Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Някой пътувал ли е до Шри Ланка?

  • 23 006
  • 99
# 90
Здравейте, предстои ми пътуване до Шри Ланка през април.
Попадна на някои условия за влизане в страната. Моля, ако някой е запознат да сподели дали в действителност е така.

"Козметика – в страната може да внесете само 250 мл. тоалетна вода и малко количество парфюм."
"Ако носите със себе си лекарства, носете и рецепта от лекар, че са ви предписани."

Благодаря предварително.

Носех 1 торба лекарства и още толкова козметика, никой нищо не ме е питал.
Виж целия пост
# 91
Благодаря.
За момент се притесних , че ще ми искат рецепта за аналгин 😁
Виж целия пост
# 92
В интерес на истината, когато слязохме от самолета, никой нищо не ни е взимал/търсил/питал.
За сметка на това, на излизане, си взехме "довиждане" с флакон лак за коса, спрей против комари и ... лак за нокти...
Нямам обяснение, ама така и така си тръгвахме, та хич не ни пукаше.
Ама да го имаш предвид.
Виж целия пост
# 93
Спомням си, че в магазина за сувенири в който ни водиха ни дадоха подробен опис на това, което сме купили и ни казаха, че може да ни трябва на летището. Не ни потрябва, но явно всяка покупка, която изнасяш се доказва. Ние бяхме накупили и един куп мазила и илачи от някаква аюрведа клиника, но и за тях не ни питаха. Хубаво е да си взимате бележка за всичко, което купита.
Виж целия пост
# 94
Побутвам темичката.....поканиха ме на организирана екскурзия до Шри Ланка през декември, по маршрут София – Дубай – Коломбо – Пинавела – Дамбула – Хабарана – Полонарува – Сигирия – Хабарана – Канди – Перадения – Нувара Елия – Калутара – Панадура – Калутара – Коломбо – Дубай – София. Въпреки че според прогнозите през декември там не е най-горещо, основното ми притеснение е доколко се понасят горещината и влагата, дори и у нас при горещо време ми прилошава и имам сърцебиене. Някой имал ли е подобен проблем там? С какви дрехи бяхте? Четох че влажността е около 70%. Как стои въпросът с комарите? И през деня ли трябва да сте напръскани с репелент?  След един филм на НатГео за маларийните комари изтръпвам. Четох че трябва да се пие само бут.вода, имахте ли притеснения да се храните от сергии навън? В тази екскурзия има закуска и вечеря, но на обяд предполагам ще трябва да търсим нещо навън, около тур.забележителности. Ще бъда благодарна ако някой се включи с мнение от първа ръка.
Виж целия пост
# 95
До декември има много време и прогноза за температури даже Емо Чолаков няма да даде.
По принцип там е доста по-топло и честно казно за човек със здравословни проблеми може да не е комфортно... Бяхме там преди 2 години и ползвахме репеленти, но и нямахме проблем с комарите. Факт е, че Шри Ланка е един доста подобрен вариант на Индия, но все пак трябва да имате психическата подготовка, че това не е Европа Simple Smile
И ние се хранехме по разни заведения при обиколките и гладни не останахме. Кухнята им е специфична, но ядивна /особено ако нямате проблем с лютото/.
Честно казано е доста интересно за разглеждане. Пожелавам приятно изкарване!
Виж целия пост
# 96
Храната е изключително специфична и хич не е подходяща за европейския вкус. Ние бяхме в хотел собственост на немски туроператор и с немски управител и въпреки това трудно намирахме какво да ядем, а децата пък съвсем нямаше какво. Дори имаше някакви питки, изглеждащи нормално на външен вид, а щом ги разчупиха децата вътре пълни с люти семена.
Виж целия пост
# 97
Нормално е тамошната храна да няма нищо общо с тукашната. Нито климата, нито флората/фауната са същите. И не е като да няма какво да се яде. Просто е трябвало да попитате.
Виж целия пост
# 98
На нас кухнята ни беше перфектна, първият път бяхме с едногодишно и помня, че и за него се намираше храна. Поне ориз има 😀
Климатът е сравнително постоянен, тъй като Шри Ланка е остров. Влажно е, да. Това ще ви е по-голям проблем от храната. Иначе с малария нямат проблеми, а и в много резорти има мрежи.
Маршрутът ви е доста натоварен, има да се влачите по пътищата, но поне е живописно.
Виж целия пост
# 99
Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия