пангасиус на фурна

  • 10 504
  • 9
Много моля, ако някой има опит или знае, как бих могла тази риба /за пръв път купувам/ да я приготвя на фурна - така като я гледам зазразена, ми се струва като другата бяла риба, ама знам ли...   Но тъй като аз всъщнос никаква риба не съм пекла във фурната, моля по-вещите за помощ
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360912.0

Виж целия пост
# 2
не ми харесва.....пеках я във фурна и направо се изгуби,само мазнина,никакво месо,а и не е вкусна...
Виж целия пост
# 3

И на мен  Rolling Eyes Мисля, че е доста преекспонирана риба, но реално е доста гадничка  Confused Опитах на скара, опитах във фолио..... ами не става  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
тази риба става само пържена с панировка
пробвах и аз на фурна и не можех да си я ям....Simple Smile
Виж целия пост
# 5
страхотно става запържена в панировка от царевично брашно, а после на фурна със заквасена сметана, може и кашкавал отгоре, направо се топи в устата
Виж целия пост
# 6
 панирана с брашно и яйце,после с лимон че е супер
Виж целия пост
# 7
Паниран пангасиус

Виж целия пост
# 8

Вкъщи половинката прави филета от пангасиус по следния начин:  първо в тиган задушава доста лук, моркови и нарязани чушки в мазнина и мъъъничко вода. Посолява, подправя с черен пипер и босилек, слага и смачкан чесън. Слага филетата върху алуминиево фолио в тава, като разделя с него всяко филе - задига и прави като преградки. Филетата са посолени на вкус и поръсени с чер пипер. Отгоре  разпределя зеленчуковата смес, върху нея нарязани гъби, върху тях нарязани или от консерва домати, пак леко посолени. Запича 20-ина мин, изважда тавата, поръсва с настърган кашкавал и пак запича. Това е, според мен става доста вкусно. Peace


Виж целия пост
# 9
Последно правих бяла риба на фурна преди няколко дни, смея да твърдя, че стана чудесна Wink
Начинът:
Нарязах филето на хапки, защото при размразяването почти се разпадна, поръсих леко със сол и чер пипер, овалях парченцата в брашно и запържих в съвсем малко мазнина, извадих да се отцедят в/у кухненска хартия. Задуших пресни гъби в 1ч.л. краве масло, разпределих ги в тавичка - йена, отгоре наредихх филетата, поръсих с малко сол и чер пипер-отново, сложих няколко кисели краставички, нарязани на малки кубчета и залях с: готварска сметана, смесена с топено сирене и разредена с малко бира, до полутечна консистенция. Пекох в загрята фурна на 180 градуса, с вентилатор, до леко зачервяване...

Може да се ползва като предястие, а с подходяща салата/гарнитура и като основно ястие. Много приятно с ...интересен вкус Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия