За супите?

  • 1 193
  • 10
Как ги приготвяте в домашни условия? Grinning
Предварително благодаря!
И ако може ми обяснете малко по-подробно,защото не съм от най-великите готвачки! Embarassed
Виж целия пост
# 1
И аз бих искала да науча, понеже явно ще ни се наложи да си правим супички (в дет. кухня при нас ни искат като навършим 10 мес.) Rolling Eyes

LIDYA, колко ти е голямо детенцето и от колко мес. може да се дава супичка?
Виж целия пост
# 2
Ами те супите с нищо не са по-особени като състав от пюрета, освен че са по-рядки Wink и могат да се дават с надробен сухар или препечена филийка например. В супа слагам същото, каквото и в пюре - лук, моркови, тиквички, картоф, карфиол, чушка - нарязани на ситно,а не пасирани, понеже Мартин си дъвче, ориз, пшеничени ядки - задушавам, оставям го по-рядко и така.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: zvetizvetkova
И аз бих искала да науча, понеже явно ще ни се наложи да си правим супички (в дет. кухня при нас ни искат като навършим 10 мес.) Rolling Eyes

LIDYA, колко ти е голямо детенцето и от колко мес. може да се дава супичка?

Краси е  на 11 1/2 месеца.Имаме два зъба и по това че хапва от пюретата на Хип,които са за по-големите месеци и в тях има едри частички(например морковче,картофче и др) си мисля че вече ще ги яде.И ние ще сме на кухня от септември,защото сега са в отпуска целият месец. Grinning Ами опитай да дадеш супичка и детето само ще ти покаже дали е готово.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: mam4e
Ами те супите с нищо не са по-особени като състав от пюрета, освен че са по-рядки Wink и могат да се дават с надробен сухар или препечена филийка например. В супа слагам същото, каквото и в пюре - лук, моркови, тиквички, картоф, карфиол, чушка - нарязани на ситно,а не пасирани, понеже Мартин си дъвче, ориз, пшеничени ядки - задушавам, оставям го по-рядко и така.

 Grinning Много ти благодаря-както и друг път си ми давала много полезни съвети.Още нещо само исках да питам кое е по-добре-сухар или препечена филия.Попарата я ядем със сухари. Grinning
Виж целия пост
# 5
Цитат на: mam4e
Ами те супите с нищо не са по-особени като състав от пюрета, освен че са по-рядки Wink и могат да се дават с надробен сухар или препечена филийка например. В супа слагам същото, каквото и в пюре - лук, моркови, тиквички, картоф, карфиол, чушка - нарязани на ситно,а не пасирани, понеже Мартин си дъвче, ориз, пшеничени ядки - задушавам, оставям го по-рядко и така.


Напълно съм съгласна с теб.

А относно въпроса  - дали сухар или препечена филия,моето мнение е за сухара.Защото аз никога не мога да препека филията и от двете страни равномерно и винаги в средата вътре остава недопечено и като се надроби в супата и става гадно.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: LIDYA
Цитат на: mam4e
Ами те супите с нищо не са по-особени като състав от пюрета, освен че са по-рядки Wink и могат да се дават с надробен сухар или препечена филийка например. В супа слагам същото, каквото и в пюре - лук, моркови, тиквички, картоф, карфиол, чушка - нарязани на ситно,а не пасирани, понеже Мартин си дъвче, ориз, пшеничени ядки - задушавам, оставям го по-рядко и така.

 Grinning Много ти благодаря-както и друг път си ми давала много полезни съвети.Още нещо само исках да питам кое е по-добре-сухар или препечена филия.Попарата я ядем със сухари. Grinning


 Wink

Всъщност няма значение май - не съм се замисляла, но каква ( освен вкусова) ще е разликата Confused Хм...
Виж целия пост
# 7
Супите започват да се дават от осмия месец на детето, т.е. след навършени 7 месеца. Количеството в началото трябва да е ок. 30-40 мл. Както са писали и другите майки приготвя се като пюре, само че с много вода и по-малко зеленчук за да стане редичка. Аз например добавям и от зелените подправки - целина, магданоз. Освен това супичката става много вкусна като сварите зеленчуците в пилешки бульон. След като всичко е сварено пасирам, но то не става като пюре, а зеленчуците приличат на много много ситно нарязани. Аз съм си приготвила два вида супички - постна и от пил. бульон и ги редувам. Когато давам пюре с месо, давам и постна супичка, когато пюрето е без месо, давам от месната супа. Забравих да кажа, че съм ги замразила във фризера на малки порции. Моето бебче много си пада по супичките, особено по тази от пил. бульон. А да добавя, че хляб не слагам защото после не иска да яде пюрето. Малко дълго стана, но се надявам поне да е от полза Laughing
Виж целия пост
# 8
а колко дълго може да седи супичката във камерата (и въобще в камерата ли я държиш)
питам защото и аз искам да редувам зеленчуковата и местната, но със зеленчуковата айде се оправям взела съм замръзен микс или пък пресни зеленчуци и всеки ден си варя по 50 мл:((
обаче не го виждам как всеки ден ще варя по една лъжичка месо та идеята ми беше дали мога да му сваря 150-200 мл и да ги направя на порциики в камерата?
Виж целия пост
# 9
Аз и готвя по един литър супа горе-долу (тенджерката й е такъв обем) и след това наливам в бурканчета от пюретата на Ганчев и ги пребирам в хладилника.До сега нямам случай в който да се е развалила.Но самата супа не трябва да е студена ,смисъл да е на стайна температура ,а да е по- топличка.И след като се налее се затягат хубаво капачките и се обръщат на долу с главата,за да се получи вакуум.Оставяш ги да се поохладят и ги прибираш.
Туй е . И се надявам да съм помогнала.
Виж целия пост
# 10
Мамите са написали вси4ко аз само да добавя,4е слагам и мъни4ко сиренце на готовата супа Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия