца се среща това,малко се поуспокоих.Не мисля,че я боли като я обърна наляво,явно наистина търси центъра на стаята и хората,за да ги вижда.Сега ще и въртя главата и краката,за да свикне.А какъв масаж мога да и правя на врата?
Виж целия пост
# 4
Според мен,нямаш повод за притеснение,моето дете до края на третия месец си я държеше основно на ляво,дори и като беше права пак си я държеше на ляво,но по принцип можеше да я върти и на двете страни.Можеш да я поставиш легнала и да пробваш да и завъртиш главата и в двете посоки,ако стане,не би трябвало да се тревожиш.Ние тогава се консултирахме с нашата педи и тя не можа да ни даде адекватен отговор,предстоеше ни и ходене при ортопед и тя ни препоръча да се консултиране с него.Човека ни обясни,че при бебетата това е нормално,просто детето си имало предпочитание на стоене,като разбира се преди това я прегледа.Сега е на 5 месеца и се върти като пумпал,за твое успокоение можеш да се консултираш с педиатъра ви.
Виж целия пост
# 5
Мисля,че за масажа трябва лекар да ти покаже как точно да правиш.И там си има специфични неща,и по-добре не се пробвай без да си запозната.
Виж целия пост
# 6
Като беше на около 3 месеца винаги при носене в кенгуру си завърташе главата наляво. Обръщаше се надясно, ако й пече слънце в очите или за да види нещо, но после веднага пак наляво. Не беше заради кенгуруто, пробвах с различни. Малко се бях попритеснила, но това отмина.  През другото време и през нощта нямаше любими позиции.
Изглежда майките повечко се вторачваме. Сега си е нормално дете и си върти главата еднакво на всички посоки.
Виж целия пост
# 7
Като я слагаш да спи, сменяй винаги посоката (единия път на лявата страна, после на дясната страна на главата). Ако трябва я обръщай единия път от единия края на леглото, после при следващото спане, на противоположния край, за да гледа примерно стената всеки път, но трябва да спи един път наляво, един надясно. Моето дете имаше същия проблем на 4 месеца и ходихме на кинезитерапевт, направи 1-2 масажа на вратлето да види да не я боли нещо, да не е хематом от раждането примерно, но нямаше чак такива проблеми. Само ми каза да сменяма посоките, че са им още меки главиците и може да получат изкривяване. А ако се почне чак на 6-7 месечна възраст, вече могат да се въртят, въобще по-трудно става отвикването. Вие сте още малки, така че не се тревожи Peace
Виж целия пост
# 8
Сина ми беше по същия начин, но лежеше само на ляво. При нас проблемът беше от раждането. Роди се с изключително несиметрична глава. Не че сега му е симетрична, но преди беше много очевадна разликата. Водихме го на терапевт, слагах го да спи на дясно и горе долу се оправи. Сменяй страните на леглото. Нека прозореца и светлината са му от ляво. А може и някоя картинка или играчка да сложиш от лявата страна. Но и на дясно нека спи, че да не му се деформира главичката.
Виж целия пост
# 9
На много хора им е по-удобно да спят на дясната си страна.Ако няма някакви индикации за болест,не бива да се тревожиш за всяко нещо,което прави или не прави твоето дете.Просто така му е удобно да спи.И моето беше същото като малко.Аз го наглася на една страна,то се обърне на другата и накрая се откзах и я оставих да си спи както й е удобно.За сведение-аз също сменях от единия край на леглото на другия-за да въртя посоката на главата.Консултирала ли си се със специалист,за да разсееш всякакви съмнения?
Виж целия пост
# 10
Не мисля,че имаш поводи за притеснение.Детето е едва на две месеца и едва ли има някакви предпочитания на къде да си държи главата.Всички действия,които извършва са неосъзнати и некоординирани.
Виж целия пост
# 11
Една консултация с невролог или ортопед не би била излишна.
Форумското "не виждам място за притеснение" в случая нека не те успокоява.
Може и да няма проблем, но...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия