Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Суче само през нощта!

  • 561
  • 1
Мами, помагайте със съветчета, имам проблем и въобще не знам какво да правя!
На кратко това е ситуацията:
На сина ми му растат зъбки, още няма нито едно, обаче е подуто всичко, текат лиги, необичайно раздразнен е, буди се през нощта.
Отказва изцяло през деня да суче! Изцяло. Суче само през нощта - нощните хранения - те са 2-3 пъти на нощ. През деня въобще не иска да я погледне, дори като че ли се дразни като му предложа. Ако случайно не е много раздразнен и е по-весел се приближава към зърното и си играе - лигави го, иска да го дъвчи и да си чеше венеца с него, обаче иначе все едно тотално е забравил за какво е това. Преди само като се разгърдя и той веднага скачаше и хукваше към мене и гърдата...а сега... Cry
Иначе захранването ми прочете по следния начин - на шест месеца започнах с картоф наобяд. Доста ящен е и си изяждаше всичко. След по-малко от месец прояви интерес към ябълките и бананите, които ядем и му дадох и от тях и към седмия месец започна да яде сутрин плод и наобяд зеленчуково пюренце. Да добавя, че хранене не съм замествала изцяло, той си сучеше когато си поиска и понякога доста често. От една седмица иска твърда храна и следобед - разбрах го по това, че ядеше мляко, но мрънкаше още и веднъж му предложих банан - изяде го охотно и престана да мрънка и започна да си играе. И оттогава следобед все си иска пак нещо, обикновено давам отново плод, но си изяжда прилични количества - примерно един средно голям банан. Обаче си сучеше освен всичко това.
Сега от завчера просто не иска въобще гърдата, суче само през нощта, а аз през деня изцеждам, ама то едната гърда вече си стои доста мека през цялото време, а другата се пълни де, но много ме е страх да не намалее. Изцеденото обикновено слагам в пюретата, за да не се затрие, но много се чудя - това период ли е или просто ей така си се отказа от млякото?
Много ми е мъчно и дори си плача от време на време...много ми се иска да го кърмя поне две години...и винаги съм се настройвала за това и съм си мислела как никога няма да позволя някой външен да ми влияе за това решение...но въобще не съм очаквала синът ми сам да не иска от толкова рано.
Ох, много дълго стана, ще съм благодарна за всякакви съвети!

 Hug

P.S.
Забравих да спомена, че твърдата храна продължава да си я яде и то с пълна пара - само млякото отказва. Sad
 Hug
Виж целия пост
# 1
Пробиването на зъбките наистина може да се окаже специален етап в израстването на детето. Някои деца се лепват за гърдата и не признават друго, други деца предпочитат да гризат всичко друго, само не и да сучат от гърдата. Особено при пробиване на горните зъбки може да усещат болка и дискомфорт от кърменето. Това може да ги откаже от сученето. За да се върнат отново на гърда се изисква постоянство, търпение и находчивост. Може да опитате триковете, както при новородените, които майките опитват да върнат на гърда - повече контакт кожа-до-кожа /вие голи до кръста и бебето само по памперс, като много се гушкате. Ако ви е хладно, може заедно да се загърнете с одеяло/, постепенно сваляне на бебето от изправено положение до легнало, докато вие се разхождате, шъткате, успокоявате и насърчавате. Може да опитвате различни пози, например легнала. Изкачайте детето самичко да стигне до гърдата и засуче. Не се обезкуражавайте, ако той само примлясква на гърдата, ближе зърното и си играе. Достатъчно е един път да засуче и да разбере, че вече не го боли. Точно това може да му повтаряте - "Няма да те боли! Опитай!" Малките деца много добре разбират, когато им се говори и обяснява. Може да опитате да изцедите малко кърма направо в устата му, за да си припоми сладкото мамино млекце.
През деня може да използвате моментите, когато заспива или преди да се е разбудил напълно. След като през нощта суче спокойно, може и през деня да суче добре в сънено състояние.
Докато правите тези опити за кърмене, може да опитате временно да облекчите болката във венците. Има различни гелчета за тази цел или пък охладена гризалка/чесалка на венци.
Много добре сте се организирали да изцеждате през деня, за да запазите кърмата си. Добре е да го правите в ритъма на хранене, да цедите винаги и двете гърди и да продължавате поне 2-3 минути, след като нищо не излиза. Кърмата може да предлагате и в чашка, ако не използвате шише.
Питате се дали това е период или се отказва от млякото. Ако редовно предлагате гърда, може да бъде период.
Имате желанието да продължите с кърменето и стискам палци това да се случи.
Пишете как вървят нещата при вас
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия