Торта Агнеса

  • 7 231
  • 4
Здравейте,
дояло ми се е торта Агнеса, нали се сещате-с много орехи и отгоре с разбити белтъци.  Laughing Имам сума ти готварски книги, но начинът на приготвяне ми се струва много сложен и ненадежден.
Споделете вашите рецепти, моля.  Grinning
6о6i
 passifier 22ра седмица  :B-fly:
Виж целия пост
# 1
Не е моя рецепта, но претендира за оригиналност и може би ще ви хареса

АГНЕСА оригинал
Продукти:
¾ чаша чаена масло/ меко/стайна темп
1 чаша чаена пудра заха/ пълна до горе/равна
1 чаена чаша ситно смляни орехи
1 чаена чаша бяло брашно/ обикновенно/ не за кеукс//
4 белтъка
За глазурата:
4 четрите жълтъка
1 чаена чаша захар на поудра
1 щипка/малка/ сол

Приготвяне:
Разбъркаъте първо: захарта И мекото масло, до побеляване И докато стане пухкаво; след което прибавете ситно смляни орехи И брашното.

Разбийте: В отделен съд, белтъците с щипката сол и захарта до като белтъциъе се сгъстят И предобоят вид на бело-снежен сняг.

Привабете: бавно И внимателно снежно-белите белтъци, разбитито маслото, брашното с дребно смляните орехи И изсипете в тавичка 9/13инч.- 23/33см. намазана с масло И поръсена с брашно /не много/ .Забелешка: опитайте се да спазвате размерите на тавата.!!.

Опечете кейкса в предварително затоплена фоурна / 350ф. или умерена температоура за 30мин. или докато се получи леко кафяв цвят. Когато боцнете с клечка за зъби в средата на кейкса,.. клечката трябва да излезне чиста това също показва че кейкса е опечен. Важно е да изчакате напълно кейкса да истине преди да го извадите от тавичката внимателно.

Глазура:

Приготовление:
Разбийте добре чте. Жълтъка И прибавете пудрата захар продължете да разбивате до побеляване.
Покрийте с тази смес равномерно истиналят кейкс И оставете кекса в хладилника докато глазурата се фтвърди И има вид на чоуроупка С остър нош нарежете кейкса на малки квадрати.
P.С. имайте впредвид че исползвате сурови яйца И подлагате вас И другите на опаност от зараза от Семонела..Ако искате да избегнете този риск:
Първо разбъркаъте добре до побеливане 4-те. Белтъка И подрата захар, след което изипете сместа в съд за водна баня= сложете съда в който разбихте захарта И яйцата в друг съд пълен на ½ с гореща вода И на умерена темература бъркайте сместа бес прекъсвате с дървена лъжица или готварска тел до като се згусти сместа до толкова че ако минете с пръст по обратната страна на дървена лъжица остане ивица воято не се растича .. С тази смес след като истине намажете кейкса И го оставете за най-малко 24часа или докато глазурата има вуд на огледална. Нарежете студенят кейкс с остър ной на малки квадрати преди да сервирате.
Обикновено това е порция за 12 парчета..
Виж целия пост
# 2
На мен това ми е рецептата за показ, т.е. за пред гости. Според мен тайната е в многото орехи, в смисъл че по горната рецепта си е добре, но аз го правя с много, ама много орехи, на 4-ри чаши смлени орехи слагам чаша брашно. Иначе рецептата ми е подобна, но не се сещам точно за грамовете сега, утре ще я напиша. Така като чета дадената рецепта, аз слагам и лимон. 1с.л. лимонов сок за глазурата и малко настъргана кора в тестото.
Виж целия пост
# 3
Ох на мен това ми е мннннооооооооооооого лубим бабин десерт, опитах се да го направя веднъж и .....не стана, много се разочаровах... Embarassed и глазурата при нарязване съвсем се напука и направо отлепи ...абе не беше нещо....както трябва и вътре, не е бабиния вкус! А от баба вече на мога да я взема ... Cry
Виж целия пост
# 4
#Silly  
Zdraveite..kajete recepti za lesni i barzi torti s 6okolad..ama ne ot Dr.Otker..Tuk v Frankfurt  samo Dr.Otker..
aide ostanete si s zdrave.. va6a barabelka
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия