Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

за самостоятелността на 6-годишните деца!

  • 3 808
  • 46
# 45
Моята госпожица е на 6г 2мес. Тя е много отговорна и дисциплинирана. Каквото й се каже го прави. Мога да разчитам, че няма да хукне по улицата например. Лятото бяхме в гр.Гоце Делчев. Кварталната уличка пред къщата е спокойна и често има тумба от 10-15 деца, които са на възраст от 3-4 до 10-12год. За да я пусна да играе с тях аз я гледам, защото е за продължително време. Иначе съм я пращала до магазинчето на 50метра от къщата да купи нещо дребно. Така като се прибрахме в Сф поиска пак да иде сама до магазина. А в Сф магазина е в нашия блок точно под балкона ми, без да стъпва на улицата и с много голям свободен тротоар,  и я пуснах. От излизането от входа до магазина и обратно я виждах постоянно. Познавам продавачките в магазина и тези от съседните магазинчета. Съответно те познават и дъщеря ми. Затова ми е малко по-спокойно. Детската градина е зад блока ни, но има пресичане на малка уличка, която макар да е двупосочна има само едно свободно платно за движение, а има и леко завойче и легнали полицаи, та няма как да се кара бързо на нея, но не смея да я пусна сама на градина. Не мога да я пусна и до детската площадка (трябва да се пречесе същата уличка). Но тя е далече като видимост.
Хубавият резултат от 5 пъти самостоятелно пазаруване е, че вече знае какво е опашка (преди пускаше всеки новодошъл пред нея, докато някой не я прикани към касата) и знае да изчака или да попита за ресто. Ясно е, че не може да сметне рестото. Но си прибира рестото още на касата и не ги размахва парите извън магазина.

Всеки път се сещам как един татко пуснал дъщеря си сама на училище. Когато се прибирала, той я дебнел зад ъгли на сгради и зад коли дали пресича правилно и разумно, дали рискува и прочие. Същият обаче бил в къщи по пантофи и четял вестник когато тя влизала в къщи (беше описано във форума, ако не бъркам). Та мисля, че това е добра тактика за моментите когато тръгне сама на училище (смятам че е някъде към 3клас). Да не се изпуска от поглед, но да има самочувствието, че е сама и е голяма.
Виж целия пост
# 46
Момичета искам да попитам как заспиват вашите 6 г деца вие ли ги приспивате или те сами когато кажете време е да лягаш
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия