Заквасена сметана. Как?

  • 4 909
  • 8
Имам много приятна, лесна и бърза рецепта за торта/сладкиш, но ми е проблем сметаната.
Не знам как да я разбия, така че да стане пухкава.
При първият ми опит ползвах миксера ... стана както прясно мляко. посъветваха ме да използвам лъжица и да бъркам внимателно, но пак стана мека.
 

Рецепта:
3 готови шоколадови блата
2 компота праскови(белени), само плод.
2 големи кофички заквасена сметана + пудра захар.
и настърган шоколад за поръска.

Приготвяне: Върху всеки блат (не се сиропира) се подреждат резенчета праскови, маже се със сметана, втори блат, праскови, сметана 3ти блат сметана и се настъргва шоколад не се маже отстрани.
Виж целия пост
# 1
Имам много приятна, лесна и бърза рецепта за торта/сладкиш, но ми е проблем сметаната.
Не знам как да я разбия, така че да стане пухкава.
При първият ми опит ползвах миксера ... стана както прясно мляко. посъветваха ме да използвам лъжица и да бъркам внимателно, но пак стана мека.
 

Рецепта:
3 готови шоколадови блата
2 компота праскови(белени), само плод.
2 големи кофички заквасена сметана + пудра захар.
и настърган шоколад за поръска.

Приготвяне: Върху всеки блат (не се сиропира) се подреждат резенчета праскови, маже се със сметана, втори блат, праскови, сметана 3ти блат сметана и се настъргва шоколад не се маже отстрани.



Тази вечер правихме с приятелка торта със заквасена сметана.Беше 30-процентна и се сгъсти без проблем с няколко лъжици кристална захар.Незнам каква сметана си ползвала,но знам,че тази на Бор чвор не става за разбиване.
Виж целия пост
# 2
max-mama , направо завидях, каква марка е тая сметана?

Desem, сметаните в нашите магазини не стават за разбиване. Освен, ако не се е появила някоя нова, която не съм срещала. newsm78  Ако искаш плътен крем, просто слагаш захар в сметаната, разбъркваш с лъжица, ама леко, 3-4 оборота, колкото да ги смесиш и оставяш поне за половин час в хладилника. Все си спомням как се разбиваха руските сметанки на пухкав крем.........
Виж целия пост
# 3
Desem, зз правя следното, първо разбивам 1 малка опаковка растителна сладкарска сметана със захар и след това я разбърквам със заквасената сметана. На вид е пухкава, на вкус е като заквасената.   bouquet
Виж целия пост
# 4
Лабрексче,марката е Стем-30%,незнам дали по вашият край я има.Разби се за минути и се получи чудесен крем.Аз не бях правила такъв за торта,но ми допадна,че бързо се приготвя.
Виж целия пост
# 5
Лабрексче,марката е Стем-30%,незнам дали по вашият край я има.Разби се за минути и се получи чудесен крем.Аз не бях правила такъв за торта,но ми допадна,че бързо се приготвя.

мах-мама, благодаря, непременно ще я търся, дано някъде са я заредили!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Благодаря за идеите   bouquet
Виж целия пост
# 7
Аз ползвам "На баба" и се получава  Peace
Виж целия пост
# 8
Не знам дали си въобразявам - но като слагам кристална захар и ми е по течна сметаната  ooooh!
започнах да слагам (ползвам на данон сметаната) пудра захар - и бъркам малко само с лъжица Peace
досега така съм нямала провал, а доста често правя сладкиши със заквасена сметана  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия