Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 547 624
  • 4 258
# 4 215
Ползвам същото кокосово като от снимките,течно е в момента и това е нормално, над 25 градуса се втечнява.
Виж целия пост
# 4 216
Това лято като обикаляхме Пирин, видях много стада крави и овце. Това са си баш пасищни животни. По цял ден в планината на свежа трева. Обаче така и не успях да питам някой пастир дали са на частници или на ферма, която продава месо. Някой от вас дали има представа?

Заслон, подквасвам козе мляко с Елби и не съм имала издънка. Според мен има бактерии щом успява да ми подкваси млякото.
Виж целия пост
# 4 217
Ако някой има контакти , моля на ЛС да ми прати! Искам да си купя МЕД истински от Родопите държа да е. Писах го с големи букви, защото ми писна от мошенници жалки #Cussing out гарантираха ми продавача био/органик/горски дрън дрън, пчелите пасели само в гората той не слагал никаква захар, сиропи, бла бла за това го продавал по скъпо.Хубаво платих за което без уговорки. Сега имам скъп боклук.
Виж целия пост
# 4 218
В момента купувам прясно българско годжи бери от пазара в Младост 1, мисля че сега му е сезона - още може би месец има прясно.
Виж целия пост
# 4 219
Много ще съм благодарна, ако някой ми каже пекарна, която предлага безглутенов хляб?
Пакетиран с 6 месеца срок на годност знам откъде да си намеря.
Виж целия пост
# 4 220
"Слънце Луна"?
Виж целия пост
# 4 221
Много ще съм благодарна, ако някой ми каже пекарна, която предлага безглутенов хляб?
Пакетиран с 6 месеца срок на годност знам откъде да си намеря.

Има една пекарна на Фритьоф Нансен, под х-л Хемус, посока НДК, от дясната страна.В Слънце и Луна също има, но не всеки ден.
Виж целия пост
# 4 222
Има един хляб на Балвитен май беше. Срокът е доста кратък. Купувала съм го от Befit.
Аз правя хляб, който става супер лесно.
1чаша кис.мляко, 1/2чл сода, 1 яйце,1сл зехтин, 1чаша безглутеново брашно,сол, захар. Трябва да стане по-гъсто от кексово тесто. Пека го на 160-170градуса на около 1 см дебелина. Става като питка за два пъти.
Виж целия пост
# 4 223
Не знам дали сте коментирали, но да попитам конкретно за сиренето.
Прави ли ви впечатление как когато се отчупи парче, при някои сирена се проточва нещо прозрачно като лига, лепило..
Какво е това според вас? Нямам спомени на баба ми сиренето някога да е правило така, но беше мнооого отдавна.
Възможно ли е да е неправилно протекла ферментация, или е гаранция, че ползват някаква гадост за повече добив?
Другото което ми се иска да обсъдим е пак при сиренето, след като сте го разстрошавали с ръце - при някои сирена можеш да си измиеш ръцете само с хладка вода, при други се получава един упорит мазен филм, за който задължително трябва препарат. Та пак за него - дали е естествена мазнина от млякото, или е знак за добавени растителни мазнини.
Онзи ден на фестивала на розовия домат, който беше пълна скръб си купих БИО сирене, с голям надпис БИО от мандра Ръченица, с. Костелово. Човека беше приятен, обясни че имат само овце и кози, и затова не предлагат краве сирене.
Опитах, хареса ми и купих едно козе, и едно смес козе и овче.
Вкъщи отворих козето, и видях че прави въпросната лига, и също не мога да го отмия от ръцете си без препарат. По същия начин ми се държат сирената на Маджаров и на Верея.
А за козето сирене се знае че е по-сухо, не толкова мазно и е по-скоро трошливо.
Та няма да повторя за сега с тази ферма, но все пак ако някой е по-запознат, особено тези които си правите сирене вкъщи - споделете опит моля.
Виж целия пост
# 4 224
Аз като съм си правила сирене вкъщи, не са ми се получавали такива неща, но от купешките, да. Освен това на Маджаров и още някое беше, вътре имаше някакъв прах на бучки нещо като тебешир и аз се чудих какво е.
Виж целия пост
# 4 225
Аз като съм си правила сирене вкъщи, не са ми се получавали такива неща, но от купешките, да. Освен това на Маджаров и още някое беше, вътре имаше някакъв прах на бучки нещо като тебешир и аз се чудих какво е.
Аууу, това що не го върна?

Сирене с лига е на мандра с. Железница от Лидъл. То е и много кисело. Ако това е връзката,  е неправилно зреене. Върнаха ми парите.

Чистото козе сирене е толкова твърдо, че го стържа на ренде и смесвам с кисело мляко или вода. Поръчвам от напълно гарантиран производител и се смее като му казвам в магазина как изглежда козето сирене...
Виж целия пост
# 4 226
На пазара ли е този производител или е частен твой контакт? Ако е на пазара (достъпен), къде се намира и на каква цена продава?
Виж целия пост
# 4 227
На баба ми чисто козе сирене колкото повече зрееше, толкова по-сухо и трошливо ставаше, никога мазно и лигаво.
Аман вече от ненаяли се, да сложат 25 лв цена или колкото искат, ама що не могат да направят едно нормално сирене.
Виж целия пост
# 4 228
То кое по-напред да връщам. Интересно понякога съм взимала ниско качество храни, в смисъл евтини, някакви народни марки, не е имало проблем. Като се старая да подбирам, все нещо излиза като отворя продукта. На прехвалените Меззето имаше четина в кюфтетата, а луканката беше мека като пастет. Взимам един буркан Био печен пипер, една пиперка цяла нямаше, даже половина, маслините и те голям риск, редовно като отворя продуктите вкъщи има по един негоден или странен, къде да се връщам. В случая си бях направила извод, че какъвто и да е този прах, не му е мястото там и приключвам с това сирене.
Виж целия пост
# 4 229
Аз като съм си правила сирене вкъщи, не са ми се получавали такива неща, но от купешките, да. Освен това на Маджаров и още някое беше, вътре имаше някакъв прах на бучки нещо като тебешир и аз се чудих какво е.
Ще ти кажа какво е боклук химия въобще не го яж.Това за лигата в сиренете би трябвало да е от саламурата не е гадория .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия