Коледно настроение! - 3

  • 109 400
  • 856
# 435
здравейте момичета
Руми- големи красоти си сътворила-идеята ти е много интересна
Венетка -чудесни сладки -голяма производителност
Леля Ог- може ли рецептата за това изкушение -или някой друг ако помогне с превода -изглежда много примамливо-имам предвид онова със плодовете
Милейди -чудни меденки -правиш ли някакви шаблончета за фигурките или си добър художник -аз такова нещо не мога да направя
и за да не е съвсем спам-едни декорирани маслени бисквитки  - ще ги подарявам за семеен повод затова и не са на коледна тема
Виж целия пост
# 436
 направо ми се напълниха очичките , такива красоти показвате ! Бравоо   bouquet Hug
Виж целия пост
# 437
Eли, Бетина, благодаря ви  Simple Smile И на мен много ми допада този ефект като декорация (обаче много мразя да ми скърца захар между зъбите и затова досега не съм го ползвала).
Звездата е меднека, при първия опит я намазах с мед и я потопих в оцветената захар, но се получи малко рехаво. Затова втората намазах с оцветения в чевено шоколад и тогава потопих в захарта, така се получи звездата, която виждате. Искаше ми се самата захар да е 2-3 идеи с по-наситен цвят, следващия път ще сложа повече боя и по-малко водка.

t-ani4ka, ако се напълни с крем, меденките ще омекнат и могат да поддадат. По-скоро може да се направи торта и да се облепи със стените на къщичката, но в тоя случай трйността ще е няколко дни в хладилник.
А може пък да я напълниш с бонбони, преди да залепиш покрива.
Виж целия пост
# 438
Момичета, в бонбоните Рафаело колко вафлени фуниики слагате за една доза  newsm78
Виж целия пост
# 439
здравейте момичета
Руми- големи красоти си сътворила-идеята ти е много интересна
Венетка -чудесни сладки -голяма производителност
Леля Ог- може ли рецептата за това изкушение -или някой друг ако помогне с превода -изглежда много примамливо-имам предвид онова със плодовете
Милейди -чудни меденки -правиш ли някакви шаблончета за фигурките или си добър художник -аз такова нещо не мога да направя
и за да не е съвсем спам-едни декорирани маслени бисквитки  - ще ги подарявам за семеен повод затова и не са на коледна тема

Много хубави бисквитки   bouquet Може ли рецептата  Praynig
Виж целия пост
# 440
Големи красоти, момичета, браво. Напълнихте ми очите. Най-после и при нас запрехвърча снежец и покри покривите  и с него, и с вашите красоти ми стана коледноооо. Hug
Виж целия пост
# 441
Бенита -заповядай-рецептата ми я даде наша съфорумка - бисквитките са много вкусни -идеални са за декориране-защото не се деформират при печенето -не знам точно как се казват затова си ги кръстих-
бисквитки  за декориране
1 яйце
150 гр масло
1 ч.ч. пудра захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
Замесваш си мекичко тесто, но да не лепне. Прибираш в найлонова торбичка и оставяш за около час в хладилника да отлежи. После късаш по малко, точиш и режеш формичките. Печеш на 180 гр за около 10-12 минути (зависи колко тънки си ги направила и колко са големи като размер самите курабийки).
Виж целия пост
# 442
Rumya, мерси Hug Не се бях замисляла, че захарта ще скърца, като се ядат, но пък външният вид е много ефектен!
Виж целия пост
# 443
betina33 супер сладки, точно тези цветове търся за мойте коледни меденки. С какво ги направи отгоре?
Виж целия пост
# 444
Rumya,  страхотен снежко и елха, украсата ти е се е получила много добре, а устата изобщо не е разтечена - не се ядосвай  Hug

Аз онзи ден направих и украсих огромнаааа доза чешки бисквити Пернички - с какао и бахар, не са нито меденки, нито джинджифилови, много харесвам вкуса им. Издържат много дълго време. Не се престраших да си направя глазура с белтъци и карах с моята - пудра захар и прясно мляко, та не е особено прецизна, но пък се забавлявах много да рисувам (и си докарах тендовагинит на ръката от украсяван  Mr. Green ) .

   

Рецептата



Виж целия пост
# 445
Umbra, разкошни са, аз от колко време си търся форма за човечета и все не успявам да открия. Завидях ти Peace
Виж целия пост
# 446
Здрaвейте.Отново сте покaзaли стрaхотни нещa PeaceЗa линцерките-aз държaх тестото цялa нощ в хлaдилникa и понеже явно ми е по-силен беше стaнaло нa кaмък.Стоя нa стaйнa Т около 20инa минутки преди дa стaне ок зa рaботa,но пък много бързо се полу4ихa нещaтa.Инa4е кaто е прекaлено меко,лепне,рaзвaлят се форми4ките и тн....
Дa попитaм относно бои4ките зa укрaсявaне-тези готовите в туби4ките-виждaт ми се прекaлено те4ни.Дaли ще се втвърдят върху слaдките???Понеже aко ги нaмaцaм не могa дa ги подредя нито в плик4етa нито в кутии...ще се зaлепят еднa зa другa слaдките и укрaсaтa ще стaне мaзaло newsm78 Идеи???
Виж целия пост
# 447
Umbra, разкошни са, аз от колко време си търся форма за човечета и все не успявам да открия. Завидях ти Peace

Благодаря  Hug А за формите - и аз години наред търсих, но така и не си намерих в София, изстрадала съм ги един вид  Joy .

betina33
, забравих да кажа, че украсата на масленките ти е много красива  Hug .
Виж целия пост
# 448
Страхотни красоти сте направили,браво Hug
Наближава времето за украса на меденките.Ще ги правя с белтъчна глазура,но незнам дали ако я правя с няколко цвята едни върху друг,трябва да чакам да изсъхне долния или може да ги пляскам веднага. newsm78 Че да знам колко време да си предвидя един или два дни?
Виж целия пост
# 449
Rumya,  страхотен снежко и елха, украсата ти е се е получила много добре, а устата изобщо не е разтечена - не се ядосвай  Hug

Аз онзи ден направих и украсих огромнаааа доза чешки бисквити Пернички - с какао и бахар, не са нито меденки, нито джинджифилови, много харесвам вкуса им. Издържат много дълго време. Не се престраших да си направя глазура с белтъци и карах с моята - пудра захар и прясно мляко, та не е особено прецизна, но пък се забавлявах много да рисувам (и си докарах тендовагинит на ръката от украсяван  Mr. Green ) .

Рецептата




Umbra, чудесни са станали перничките. Hug Heart Eyes

 Всъщност  perníky, perníčky  са на чешки точно меденки - само подправките и съотношението на продуктите могат да се различават, но щом има мед са си пернички:)

Бети, страхотни масленки - много нежни!

За тестото на линцерите, предполагам проблема се е получил, защото в рецептата писах, че с жълтъци стават по-меки и съм сложила 3 жълтъка (поне при мен миналата година бяха достатъчни толкова, но явно си зависи от жълтъците) или 2 яйца.  Така че ако ви се стори по-сухо тестото прибавете още един жълтък. Ей сега ще го променя в рецептата. Peace

Извинявам се ако съм подвела някого! Blush

liani, зависи какъв ефект искаш - процедира се така както с обикновени бои, ако не искаш да ти се смесят цветовете, чакаш да изсъхнат. Белтъчната глазура с добра консистенция засъхва доста бързо. Но при всички случаи си остави 2 дни. Peace

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия