Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 747 609
  • 6 433
# 5 040
Благодаря за насоките за склада за млечни на Сточна гара. Днес го открихме и напазарувахме, потвърждавам работят от понеделник до петък от 8.30 до 12.30
Виж целия пост
# 5 041
Благодаря за насоките за склада за млечни на Сточна гара. Днес го открихме и напазарувахме, потвърждавам работят от понеделник до петък от 8.30 до 12.30

Здравейте,
а какво кисело мляко,  продават там? Фермерско ли?
Ние общо взето от млечните продукти употребяваме почти само кисело мляко и сирене , и все се чудя какво да взема.
След като (БДС 2010г.) киселото мляко има възможност да съдържа вносно обезмаслено  мляко,
все се съмнявам. По едно време, за няколко години в курортното градче където ходим често, бяха популярни
млечните продукти на малък местен производител. Маслени, наситени.
Докато една позната в санаториума направи химически анализ на млякото - съдържаше  свинска мас...
После престанаха да произвеждат.
Аз купувам козе  и биволско сирене от  едно магазинче на ферма "От Върха" на спирка "Добри Чинтулов",  след "Диана Бад" .
Но само прясно, сиреч насипно, в кутии нещо ми се стори  кисело.
И кисело мляко "Ярлово" ми харесва.
Виж целия пост
# 5 042
Момичета, някоя от вас ползвала ли е кис. мляко Родопчанка /2.250кг./?
Мнения? Подозрителен състав?
Скрит текст:
Виж целия пост
# 5 043
Добро качество е . С каймак. Има лек нагарчащ послевкус.
Виж целия пост
# 5 044
Ние купуваме отдавна от него, не сме недоволни, но се питам, дали съдържанието му е, както е описано на капака /краве мляко, закваска/... само? Попитах, след като чета, колко сте запознати със съставките на млечните, та някой може да има инфо за неестествени за млякото добавки, които не са описани, пък ние /главно мм и децата/ да си го кльопаме без да знаем!?
Едно от нещата, които аз харесвам в него е, че е безсолно, а нагарчане не сме усетили никога. Разлика има в гъстотата на млякото, това в опаковка от 2.250кг е по-гъсто от  1.100кг. и обикновено купуваме от него.
А това, че в кофичките прибрах всичките си джунджурии от "шеф и кройка", а мм всички  болтчета и др. си е допълнителна екстра.

И все пак въпросът ми остава отворен за коментари, ако някой има негативно мнение или информация, моля, да го сподели.  Щото май не останаха "нередактирани" продукти, щом и в БДС има позволени добавки, за които бабите ни и майките ни не са и подозирали... Confused
Виж целия пост
# 5 045
Как солено мляко? Нещо не схванах...

Иначе под "закваска" понякога маскират коктейл с разни безобразни фиксове ала бала...
Абе не съм много фенка на тия млека с каймак, той допълнително се добавя, личи си от самолет.
Направи си домашно мляко - каймакът няма нищо общо.
Виж целия пост
# 5 046
Няма мляко в близост. Селата станаха тип вилни зони, с кокони.😄
Виж целия пост
# 5 047
Как солено мляко? Нещо не схванах...

Иначе под "закваска" понякога маскират коктейл с разни безобразни фиксове ала бала...
Абе не съм много фенка на тия млека с каймак, той допълнително се добавя, личи си от самолет.
Направи си домашно мляко - каймакът няма нищо общо.
В доста от млеката има сол! Да не кажа - в повечето.
От дете се храня почти безсолно и когато има сол в някой продукт, веднага я усещам. Особено се дразня, когато я намирам в такъв, в който не би трябвало да я има или изрично е отбелязано, че няма.
Виж целия пост
# 5 048
Дайте доказателство за тази сол. Може би не е натриев хлорид,  а калциев двухлорид или други?
Хора, търсете в киселото мляко да има "разлом". Преди 10г. прочетох сравнителен анализ на киселите млека на сайта Активни потребители и там този разлом беше визуален показател.
Към последната една година съм попадала на киаелу млека без разлом: Верея, Боженци, Ведраре, Добротица. Това са втвърдени неща,  да не им възлагаме надежди, че са от обикновено прясно мляко.
Ведраре е пародия на кисело мляко. Един път взимам и не повтарям.
Предполагам коагулират "нещата" с калциев двухлорид, какти правят и сиренето. И няма разлом.
Бактерии, вкус, химия от млякото, химия от технолога...това е отделно.
Виж целия пост
# 5 049
Дайте доказателство за тази сол. Може би не е натриев хлорид,  а калциев двухлорид или други?
Хора, търсете в киселото мляко да има "разлом". Преди 10г. прочетох сравнителен анализ на киселите млека на сайта Активни потребители и там този разлом беше визуален показател.
Към последната една година съм попадала на киаелу млека без разлом: Верея, Боженци, Ведраре, Добротица. Това са втвърдени неща,  да не им възлагаме надежди, че са от обикновено прясно мляко.
Ведраре е пародия на кисело мляко. Един път взимам и не повтарям.
Предполагам коагулират "нещата" с калциев двухлорид, какти правят и сиренето. И няма разлом.
Бактерии, вкус, химия от млякото, химия от технолога...това е отделно.
Нямам представа как да дам доказателство !? Никаква !
Очаквам предложение ! Hug
Виж целия пост
# 5 050
За да е полезно киселото мляко трябва да съдържа повече  Lactobacillus bulgaricus и по-малко Streptococcus thermophilus. Ето една интересна тема по въпроса.
https://duma.bg/kolkoto-poveche-batsili-tolkova-poveche-zdrave-n … pdfarchiveId=2887
Дори и вкъщи да си правим млякото като вземем некачествена закваска само копираме продукта.
Друг важен момент е на каква температура е пастьоризирано млякото, ако не се лъжа тя варира от 72 до 130 градуса.
Виж целия пост
# 5 051
Някой в София пазарувал ли е от "Магазинчето на Любо"? Събота и неделя са между ИКЕА и Ринг мол. Предлагат фермерски продукти. Купуваме понякога по нещо, но не знам дали може да се вярва на хората от тези фермерски пазари. Нямам представа кой и как ги проверява.
Виж целия пост
# 5 052
Всякакви млечни продукти, откакто пробвахме на Каймакани, ми изглеждат изкуствени и други не искам да купувам. Не знам до колко са истински, но вкусът им за мен е такъв. За съжаление ги няма масово и понякога ни се налага да купуваме други, напоследък ЛБ Булгарикум, Олимпус или Вършец, когато се налага.
Виж целия пост
# 5 053
Всякакви млечни продукти, откакто пробвахме на Каймакани, ми изглеждат изкуствени и други не искам да купувам. Не знам до колко са истински, но вкусът им за мен е такъв. За съжаление ги няма масово и понякога ни се налага да купуваме други, напоследък ЛБ Булгарикум, Олимпус или Вършец, когато се налага.

От къде го взимате Каймаканк, не мога да се сетя да съм го срещала до сега.
Виж целия пост
# 5 054
Всякакви млечни продукти, откакто пробвахме на Каймакани, ми изглеждат изкуствени и други не искам да купувам. Не знам до колко са истински, но вкусът им за мен е такъв. За съжаление ги няма масово и понякога ни се налага да купуваме други, напоследък ЛБ Булгарикум, Олимпус или Вършец, когато се налага.

От къде го взимате Каймаканк, не мога да се сетя да съм го срещала до сега.

В с. Цалапица, Пловдив. Мъжът ми пътува постоянно и купува директно оттам, когато е в този район. Не произвеждат големи количества и мисля, че само във Фантастико съм го виждала иначе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия