Коледно настроение! - 2

  • 114 818
  • 755
# 480
petia_tag тези моделиращи маси не се ли продават в много големи опаковки? newsm78 Ти откъде си я купуваш, от Кадемлия ли? Марка, цена?  Hug
да, много големи са разфасовките, 7 кила и излизат по 76лв някъде. Сега се сетих да ви предложа един фондан, домашно приготвен, който става снежно бял и бил хубав за работа. Аз лично не съм го правила, но момичетата от тортената го хвалят. Ето: http://dimitranas.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D … iche%20Torten%20I Като, ако ще е само за сладките, повече от 1/4 от дозата не ти трябват.
Виж целия пост
# 481
Момичета,да ви питам нещо.Имам машина за хляб,мога ли в нея да забъркам тесто за Меденките на Джема,Лицериновите сладки и Ваниловите кравайчета?И ако мога,програмата включва втасване има ли проблем или трябва да изключа тестото преди да втаса?И ако втаса веднага ли да го слагам в хладилника да отлежи  Rolling Eyes?Извинявайте сигурно въпросите ми ви се струват глупави,но хич не ме бива в месенето  Blush.
Виж целия пост
# 482
Благодаря за идеите на всички! Направо ме хваща срам като гледам какви съвършенства се показват. А моят мързел е голям и още не съм намерила време да ги завърша щолените  Embarassed Тъкмо сега ще се възползвам от всичко, което сте ми казали
   При това топло време започвам да се страхувам, че може и да се развалят щолените-дано застудее по-скоро.
   Четката ми уж е силиконова, мия я с много гореща вода и препарат, ама все имам чувството, че не се измива докрай и остава мирис  Confused
Виж целия пост
# 483
  bouquet
Виж целия пост
# 484
Здравейте, момичета!

Чудни неща показвате! Тази година ще направя отново рохлички, сладките Трюфел, ще пробвам слепените меденки, че другите нещо не се харесват на родата  Sad . Но не мисля да ги правя от сега, а по-нататък. Замислила съм да пробвам и още няколко рецепти, но не знам дали ще успея. Миналата година правих къпкейксчета, украсени със захарно тесто. Пускам ги, ако на някой му допадне идеята.



Още малко снимки тук.  Grinning
Виж целия пост
# 485
 Crazy, Гушанка, невероятни са  bouquet! С нетърпение очаквам тазгодишните ти уникати Peace!
Виж целия пост
# 486
Наистина невероятни!   bouquet

petia_tag благодаря за разясненията... ще пробвам тогава с предложеното от теб захарно тесто.... пък да видим докъде ще го докарам... Hug Последно питане...  Mr. Green колко време мога да го съхранявам в хладилник? Примерно дне украсявам едни сладки, друг ден други и т.н или няма да стане номера... зависи ли  дали е оцветено?  newsm78
Виж целия пост
# 487
Записче да ви следя!

Мисля да започвам и аз приготовления за Коледа.
Миналата година ме вдъхновихте и както бях с гигантски бремен корем, месих и украсявах, почти до самото раждане  Mr. Green Crazy

И тази година още повече ми се прави, но с една много млада дама, ще видим как ще се разберем.....  Mr. Green

Вдъхновение и сладост на всички по време на подготовката  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 488
 Момичета да ви предложа и една рецепта за Баница с тиква, канела и орехи / Тиквеник или още Баница с късметчета се нарича по Коледа и която при нас присъства винаги на празника.
Виж целия пост
# 489
Тестата за сладки може да се месят в хлебопекарната, но само докато се съберат на топка, след това изключвайте програмата и леко доомесете на ръка, ако е необходимо. Те не изискват много месене, особено пък подгряване за втасване- мазнината ще се разтопи, ще излезе на повърхността ма тестото. То ще стане ронливо и с недобра спойка. Трудно ще се разточва, ще се разслоява и готовите изделия няма да имат добър вид.

За тестото с "изтърваното" олио- аз лично не бих се опитвала да го поправя. Бих го изпекла на топчета за бърза консумация с кафе и чай, за децата. А за коледните сладки бих замесила друго тесто с правилните пропорции. Peace
Виж целия пост
# 490
Като гледам прекрасмите ви творения и чудните снимки, направо ме е срам да изплескам моите тук, ама нали съм мераклийка  ... Blush
Ето първите ми опити за работа с Роял айсинг:
Виж целия пост
# 491
Ама и аз съм една кифлаа!!!
Замесих щолена на Джемма в хлебопекарната. Нещо се озорих с програмите, че всички са с подгряване и накрая се оказах недочела - то трябвало да втаса веднъж само тестото и после пак, вече с бадемите и стафидите. Пък аз набухах всичко  Embarassed  Т.е.: втасваха само мая, захар, мляко, брашно за 30 минути и после обърках всички съставки и сега втасва пак. Какво да го правя? Да го премесвам ли и да втасва втори път или направо да го слагам в тавата, пак да втаса и да пека? Джемма, Петя, помощ! Simple Smile Simple Smile 
Сега прочетох Джемма и за топлото за втасване .... пишман сладкарка съм и аз, но ще се науча, вие само дайте съвет.  Hug

Гушанке, ти ми взе акъла! Художничка!
Виж целия пост
# 492
Няма проблем за втасването-остави го да си втаса хубаво и после си го оформи и още веднъж да втаса вече оформено и тогава печи. Нищо фатално не си сгрешила. Peace
Виж целия пост
# 493
labrex, много сладки елхички и котенца! Hug
Лабрекс - много сладурски котета, ще се върна да прочета как точно се правят.
labrex, страхотна рецепта.   bouquet Веднага я добавям към списъка.

Благодаря, момичета!  bouquet Котенцата са много сладки в буквален и преносен смисъл Grinning, пък и малко си падат актуални - нали 2011 е година на заека/котката! Peace Grinning
Много приятна стана темичката, прекрасни неща показвате всички!  bouquet  chef

Виж целия пост
# 494
Бухта, Джемма ти е отговорила, само гледай да изчакаш хубаво да втасат. Не бързай, много време им трябва.
Ена, много добре си ги нарисувала.
Gushanka, страхотни кексчета! Очаквам и тазгодишните ти творби.  Wink

petia_tag благодаря за разясненията... ще пробвам тогава с предложеното от теб захарно тесто.... пък да видим докъде ще го докарам... Hug Последно питане...  Mr. Green колко време мога да го съхранявам в хладилник? Примерно дне украсявам едни сладки, друг ден други и т.н или няма да стане номера... зависи ли  дали е оцветено?  newsm78
Тестото ли? Месеци можеш да го държиш там, добре увито в опаковачно фолио и плик.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия