Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 552 922
  • 4 344
# 4 230
От неправилна температура на зреене е лигата в саламурата.
Виж целия пост
# 4 231
На пазара ли е този производител или е частен твой контакт? Ако е на пазара (достъпен), къде се намира и на каква цена продава?
16 -17лв, от сурово мляко, купувам кофа
На пазар Красно село, на открито.
Не всеки би рискувал. В началото само аз го ядях, после и на децата започнах да давам.
В този мой "пастет" за сгъстяване добавям смляни семена ако съм го разводнила.
Виж целия пост
# 4 232
От неправилна температура на зреене е лигата в саламурата.
А за мазния слой знаете ли?
Интересно, че на Верея и Маджаров винаги има лига. Аз по скоро се съмнявам за добавка, която да слепва протеина. Преди години продавахме такава, която слепва парчета месо за здрава шунка, но кой знае колко са напреднали. От 10г не съм в бранша.
Виж целия пост
# 4 233
Като казахте Верея, една жена веднъж беше казала, че купува само Верея заради детето си, което е с непоносимост към глутена и само Верея и още едно мляко нямали, но забравих кое. Че какво ще прави глутена нормално в повечето кисели млека?
Виж целия пост
# 4 234
А тя как знае, че в тях няма, а в другите има? Лабораторни тестове ли е пускала? Непоносимост и алергия са две доста различни неща, едва ли е опитно установено, а и детето може да има непоносимост не само към глутена, а и към друга съставка, която я има в млякото и точно в тези две марки да е с по-ниска концентрация.
Виж целия пост
# 4 235
Във фейсбук има група за цьолиакията и там изследват всяка храна за глутен. С едно устройство я проверяват. Така и аз знам кои храни нямат глутен Simple Smile.
Виж целия пост
# 4 236
Е, има ли в киселите млека глутен?

В тези по БДС би трябвало да няма (макар че Верея не е истинско и няма причина да го обсъждаме в тази тема).
Виж целия пост
# 4 237
С цьолиакия е детето и каза, че майките на деца с цьолиаккя знаят и проверяват. При нас нямаме нито цьолиаккя, нито непоносимости, ама се зачудих какво ще прави глутена в киселото мляко.
Виж целия пост
# 4 238
Не знам колко са истински продуктите на Верея, но от към глутен са чисти. Знам за кисело мляко Верея 3,6% и 4,5%, сирене, масло; продуктите по БДС на Маджаров; Олимпус; к. мляко Боженци 4%; к. мляко Пилос 3,6%.
В к. мляко ЕлБи 3,6% имаше глутен.
Виж целия пост
# 4 239
Не знам колко са истински продуктите на Верея, но от към глутен са чисти. Знам за кисело мляко Верея 3,6% и 4,5%, сирене, масло; продуктите по БДС на Маджаров; Олимпус; к. мляко Боженци 4%; к. мляко Пилос 3,6%.
В к. мляко ЕлБи 3,6% имаше глутен.

на една колежка мъжът ѝ е с непоносимост и тя каза, че само с елби му е ок.
Виж целия пост
# 4 240
Не знам колко са истински продуктите на Верея, но от към глутен са чисти. Знам за кисело мляко Верея 3,6% и 4,5%, сирене, масло; продуктите по БДС на Маджаров; Олимпус; к. мляко Боженци 4%; к. мляко Пилос 3,6%.
В к. мляко ЕлБи 3,6% имаше глутен.
А ако са същите марки с друг процент, може да има глутен ли? Вероятно при по-нисък процент нещо да се сгъстява?
Виж целия пост
# 4 241
Няма как да вярвам на мъжа на еди си коя. В групата хората имат болни деца и първо, тестват храните; второ, изследват си децата.

smileme, не съм видяла изследване на други, може да има и да са си чисти. Обикновено при к. млека с по-никска масленост добавят нишестета за сгъстяване.
Виж целия пост
# 4 242
Да, от нишестето ще е. Сега гледах клипове с йод в киселото мляко за доказване на нишесте и излиза, че в някои марки има. Бях го забравила това. Тогава ако има нишесте в киселото мляко, отписвате ли го като качествено?
Виж целия пост
# 4 243
Киселото мляко не се прави с нишесте. Аз го отписвам задължително. Тези млека, в които няма нишесте, не означава че са хубави. Може да има сухо мляко. В Земенея, примерно, нишесте мисля че няма, но сухо мляко със сигурност.
Виж целия пост
# 4 244
Още преди 10 г предлагахме модифицирано нишесте, което не реагира на йодния тест...
Дано машинката да тества на по-друг и по-надежден принцип.
За мазния слой някой да каже? Домашните сирена правят ли ви така? Аз съм склонна да подозирам добавени растителни мазнини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия