Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 748 310
  • 6 433
# 4 665
Да, купувам я. В нашия град се произвежда и се изнася за цял свят
https://www.bolgari.bg/zakvaski.html
Когато се кваси с нея, процесът пеодължава дълго - около 6 часа, защото културите на лактобацилус и стрептококус са чисти, нямат примеси. Когато заквасваме с кисело мляко, пък било то домашно, вече към тези култури се добавят и други. Ние квасим с мляко също, но в началото - с жива закваска. Като започне да киселее вече доста, пак започваме със закваска.
Виж ти, не знаех това. Навремето, като бях малка, баба правеше на село кисело мляко и все си киселееше, мислех че това значи че е хубаво. И аз самата винаги съм ползвала мляко за заквасака. Непременно ще пробвам с жива.
Благодаря за информацията!
Виж целия пост
# 4 666
Всеки сам прави своя избор на продукт или марка на база знания или достоверна информация . Споделям какво съм научила.  Понеже кето диетата е с до 80% мазнини, много избират източниците на мазнина. Това масло е от пасищни животни и се препоръчва за кето диета поради този факт.
Виж целия пост
# 4 667
То може да е от пасищни животни, но кой знае какво има добавено, че да не замръзва. Нормално маслото си замръзва.
Виж целия пост
# 4 668
eто истинска изпитана закваска за кисело мляко
https://lbbulgaricum.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0% … 1%8f%d0%ba%d0%be/

дали е кисело или не млякото зависи от времето на квасене и температурата. ако не киселее след повече време на топло - аз бих се усъмнила в закваската. аз лично го предпочитам по-кисело, дори като поседи повечко в хладилка и започне да киселее повече - екстра.
продуктите на маджаров за мен са за темата "какво не бих купила повече", особено киселото мляко е отврат.
Виж целия пост
# 4 669
Киселото мляко на Рукатка е ужасно кисело, наистина. Тогава предполагам, че квасят с жива закваска, но и много бързо се довкисва. Сиренето им нещо не ми допадна, твърде солено и твърде меко и мазно.
Виж целия пост
# 4 670
С жива закваска наистина не киселее толкова, колкото с кисело мляко. Просто няма бактерии, които да се намесят в процеса.
Виж целия пост
# 4 671
Коя закваска не е жива? Бактериите са живи организми.
Виж целия пост
# 4 672
То може да е от пасищни животни, но кой знае какво има добавено, че да не замръзва. Нормално маслото си замръзва.

Абсолютно съм съгласна. Имала съм възможност известно време да консумирам домашно краве масло и оставено в хладилника става твърдо като камък. Това, че Кериголд е меко за мен означава че има добавен нещо от типа на маргарин или кой знае какво....
Виж целия пост
# 4 673
Аз правя домашно масло и не купувам, но го правя почти по технология като Ги, т.е., без белтъчини. Няма мазане това масло, камо ли омекване. Трябва да се стопи, че да се ползва за мазане.
Виж целия пост
# 4 674

Това, че Кериголд е меко за мен означава че има добавен нещо от типа на маргарин или кой знае какво....

Конкретно маслото Кериголд няма никакви добавки. Има си начини при подбор на суровина и технология. https://www.kerrygoldusa.com/products/naturally-softer-pure-irish-butter/
Виж целия пост
# 4 675
"Има си начини" е формулировка, която не казва нищо. За какъв подбор на суровина става дума? Суровината е една - мляко. И понеже имам възмжност да ям домашно масло, направено само и единствено от мляко, смея да твърдя, че маслото именно от тази подбрана суровина става твърдо като камък в хладилника.
Виж целия пост
# 4 676
Днес пристигна пратка от Бредас.
Поръчах месо, овче сирене, кашкавал и кисело мляко. По-хубаво кисело мляко не бях яла от години! Останалите неща предстои да опитаме.
Виж целия пост
# 4 677
То бива и за тази цена да не е ок....бая цифра са им някои неща, други са ок.
Виж целия пост
# 4 678
За мен цената на киселото мляко е ок за предлаганото качество и количество.
Виж целия пост
# 4 679
500гр. истинско кисело мляко е нормално да струва около 70ст.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия