Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

как да намаля кърмата?

  • 920
  • 1
Здравейте!
По съвет на майки пускам въпроса си и тук.

Та, с 2 думи:
малкият ми син е вече почти на 9 месеца. Започнах да го захранвам след като навърши 6 месеца, но въпреки вече въведената твърда храна той продължаваше да суче като новородено. От това последва и забавяне в захравнето, защото той все сучеше и си беше сит. На последната консултация се оказа, че е качил едва 200гр. и с педиатърката решихме, че трябва по-настойчиво да замествам хранията с по-калорична храна. В началото той продължаваше да си суче въпреки това. Но от месец и половина успях да се преборя и вече имаме само две кърмения като вечерното си е за заспиване основно. Големият ми проблем е че вече месец и половина по-късно кърмата ми не намалява. Гърдите ми са непрекъснато напрегнати. За да омекнат съвсем леко изцеждам общо по 200мл. Но и само като започна изцеждане с помпата имам нов прилив на кърма. Така вместо облекчение често се уреждам със запушвания. Затова и не се изцеждам освен ако не е нетърпимо вече. Често освен напрежение в главата стигам дори и до главоболие от това препълване.

Вече втори ден пия по 400мл чай от салвия, но засега подобрение не наблюдавам. Течностите съм намалила наистина много, защото иначе направо ми се плаче.

За капак преди 4 дни бебо така ме охапа, че ми тече кръв.... И все още не може да зарастне. При всяко кърмене раната се отваря отново.  ooooh!

Първото си дете първите 6 месеца го хранех с изцедена кърма, а след това обратно на всички очаквания минахме на 100% кърмене. Кърмих го до 1,2 г., когато просто той сам забрави за сукането, а кърмата си спря съвсем естествено. През първите 6 месеца от помпата получавах много често запушвания, с и без температура, няколко курса и на физиотерапия изкарах....

Дайте съвет как да намаля кърмата?! Още повече, че след месец ще се наложи да започна работа и най-вероятно ще трябва да заместя и късното, вечерното кърмене.  Tired
Виж целия пост
# 1
inedica, здравей Simple Smile
Четох темата ти и в кърмаческия подфорум. Помогни ми да разбера най-добре кое те притеснява на първо място: това, как наддава и се развива Оги, заради което си решила да заместиш кърмения с твърда храна и в резултат гърдите не се изпразват и понякога се препълват твърде дискомфортно; или по-скоро те притеснява фактът, че просто има повече кърма и как ще я намалиш в бъдеще; може би те притеснява как ще се съвместят всъщност работа и кърмене, щом се върнеш обратно в офиса? Или съвсем текущия проблем с нараненото зърно?
Чаят от салвия предполагам си обсъдила и с хомеопата си? А той (тя) не даде ли някакъв съвет за напрежението в гърдите, както и за главоболието?
Обмисляла ли си, обсъждала ли си с лекаря/хомеопата си прием на лецитин, който да повлияе благоприятно повтарящите се запушвания?
Тироидните проблеми могат да са причина както за недостатъчно количество мляко, ако няма терапия, така и за свръхколичество кърма. Прегледът при ендокринолог, както viv4o предлага, така или иначе е добре да направиш, важно е да си следим здравето на всеки етап от живота си Simple Smile
Ще чакам да пишеш повече Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия