Знаете ли за пилето на сол?

  • 4 187
  • 6
Ако не знаете, ето рецептата:

Едно пиле, върху пласт морска сол (на едрите кристали), без никакви други добавки се пече на 250 градуса, в тава, поставена на най-ниското ниво на фурната. След като кожичката зазлати от горната страна, обръщате пилето.

Резултатът е перфектно опечено, непресолено пиле с хрупкава кожичка. Ако помните едновремешните ресторанти "Златното пиле", с тази рецепта ще сте най-близо до убийствения вкус на истинското пиле на грил (днешните мариновани печени пилета са твърде "течни" и мазни за вкусовите рецептори на нашето семейство).
Приятен апетит!  chef
Виж целия пост
# 1
Тази рецепта съм я чувала ,но ниога не съм я приготвяла.Трябва да опитам някой път.
Виж целия пост
# 2
Аз съм чувала за тази рецепта, но с риба.......но не си спомням рибата - шаран ли беше??? Слага се отдолу пласт морска сол, рибата и отгоре се покрива пак с сол. Пече се в фурна.
Виж целия пост
# 3
Abadjieva благодаря за чудесната идея.
Ще пробвам.  
Flowers Rose
Виж целия пост
# 4
Abadjieva, благодаря ти и аз за рецептата.
Снощи я пробвах и пилето стана страхотно!  Hands Thumbsup
Виж целия пост
# 5
Тази рецепта е любимата на мъжа ми. Само че аз я знам по друг начин, но ефекта е същия Wink

На дъното на тавата се слага обикновена сол (не морска) и преди да се сложи във фурната пилето се намазва леко с масло/маргарин. Аз не го обръщам като се запече. Но веднага след като се извади от фурната го намазвам пак с масло или маргарин (каквото има в хладилника, ама е по-често маргарин).
 Sunglasses  Grinning  Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 6
Направих я тази рецепта и пилето стана страхотно ,и много по бързо.Има същия вкус като пиле на грил.А и според мен приготвено така е много по здравословно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия