В този подфорум важат общите Правила  за ползването на форума на BG-Mamma, които са валидни и за всички негови подфоруми.

По съществото си този подфорум е от типа “персонална консултация”, не е насочен към създаване на дискусии, а е предназначен за теми от вида "Въпрос-Отговор". Потребителите нямат право да публикуват мнения/отговори/въпроси в теми, публикувани от други потребители.

За да бъде този форум максимално добре организиран и с оглед получаване на по-бърз и точен отговор от консултантите, то е необходимо да се спазват и някои допълнителни правила:

- заглавията на темите трябва да са възможно най-значещи и съдържащи най-съществения акцент на въпроса

- въпросите следва да бъдат зададени максимално ясно и с възможно най-подробно описание на проблема

- въпросите следва смислово да съответстват на тематиката на подфорума

- във вече създадена тема може да се задават свързани/допълнителни или уточняващи въпроси, чийто отговор не се съдържа в предишните постове

Желателно е да не задавате въпроси, които вече са били дискутирани и/или за тях има достъпна ясна информация, както и въпроси, които са извън компетентността на консултантите.Моля, при публикуването на тема-запитване посочете тези от нещата, които имат отношение към въпроса ви:

1. Възраст на бебето

2. Тегло при раждането, най-ниско тегло след раждане (за бебета под 2 месеца), наддаване по месеци

3. Как е организирано кърменето на бебето:

    * колко хранения има бебето за 24 часа
    * на поискване ли се храни или на режим
    * една или две гърди предлагате на хранене
    * на колко часа средно суче бебето, кърмите ли го нощем
    * давате ли на бебето биберон-залъгалка
    * давате ли на бебето нещо, различно от кърма (адаптирано мляко, вода, сок, пюрета, каши) – какво, как го давате и в какво количество за 24 часа?
    * как пишка и ака бебето, колко често пълни пелените за едно денонощие

4. Всякакви други детайли, които са от значение (например, проблеми с бременността и раждането или други подробности, които могат да имат отношение)


Информацията, предоставяна на страниците на подфорума, не може да замени посещението при лекар, поставянето на конкретна професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.


При желание всеки потребител е свободен да се допита и до останалите потребители по даден проблем и/или да предизвика дискусия по дадена тема в някой от останалите подфоруми или раздели на форумите на BG-Mamma, въпреки че въпросът му би повторил вече зададения в този подфорум, като това няма да се счита за нарушение на Правилата за ползването на форума.
Допълнителна и подробна информация за всички въпроси, свързани с кърменето, може да намерите и в Библиотеката на подфорум "Кърмене"
Виж целия пост