Коледно настроение! - 2

  • 114 781
  • 755
# 135
Запис и аплодисменти за чудесните идеи, които намирам тук! Hug
Виж целия пост
# 136
ето нещо което открих днес:http://www.povarenok.ru/recipes/show/15840/
 


  "Коледни бисквитки" Прага

     Брашно - 400 г
     Бакпулвер - 4 г
     Захар - 50 гр
     Ванилия - 5 грама
     Яйца - 3 бр
     Маргарин - 250 г
     Пудра захар - 200 гр
     Бадеми - 100 грама
     Френско грозде - 100 грама
  
Виж целия пост
# 137
Направо ви се възхищавам на красотите. Аз пробвах досега забравените сладки и един сладкиш с ябълки. Бебка не ми отпуска много време Simple Smile Ето и от мен две рецепти - пънчето ще го правя тази година за пръв път, салатата е изпитана.

  КОЛЕДНО ПЪНЧЕ

За 6-8 човека
45 минути за подготовка
10-12 минути готвене
4-6 часа за отлежаване

За блата:
100гр. брашно, 100гр.захар, 4 яйца,  щипка канела и щипка сол

За крема:
350гр. черен шоколад, 75гр. масло и 4 яйца

Загрейте фурната на 210 градуса. Разбийте яйцата поотделно – жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, канелата и солта и се разбиват до хомогенна маса. Прибавя се брашното и се разбива. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към другите продукти. Покривате тавичка 30/40 см. с хартия за печене, изсипвате тестото и печете 10-12 минути. Блатът се изсипва върху друг лист хартия и се навива заедно с хартията.

Приготвяне на крема:
Начупете шоколада на парченца. Разтопете го на водна баня с две супени лъжици вода /или в микровълнова – по бързо е/. Прибавете жълтъците и маслото на малки парченца докато се получи гладка смес. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете. Сложете крема в хладилника за 2 часа.

Разгънете блата, намажете го с крема и го завийте отново на руло. Увийте го с фолио и го оставете в хладилника за два часа. Махнете фолиото и поставете рулото в плато за сервиране. Отгоре се намазва с лъжица с останалия крем и се декорира като кора на дърво с помощта на зъбците на вилица. Оставя се да престои в хладилника още 6 часа. Може да се сервира с английски крем или сладолед.


КОЛЕДНА БОБ САЛАТА

4 шепи шарен боб, 3-4 кисели краставички, 2 глави лук, бялата част на един стрък праз, 2-3 печени чушки.
За заливката: 2 скилидки счукан чесън, 3-4 супени лъжици оцет, 1 чаена лъжица чубрица, 1 чаена лъжица сух магданоз, 1 чаена лъжица джоджен, сол, 5-6 супени лъжици олио, 1 люта чушка, нарязана на ситно и 3-4 супени лъжици лютеница.

Бобът се сварява, отцежда се и се поставя в салатиера. Прибавят се нарязаните на кубчета краставички , нарязания на ситно лук и праз, чушките на квадратчета. Приготвя се заливката и се прибавя към салатата. Оставя се да престои поне един час в хладилника.
Виж целия пост
# 138

Аз се пипках с това до преди малко, но пък къщата ухае божествено - Захаросани портокалови корички:


Нямам търпение да минат още няколко дни и да се захващам със сладките Party...

Mari eta, аз да питам вместо със чаена лъжичка , може ли да се оформи сместта със някакви формички или още е мека ...  Laughing

Предполагам, че ще може, обаче е лепкаво и ако формичките са с разни ъгълчета - незнам как ще се извадят после Rolling Eyes...
Виж целия пост
# 139
чудесни сте
Благодаря Hug
Виж целия пост
# 140
Фалшиви бонбони Рафаело
Виж целия пост
# 141
Здравейте момичета докато видя че има нова тема вие сте стигнали до 10 страница .Моят АКК е в фурната направих две бебета в малки силиконови формички ,найстина е много вкусен  Laughing .Аз не намерих подходящ съд затова пъхнах две откопчаващи форми за торта една в друга като на горната махнах дъното така получих висок съд  Laughing
 Колачки от Пети

Виж целия пост
# 142
   Да се включа и аз в новата тема. Тъй като вече почти реших кои сладки ще правя за Коледа исках да споделя за едни много хубави бисквити, които правих миналата година и ще направя и тази, но мисля, че се подминават и никой не им обръща внимание. Стават страхотни и няма да сбъркате ако направите от тях. Бисквитките намерих в блога на Танита, а ето и линк:

http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

   Сега имам и въпрос. Може да ви се стори глупав, но ще се радвам да ми помогнете. Искам да спретна пълнени меденки, но и да ги потопя половината в шоколад. Та въпроса ми е разтопен на водна баня шоколад ли се използва? И след като се потопят как се поставят да съхнат? Ако ги оставя в чиния ми се струва, че потопената част ще се залепи. Намазвате ли с нещо чинията или има нещо друго, за което не се сещам.
Виж целия пост
# 143
      Сега имам и въпрос. Може да ви се стори глупав, но ще се радвам да ми помогнете. Искам да спретна пълнени меденки, но и да ги потопя половината в шоколад. Та въпроса ми е разтопен на водна баня шоколад ли се използва? И след като се потопят как се поставят да съхнат? Ако ги оставя в чиния ми се струва, че потопената част ще се залепи. Намазвате ли с нещо чинията или има нещо друго, за което не се сещам.

Да, в разтопен на водна баня шоколад с малко масло Peace. Топват се до половината и се слагат "да седнат" на непотопената страна - не се стича чак толкова, редиш си направо в подноса, ето тук се вижда:
Виж целия пост
# 144
Готова съм и аз със щолените- 1 голям, един среден и 6 мини щоленчета, които ометохме горещи, горещи  chef . Няма да поствам всички снимки, че  после на Коледа няма да има какво да ви показвам. Laughing


Виж целия пост
# 145
Джемма, mari_eta, Фреса, verabel, след тези снимки няма да мигна цяла нощ  Crazy
Виж целия пост
# 146
Джемма ,ти си вълшебница  ,дали да не прескоча до Балчик   newsm78
Виж целия пост
# 147
Бързам да ви пусна ето този линк http://www.bhg.com/holidays/christmas/cookies/favorite-christmas … cookies-and-bars/
Има прекрасни рецепти, преглъщам, слюноотделям и си мечтая за сладарски цех  hahaha
Мариета, тези портокалови корички действа страшно възбуждащо на сетивата. Сигурна съм, че и на вкус омайват  Mr. Green
Джема, браво, ама оставете щолен и за Коледа  Joy
И FRESA и verabel, разкошни вкусотии сте спретнали. Аз ще тествам тази седмица рафаелките с вафлени кори. Очаквам още по-голям триумф.
Ох, отивам да ровя за още рецепти, сън не ме лови от толкова апетитни картинки  Mr. Green
Виж целия пост
# 148
Започнах с украсяването на меденките, но още много ме чака, че съхнат по един ден. Този път правих глазурата на ръка и трябва да споделя, разлика има и то видима, сравнено с миксера. Много гладка и лъскава. ЦЪК
Виж целия пост
# 149
   Мari_eta, благодаря за бързото включване.     bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия