Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Два въпроса за изцеждането

  • 460
  • 2
Първият- цедя по- малко, отколкото бебето изсуква- мерила съм я преди и след кърмене- изяждала е и 160 мл. а повече от 60-70 не изцеждам и то не винаги.
Вторият- сигурна съм че някъде е дискутирано, ако е така дайте моля линк- колко време в хладилник и колко - в камера се съхранява кърмата.
Има и още нещо- трябва ли да се цедя след кърмене, обикновено не изцеждам почти нищо. И ако цедя по- слабата гърда при всяко кърмене, дори и да не давам от нея- защото бебето не иска- ще я стимулирам ли?
Пих Рицинус, в началото даде добър ефект, но след два дни ефекта отшумя. Значи ли че вече няма накъде да увеличавам кърмата? Взимам го два пъти по пет гранулки, по правилата- чиста уста, без хранене преди и след, без мента и т.н. newsm78
Виж целия пост
# 1
По първият върос - абсолютно нормално е да цедиш по-малко, отколко бебето изсуква Wink, просто по-добра помпа от него няма. Някои (като мен например) не успяват и от пълна гърда да изцедят каквото и да било, да не говорим оттази, от която бебето току що е сукало.
По вторият - в хладилник до 24 часа, в вътрешна камера на хладилник до 3 месеца, във фризер до 6 месеца.
Ето няколко линка :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=23042.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=36489.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=28764.0

Няма смисъл да цедиш след кърмене, ако целта ти не е да увеличиш лактацията. Ако бебето суче на поискване, млякото ще е толкова, колкото му трябва. Относно това, че предпочита едната, за сметка на другата гърда, ще ти кажа как е при нас. От поти самото начело, дащеря ми има претенции и предпочитания към лявата ми гърда. В началото и аз доизцеждах "пренебрегваната" с цел да поддържам лъктацията, но после открих, че като суче от лявата и се унесе и аз я прехвърля на дясната, продължава да си суче без проблем. Затова предлагай първо любимата гърда и като видиш, че започва да се приспива я прехвърли на Нелюбимата. Когато са сънени бебешоците, претенциите им намаляват. По същата причина предлагай първо нея нощем ако се буди. аз така правех и до днес си имам мляко и в нея, въпреки че продължава да е "недолюбвана".
Можеш да излъжеш бебето и с позата, като се кърмите легнали на една страна, въпреки че при нас този номер не минаваше, но пък Ева беше по-голяма и по-отракана Laughing.
За Рицинуса немога да ти помогна съществено. Знам само, че ако си антидотирала с нещо, ефекта изчезва и е безмислено повече да го пиеш. Явно при теб нещо такова се е получило, щом като казваш, че ефекта е отшумял. по принцип хомеопатичните действад в доста дълъг период след като ги спреш, ако правилно си ги приемал. но нека да се изкаже някой по-разбиращ от мен по този въпрос.
Ти наблегни на другите средства за поддържане на добра лактация.
Виж целия пост
# 2
Също не трябва да чувстваш гърдите твърди, напрегнати и течащи през цялото време на кърмене. Кърмата се регулира спрямо нуждите на бебчо и произвежда точно толкова, колкото бебчо изсуче. Гърдите стават меки, но не са празни. По-голямата част от мляко се образува в момента на сучене. Ако имате 5-6 добре напишкани памперса и мръсни както обикновено, значи количеството кърмата е напълно достатъчно. Изцеждане се налага само в случаите, когато гърдите са препърнени и болезни, при запушено каналче, за набавяне на запаси или за увеличаване на количеството. Изцеденото количество с помпа показва само колко успяваш да изцедиш, а не колко кърма произвеждат гърдите ти. Предлагай гърда на бебчо винаги, когато поиска и ще си сигурна, че кърмата винаги ще бъде колкото трябва на бебче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия